ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...

Νέος ομαδικός τάφος 
στα κατεχόμενα! 
Όλοι ήξεραν κανείς δεν μιλούσε...




Μια 95χρονη τουρκάλα ήταν αυτή που έδωσε τις πληροφορίες στην Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα κι' έτσι μπόρεσαν να ανασύρουν τα λείψανα 36 ανθρώπων από έναν ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα της Κύπρου για τον οποίο δεν μιλούσε κανείς τόσα χρόνια. 

Η αποκάλυψη έγινε από εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στα πλαίσια δημόσιας συζήτησης με διοργανωτές το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στην Κύπρο και την ΕΑΠ.
Συγκεκριμένες πληροφορίες θέλουν την ύπαρξη δύο τάφων στον Τράχωνα σε περιοχή που ο τουρκικός στρατός χαρακτήριζε «στρατιωτική ζώνη» και στους δύο τάφους ήταν μοιρασμένα 20 και 16 λείψανα Ελληνοκυπρίων αντιστοίχως.



ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ


Δυνάμεις του ΟΗΕ επιτηρούν τους χώρους εμπλοκής των αντιμαχομένων. Ο ρόλος τους εξαιρετικά ύπουλος, αφού η φιλοτουρκική στάση τους υπήρξε παροιμιώδης. Όπου υπήρχαν οχυρωματικά έργα της ΕΦ και περνούσαν από εκεί ΟΗΕδες, μετά από λίγο αυτά γίνονται στόχος με εξαιρετική ακρίβεια του πυροβολικού και των όλμων των Τούρκων.... Τυχαίο? 

Στην φωτογραφία (από το περιοδικό TIME εμφανίζεται περίπολος των ανδρών του ΟΗΕ μπροστά από τον Ναό της Παναγίας της Χρυσοσπηλιωτίσσης στο χωριό Δευτερα, όπου κατέφυγε η Διοίκηση της ΕΛΔΥΚ κατά τις επιχειρήσεις της Μάχης του Στρατοπέδου της και οι λοιπές δυνάμεις της μετά την κατάληψη του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ 
ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΗΡΩΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου