ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο γελωτοποιός Λαζόπουλος στο τσίρκο της ψοφοδεξιάς


Ένα ακόμη σκηνικό γελοιότητας έλαβε χώρα στην θεατρική παράσταση «εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ». Μετά το φιάσκο των αναβληθεισών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου και τις εκατέρωθεν κοκορομαχίες ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους καρεκλοκένταυρους, τώρα έχουμε ένα ολόκληρο κόμμα να ασχολείται με τα όσα είπε στην εκπομπή του ο… Λάκης Λαζόπουλος.

Παρατηρείστε τι είδους τραγελαφική εικόνα έχουμε. Στην τηλεοπτική εκπομπή ενός στρατευμένου πολιτικά γελωτοποιού, ένας εκ των δελφίνων αυτογελοιοποιείται με την σειρά του «τρώγοντας πόρτα», ενώ ο κύκλος της γελοιοποίησης περιλαμβάνει και ολόκληρη την ΝΔ, η οποία λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές (αν γίνουν κι αυτές…) έχει ως κύριο θέμα της το τι είπε ο Λαζόπουλος και τι θέση παίρνει έμμεσα στην εσωκομματική κούρσα! 

Πρόκειται, πραγματικά, περί κατάντιας. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, για μια ακόμη ένδειξη της ανίατης αρρώστιας που διέπει αυτό το αλλοπρόσαλλο, ανήθικο και χρεωκοπημένο πολιτικά και οικονομικά κόμμα.

Έχοντας μπει για τα καλά στα χωράφια της γραφικότητας ασχολείται σε σοβαρή (!) βάση με τις ασυναρτησίες ενός τύπου, ο οποίος από βωμολόχος και σχολιαστής βίντεο που παραπέμπουν στην αισθητική της «Τrash tv» έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται από κάποιους ως… έγκυρος πολιτικός σχολιαστής της επικαιρότητας και της κοινωνίας, ασχέτως αν αυτά που λέει μπορούν να θεωρηθούν ως έγκριτα μόνο από τους κλακαδόρους που μαζεύει κάθε φορά στην εκπομπή του. 

Ανεξάρτητα από το αν ευσταθεί ή όχι η άποψη ότι από τα λεγόμενα του Λαζόπουλου ευνοείται ένας συγκεκριμένος υποψήφιος και χτυπιούνται οι τρεις υπόλοιποι, το γεγονός ότι άμεσα ή έμμεσα και οι τέσσερις υποψήφιοι είτε με δηλώσεις τους, είτε με ενέργειές τους είτε ακόμη και με την σιωπή τους τρέφουν το φαινόμενο Λαζόπουλου, δείχνει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση πλήρους παρακμιακού-παρανοϊκού χαρακτήρα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολύ περισσότερα, αλλά επειδή διάφοροι «εξυπνάκηδες» μπορεί να θεωρήσουν ότι παίρνουμε θέση(!) υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου, δεν το συνεχίζουμε. Το πρόβλημα της ΝΔ δεν έγκειται σε θέμα προσώπων, αλλά στην ίδια της την ύπαρξη. Είναι ένα γηρασμένο και ξοφλημένο απ’ όλες τις απόψεις κόμμα, το οποίο δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο περαιτέρω ύπαρξης. 

Ανεξαρτήτως του αν μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της μείνει «ενωμένη» ή θα αρχίσει η αποδόμηση, η διάσπαση και η διάλυσή της, τίποτα καινούργιο, θετικό και ευοίωνο δεν μπορεί να προκύψει μέσα από τα στελέχη της, είτε αυτά μείνουν «στο μαντρί» είτε επιζητήσουν αυτόνομα να εξυπηρετήσουν τα δικά τους στενά συντηρητικά σχέδια.

Η ΝΔ είναι τελειωμένη ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, ιστορικά. Και ακριβώς επειδή είναι τελειωμένη γι’ αυτό και δεν μπορεί να το αντιληφθεί καθώς έχει χάσει κάθε αίσθηση αντίληψης της πραγματικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου