ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΜΑΡΟΦΡΟΝΕΣ: Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ



«Διεύρυνση… με την Άννα;», αναρωτιέται με άρθρο της η γνωστή ιστοσελίδα των σαμαροφρόνων, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του φον Κούλη με την (Χ)άννα Διαμαντοπούλου (της κλεφτο-πασοκαρίας και της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ), που αναμένεται προσεχώς να καταλήξει σε… πολιτικό γάμο.

Επιπλέον, οι σαμαρόφρονες αναφέρονται σε «πληροφορίες για επαφές της νέας ηγεσίας με πρόσωπα, εκτός της Α. Διαμαντοπούλου, όπως ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, κ.α.» και αφού αναρωτιούνται αν οι αναμενόμενες προσχωρήσεις στην νουδούλα όλων των παραπάνω «Θα προσελκύσουν ψηφοφόρους ή θα δημιουργηθούν αντιδράσεις που δεν θα μπορέσει να τις διαχειριστεί η νέα ηγεσία της Ν.Δ.;», κάνουν μια αποκάλυψη: 

«Η αιμορραγία προς τα δεξιά της Ν.Δ. είναι μεγάλη και εάν δεν συνειδητοποιήσει η ηγετική ομάδα του κόμματος…».

Πόσο μεγάλη άραγε; Και γιατί… χάθηκαν από την όψη της γης οι δημοσκοπήσεις; Μήπως για να μην αποτυπώσουν αυτήν την «μεγάλη αιμορραγία» της νουδούλας προς την Χρυσή Αυγή;

Ωραία τα γράφουν οι σαμαρόφρονες για την (Χ)άννα και τους υπόλοιπους της πασοκαρίας που είναι στον… προθάλαμο της νουδούλας, αλλά… ξεχνούν το πιο… βαρύ –κυριολεκτικά και μεταφορικά- όνομα που θα προσχωρήσει στην νουδούλα: του επί 2 ½ χρόνια κυβερνητικού συνεταίρου της σαμαροκρατίας, Βενιζέλου!

Ή μήπως δεν το ξεχνούν αλλά το παραλείπουν σκοπίμως, για ευνόητους λόγους;

Αθανάσιος Βασιλόπουλος


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: 
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Μπορεί στα «γκάλοπ» που δημοσιοποιούν οι εταίρες δημοσκοπήσεων να δημιουργείται η εικόνα της καθήλωσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αλλά η αλήθεια πέρα από τις γνωστές σκοπιμότητες βρίσκεται στα μυστικά γκάλοπ, που γίνονται για λογαριασμό εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα, τα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις αυτές δείχνουν τα εξής:

Μεγάλη απογοήτευση από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ελεύθερη πτώση των ποσοστών του κόμματος που βρίσκεται πλέον στη 2η θέση με σημαντική διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μη αναστρέψιμη καθώς έχει πληγεί ιδιαίτερα το προφίλ του πρωθυπουργού και η ικανότητά του να δώσει λύσεις.

-Άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας που είναι στην πρώτη θέση.

-Το μόνο κόμμα -εκτός ΝΔ – που αυξάνει τα ποσοστά του είναι η Χρυσή Αυγή

-Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν δείχνει ιδιαίτερη δυναμική και σε πιθανές εκλογές δεν θα έχει τέτοια κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να συμβάλει σε ισχυρή πλειοψηφία.

-Το Ποτάμι καταρρέει και μένει εκτός βουλής

-Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ βρίσκονται στο όριο του 3% και η εκτίμηση των δημοσκόπων είναι πως ένα από τα δύο κόμματα θα βρεθεί κι αυτό εκτός βουλής.

-Το 35% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι κάτι που δυσκολεύει πολύ μια ασφαλή πρόβλεψη των δημοσκόπων.

Τα βασικά συμπεράσματα των δημοσκόπων για την γενικότερη κατάσταση είναι:

-Η απαισιοδοξία των ερωτηθέντων για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες δημιουργεί κακή ψυχολογία στην αγορά.

-Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια περίοδο που θυμίζει την πρώτη μετεμφυλιακή δεκαετία,

-Μια πιθανή αλλαγή κυβέρνησης δεν πρόκειται να λειτουργήσει θετικά στην οικονομική κατάσταση της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου