ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

κκε πειραγμενη

Εκτός από τους φανερούς και πολλαπλώς ξεφωνημένους αχυρανθρώπους των Αμερικανών στην Ελλάδα, υπάρχουν και οι κρυφοί. 


Μια τέτοια περίπτωση είναι και των κουκουέδων! 

Βλέπετε, το… τιμημένο ακολούθησε την μοίρα των υπολοίπων Κ.Κ. της Ευρώπης, «τιμημένων» και μη, μετά την αυτό-κατάρρευση των «σοσιαλιστικών παραδείσων» του παραπετάσματος: άλλαξε αφέντη κι από την Μόσχα βρέθηκε αυθημερόν στην Ουάσινγκτον. 

Με αντάλλαγμα, να του επιτρέπουν τα νέα μεγάλα αφεντικά να υπάρχει, να έχει έναν ενεργό ρόλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα και –κυρίως- να συνεχίσει να κονομάει αβέρτα και ανεμπόδιστα, με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που διαθέτει! 

Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου αλλόκοτη η θέση του… τιμημένου, σε οποιαδήποτε απόπειρα ελληνο-ρωσσικής προσέγγισης, ακόμα κι αν αυτή είναι μικρού βεληνεκούς και περιορίζεται στον εμπορικό τομέα. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν. Επικερδείς συμφωνίες για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων

Με το κλείσιμο επικερδών συμφωνιών για λογαριασμό των μονοπωλίων επισφραγίστηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου, αντανακλώντας τις βλέψεις των δύο αστικών τάξεων να διευρύνουν τις μπίζνες τους.

Πάντως στη συνομιλία που είχαν στην αρχή της συνάντησης, οι δύο άνδρες μπήκαν κατευθείαν στο «ψητό»… Βέβαια, οι βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου να ενισχύσει τους ορίζοντες του (αυτό που ονομάζουν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική) εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων, γεγονός που ενισχύει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. 

Από την πλευρά του, το ρωσικό κεφάλαιο επιδιώκει να έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, ως προγεφύρωμα των συμφερόντων του στην ευρύτερη περιοχή, στο φόντο και των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου