ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

dubai1-thumb-large
Από την αρχή της πλημμυρίδας των Σύριων προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναρωτηθήκαμε γιατί οι πλουσιότατες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες του κόλπου δεν ανοίγουν τα σύνορά τους στους –από κάθε έννοια- αδερφούς τους Σύριους, για να μην θαλασσοπνίγονται πηγαίνοντας στις χώρες των… απίστων.

Άρθρο επί του θέματος, υπό τον τίτλο «Αντί να υποδέχονται τους πρόσφυγες, οι χώρες του Κόλπου προτιμούν να τους χρηματοδοτούν», έγραψε ο γνωστός Άραβας δημοσιογράφος Akram Belkaïd, ο οποίος αποκαλύπτει ότι όχι μόνο αρνούνται να τους φιλοξενήσουν, αλλά τους χρηματοδοτούν κι όλα για να πάνε στην Ευρώπη. 

Ιδού:

«Μα γιατί οι χώρες του Κόλπου δεν κάνουν τίποτα για τους πρόσφυγες;». Αυτή η ερώτηση, η οποία επαναλαμβάνεται διαρκώς από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύει την άρνηση των αραβικών πετρελαϊκών μοναρχιών να υποδεχθούν στις χώρες τους, τους Σύριους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους (αλλά και τους Υεμενίτες για τους οποίους ελάχιστα γίνεται λόγος)…. 

.........Σήμερα, αυτές οι έξι χώρες, που συγκαταλέγονται στις πλουσιότερες του κόσμου, προβάλλουν το γεγονός ότι έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής δράσης για την ανακούφιση των Σύρων προσφύγων.

Όπως παρατηρεί η Σάρα Λι Γουίτσον, διευθύντρια της Human Rights Watch για τη Μέση Ανατολή, «οι χώρες του Κόλπου προτιμούν τη χρηματοδότηση των προσφύγων από το άνοιγμα των συνόρων τους».

Γιατί άραγε; Μήπως διότι οι έχουσες καλές σχέσεις με τους παγκόσμιους αφέντες χώρες του κόλπου, είναι στο… κόλπο του –δια των προσφύγων- εξισλαμισμού της Ευρώπης;

Αντίοχος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου