ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΕΚΟ.



Τι να πρωτοκοιτάξει κάποιος και με ποιο να πρωτοασχοληθεί από τη λαίλαπα των μέτρων που περιγράφονται στις 7500 σελίδες του νέου νομοσχεδίου. Ούτε οι άθλιοι του Ουγκώ δεν περιείχαν τόση βρώμα. 

Μέσα λοιπόν στις βρώμες του νέου νομοσχεδίου υπάρχει και κάτι που αναφέρεται στην «ανάπτυξη» καθώς επίσης και στο «χτύπημα» της ανεργίας που τόσο πλήττει τον Τόπο μας. 

Δημιουργείται κυρίες και κύριοι ( η προσφώνηση είναι απαραίτητη λόγω της βαρύτητας του θέματος ) ! 

η Γενική Γραμματεία ψηφιακής πολιτικής. Μιλάμε για επανάσταση στο χώρο της πολιτικής και δη της ελληνικής πολιτικής σκηνής! 





Η νέα υπηρεσία λοιπόν, που θα τελεί υπό τη σκέπη του πρωθυπουργού, θα μας κοστίσει για το ξεκίνημά της 1.6 εκατομμύρια ευρώ. 





Θα επανδρωθεί στην αρχή με 52 νοματαίους, που σίγουρα στο διάβα της η νέα ΔΕΚΟ θα αποτελεί από τις επανδρώσεις ένα μικρό χωριό. 





Σύμφωνα λοιπόν με το νομοσχέδιο η νέα υπηρεσία θα λάβει σάρκα και οστά για να «βοηθήσει» την εξάπλωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλο το δημόσιο τομέα. 





Επίσης η νέα υπηρεσία, που θα στελεχωθεί στην αρχή με προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Όλα καλά είναι αυτά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2011 που πρωτομπήκαμε υπό διεθνή εποπτεία μέσω των μνημονίων, τα επιτροπάτα των τοκογλύφων που μπήκαν να ελέγξουν τις δημόσιες υπηρεσίες, σάστισαν όταν είδαν ότι το πλέον σύγχρονο μηχάνημα που είχαν τότε οι υπηρεσίες ήταν το……. Φάξ. 

Καλή η πρόοδος, αλλά γεννιούνται και κάποια σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νέα υπηρεσία που ετοιμάζει ο Τσίπρας. 

Ποιος ο λόγος δημιουργίας της νέας υπηρεσίας τη στιγμή που υφίσταται το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης; 

Ποιος ο λόγος των νέων διορισμών στο υδροκέφαλο δημόσιο, τη στιγμή που που υφίσταται ανάλογος φορέας; 

Ποιος ο λόγος να φορτωθεί το δημόσιο με νέα έξοδα; 

Πολλά τα ερωτηματικά που θα μπορούσαν να εγερθούν για τη σύσταση της νέας ΔΕΚΟ, και μάλιστα υπό κομμουνιστικό βλέμμα. 

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για άλλο ένα μόρφωμα πελατειακής κατεύθυνσης, τη στιγμή που αυξάνουν φόρους στους πάντες και στα πάντα. 

Από τη μία κόπτονται δήθεν για μεταρρυθμίσεις και από την άλλη συνεχίζουν τις υπηρεσίες τους στα παλαιοκομματικά συμφέροντα που πλήττουν το νεοελληνικό κράτος.

Παιδάκος













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου