ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Το πολυνομοσχέδιο τερατούργημα ξεπουλά τα πάντα στους διεθνείς τοκογλύφους




Το χρονικό ενός προαναφερθέντος θανάτου. Έτσι θα μπορούσε να ονομαστεί το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στην Βουλή και αποτελεί ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο, που ετοιμάζουν για την Πατρίδα μας.

Έτσι, λοιπόν, την μεταφορά σχεδόν όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια στο Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που θα ονομάζεται Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας, αλλά στην πραγματικότητα θα διοικείται από τους Ευρωπαίους δανειστές μας, προβλέπει το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.

Ο νέος φορέας θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 40.000.000 ευρώ και μορφή εταιρίας συμμετοχών, με άμεσες θυγατρικές το...
σημερινό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και την προς σύσταση Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), στην οποία θα μεταφερθούν μετοχές που κατέχει το Δημόσιο σε ΔΕΚΟ και άλλες εταιρίες. 

Με την “απορρόφηση” της ΕΤΑΔ, το Κατοχικό Ταμείο αποκτά την κυριότητα και νομή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, με εξαίρεση μόνο αιγιαλούς, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδροτόπους, περιοχές Ramsar και Natura, αρχαιολογικούς χώρους και αμιγώς δασικές εκτάσεις.


Το 50% των κερδών του Κατοχικού Ταμείου θα διατίθεται για την αποπληρωμή του χρέους και το υπόλοιπο για τις επενδύσεις του, οι οποίες όμως θα καθορίζονται από τους πιστωτές μας, αφού αυτοί θα έχουν τον έλεγχο του φορέα. 

Τα πάντα θα ελέγχονται από το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο, του οποίου ο πρόεδρος και ακόμα ένα μέλος θα επιλέγονται από την Κομισιόν και τον ESM. Το Εποπτικό θα εκλέγει και θα διορίζει το διοικητικό συμβούλιο και θα επιλέγει τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, για τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών θα εκφέρει απλή γνώμη!

Θα ήταν πολύ εύκολο να δοθεί η αποκλειστική ευθύνη στην συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και) γι' αυτό το πολυνομοσχέδιο τερατούργημα, καθώς το πιο πιθανό είναι να ψηφιστεί μόνο απ' αυτήν. Μόνο που στην πραγματικότητα συνυπεύθυνες γι' αυτό το έκτρωμα είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις του “συνταγματικού τόξου”, οι οποίες το περασμένο καλοκαίρι ψήφισαν “δαγκωτό” και με φανατισμό το τρίτο Μνημόνιο, στο οποίο εμπεριέχεται και το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου