ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ «ΔΑΚΡΥΑ» ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Μέχρι και ηθοποιούς του Χόλυγουντ επιστράτευσαν ώστε να δείξουν το πόσο πολύ κόπτονται στην κυβέρνηση για το πρόβλημα της παράτυπης λαθρομετανάστευσης ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε. 

Όλα τα φώτα της εγχώριας και παγκόσμιας δημοσιογραφίας είναι στραμμένα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου ΜΚΟ, αριστεροί και χολυγουντιανοί δίνουν τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση που πλέει αποκαμωμένη στη Χώρα μας. Και δώστου κουβέρτες και δώστου σάντουιτς με νεράκια και δώστου αγκαλιές και κροκοδείλια δάκρυα χαράς, κι εμείς είμαστε εδώ και μη σας μέλλει τίποτα και, και, και,…. Και βγαίνει προς τα έξω, εννοώ εκτός συνόρων, η ύστατη προσπάθεια της Ελλάδος να δίνει αυτή την άνιση μάχη, μπας και συγκινηθούν οι εταίροι μας και μας χαρίσουν κανένα δανεικό, και το όλο σκηνικό ( το θέατρο δηλαδή) ξεκινά και σταματά και τούμπαλιν μόνο στις παραλίες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. 

Από κει και πέρα κάποια πλάνα από το κέντρο των Αθηνών , όπου μοιράζουν συσσίτια και συνάμα κάνουν και ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων των λαθρομεταναστών, άντε να έχουμε και κανένα «σκληρό» πλάνο σε κάποιο από τα σύνορα των βόρειων γειτόνων μας, όπου οι τελευταίοι ως «απάνθρωποι» χαρακτηριζόμενοι, προσπαθούν να διαφυλάξουν το απαραβίαστο των συνόρων τους.

Κανείς μας, αν δεν ταξιδεύει, δεν είδε το τι μπορεί να συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες στο ενδιάμεσο της διαδρομής, ανατολικό Αιγαίο- Ειδομένη. Κανείς δεν ασχολήθηκε για το πώς είναι δυνατό και εφικτό όλοι αυτοί οι άνθρωποι να σιτιστούν, να στεγαστούν να τους δοθεί ιατρική βοήθεια κλπ. Όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι με ένα σάντουιτς και μία κουβέρτα, άντε και με κανένα κλειστό γυμναστήριο, ότι σώθηκαν όλοι αυτοί που παράνομα επισκέφτηκαν τη Χώρα μας. 

Βέβαια η προπαγάνδα από πλευράς κυβέρνησης αυτό είχε σκοπό να δείξει και τίποτε παραπέρα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή κάτι άλλο μας κρύβουν; Τις προάλλες, φίλος μου ο οποίος ταξιδεύει συχνά πυκνά σε Σκόπια και Βουλγαρία, μου περιέγραφε με παραστατικό τρόπο αυτό που είδε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του: «κόβεται η ψυχή σου να βλέπεις μωρά και μικρά παιδιά να κοιμούνται μέσα στα χαντάκια σκεπασμένα με χαρτόκουτα». 

Ποια θα είναι ή συνέχεια αυτής της εξιστόρησης; 

Μα να τους βρίσκουμε παγωμένους όταν λιώσουν τα χιόνια από την κακοκαιρία που κάποια στιγμή θα χτυπήσει τη βόρειο Ελλάδα. 

Πολλάκις έχει τονίσει ο ΛαΪκός Σύνδεσμος ότι, μόνο οι ένοπλες δυνάμεις της Χώρας μας, σε συνεργασία με τα υπουργεία υγείας και εσωτερικών, θα μπορούσαν να δώσουν μία προσωρινή αξιοπρεπή λύση, στο δράμα όλων αυτών που μας επισκέπτονται, με τη δική μας πάντα σκόπιμη ανέχεια. 

Αυτό ποτέ εξ ολοκλήρου δεν έλαβε σάρκα και οστά. Από τα πέντε hot spots, που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να υλοποιήσει, μόνο ένα έφτιαξε και αυτό μισό και ανέσωστο. Το ίδιο βέβαια έπραξε και η «αξιότιμος» αξιωματική αντιπολίτευση, όπου μήνες τώρα δεν βλέπει τίποτα παραπέρα από τα εσωκομματικά της.

Σ. Παιδάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου