ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΠ@ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ... ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΤΟ FRONT NATIONALE ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΜΕ 35% ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ...!!!















Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις το δεξιό κόμμα του Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν στην Γαλλία στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου και του προσφυγικού "τσουνάμι" που έχει πλήξει (και...) την Γαλλία.

Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στη Γαλλία το δεξιό Εθνικό Μέτωπο είναι πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου και προηγείται σε 6 από τις 12 περιφέρειες της Γαλλίας!

Το μοναδικό κόμμα που επωφελείται από την αλλαγή κλίματος στη Γαλλία, μετά τις επιθέσεις, είναι το Εθνικό Μέτωπο. Ενώ ως τώρα η πρώτη προτεραιότητα των πολιτών ήταν η ανεργία, μετά τις επιθέσεις είναι η ασφάλεια.

Το 40% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα, ενώ το 30% αναφέρουν ως πρώτο πρόβλημα την ανεργία. Και το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θεωρείται το καταλληλότερο για να χειριστεί τα θέματα ασφάλειας (23,2%).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε η Ipsos/Sopra Steria για το γαλλικό Κέντρο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) και για την εφημερίδα Le Monde, σε 23 061 άτομα, υπάρχει πολύ μικρή κινητοποίηση στους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος να πάνε στην κάλπη.

Σε εθνικό επίπεδο, η πρόθεσή τους να πάνε να ψηφίσουν είναι 50%, ενώ είναι 55% για τους ψηφοφόρους της Δεξιάς και του Κέντρου. Για τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου το ποσοστό ανεβαίνει στο 58%.

Παρά την αύξηση της δημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι ψηφοφόροι του κόμματός του δεν δείχνουν να έχουν κίνητρα για να πάνε να ψηφίσουν. 

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας δημοσκόπησης, Brice Teinturier, οι επιθέσεις των τρομοκρατών έδωσαν κίνητρα ψήφου μόνο στους ψηφοφόρους του κόμματος της Μαρίν Λεπέν.
    Α Ν Τ Ε .....  
Κ Α Ι   Σ Τ Α   Δ Ι Κ Α   Μ Α Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου