ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

apodimos-ellhnismos

Μπορεί αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή οι όποιες αλλαγές γίνουν μελλοντικά στον εκλογικό νόμο να χρησιμοποιούνται για τον αποπροσανατολισμό του λαού από τον επικείμενο «κόφτη», αλλά παρ’ όλα αυτά κάποια στιγμή- θα γίνουν. 

Ανάμεσα στα άλλα που φημολογούντο για τον μελλοντικό εκλογικό νόμο, ήταν και το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς μας η νομοθέτηση του οποίου απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους βουλευτών, όσες χρειάζεται και ο νέος εκλογικό νόμος για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές (αν υπερψηφιστεί από λιγότερους των 200, ισχύει στις μεθεπόμενες εκλογές. 

Ωστόσο, η νομοθέτηση του αυτονόητου δικαιώματος για τους ομογενείς μας, για την ώρα απερρίφθη… μετά πολλών επαίνων και σύμφωνα με καλά πληροφορημένο ΜΜΕ παραπέμφθηκε για το… μέλλον:

«Δεν υπάρχει πρόνοια για ψήφο των ομογενών, αν και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ετοιμάσει στο μέλλον (χωρίς όμως να προσδιορίζεται το πότε) άλλο νομοσχέδιο για ψήφο των ομογενών και συμμετοχή τους στο Κοινοβούλιο, μειώνοντας παράλληλα τις έδρες των εθνικών εκλογών. Πρόκειται για μια παραλλαγή του ιταλικού εκλογικού νόμου τον οποίο εξετάζει η κυβέρνηση».

Το έχω γράψει και παλιότερα και -δοθείσης ευκαιρίας- το επαναλαμβάνω και τώρα: οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρόκειται να αποκτήσουν ΠΟΤΕ το δικαίωμα ψήφου (από τον τόπο διαμονής τους), όποιο συστημικό κόμμα κι αν είναι στην εξουσία. 

Ο λόγος είναι απλός: αντιδρά σφόδρα το… τιμημένο κουκουέ, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ποσοστά που θα πάρει από τους απόδημους Έλληνες θα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ και μπορεί –εφόσον θα αθροιστούν στο σύνολο- να ρίξουν το γενικότερο ποσοστό του κάτω κι από 3% και να μείνει εκτός βουλής (και κρατικής χρηματοδότησης…).

Κι αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ των… ποτών να το επιτρέψει το σάπιο σύστημα, γιατί το ΚΚΕ είναι το μακρύ του χέρι!

Αντίοχος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου