ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Έχουν βαρέσει “κανόνι” τα ξοφλημένα μνημονιακά κόμματα - Οι θεατρίνοι του Σύριζα πασχίζουν να τους γλιτώσουν!


Έχουν βαρέσει “κανόνι” τα ξοφλημένα μνημονιακά κόμματα - Οι θεατρίνοι του Σύριζα πασχίζουν να τους γλιτώσουν!
Την χρεοκοπία των μνημονιακών κομμάτων προεξόφλησε μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου ο πρόεδρος της βουλής, Ν. Βούτσης.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα... λάθος που περιείχε ο προϋπολογισμός, στον οποίο εγράφησαν 5 εκάτ ευρώ για τα κόμματα έναντι των 15 εκάτ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκάτ. ευρώ πρόπερσι. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για μία συνειδητή πράξη της κυβερνήσεως Τσίπρα, αλλά για ένα τυπογραφικό λάθος, το οποίο όμως «δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Μόνον σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού μπορεί να διορθωθεί, κι αν γίνει νόμος ειδικά γι αυτό, ο κόσμος θα πει ότι έκαναν την αλλαγή "μόνον για την πάρτη τους".», όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επίσης αναφέρθηκε σε μία πραγματική μάχη που διεξάγεται μεταξύ κυβερνήσεως και δανειστών. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για τα «κόκκινα δάνεια» των Ελλήνων ή την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ούτε καν για την περιβόητη ανάπτυξη που «θα έρθει» κάποτε. Επρόκειται για την αξίωση των δανειστών να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Εκεί πραγματικά η κυβέρνηση Σύριζα, συνεργαζόμενη με τους «τεχνοκράτες» της ΝΔ και του Πασόκ προσπαθούν να βρουν «ισοδύναμα».
Γιατί αυτή η προοπτική θα σημάνει την «άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων».
Αυτό σύμφωνα με τον Βούτση θα είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού όλο το «δημοκρατικό τόξο» θα πρέπει «να βοηθήσουμε όλοι να βγούμε από την κρίση με πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα, με διαφάνεια και θεσμική ενίσχυση», αλλιώς όποιος διαφωνεί συντείνει στην «προσπάθεια να απαξιωθεί και να πεθάνει το παρόν πολιτικό σύστημα και τα κόμματα και να αναζητήσουμε, άλλοι λοχίες και άλλοι βασιλιάδες».
Τα λεγόμενα του υπουργού, τα οποία ειπώθηκαν ενώπιον των συμφωνούντων Βορίδη, Λοβέρδο, Κουβέλη, Μητσοτάκη κλπ, αποδεικνύουν την συμπαιγνία των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου» εναντίον του Ελληνικού Λαού. Θεωρούν ότι υπεράνω όλων δεν είναι η ευημερία και η επιβίωση του Ελληνικού Λαού, αλλά να υπάρχουν «πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα» και ας πεινάει ο Λαός.
Τα κόμματα που θέλουν «θεσμική ενίσχυση» είναι αποδεδειγμένο ότι τα «παίρνουν» από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αδιάψευστος μάρτυρας η Siemens, η οποία έδινε χορηγίες στο Πασόκ, προκειμένου να εισπράττει σε «είδος» από την τότε κυβέρνηση του Πασόκ.
Σε πλήρη αντίθεση με τα χρεοκοπημένα κόμματα, η Χρυσή Αυγή διεξάγει τον τίμιο πολιτικό της αγώνα, στο πλευρό του Ελληνικού Λαού, χωρίς να εισπράττει ούτε ένα ευρώ κρατικού χρήματος εδώ και χρόνια.
Θυμίζουμε ότι από το 2013 η Χρυσή Αυγή στερείται της κομματικής επιχορήγησης, την οποία επέστρεφε με δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με έναν φωτογραφικό νόμο της κυβερνήσεως Σαμαρά, τον οποίο ψήφισε με χέρια και με πόδια η «πρώτη φορά Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου