ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Κοινοβούλιο ρεταλιών και δικτατορίσκων... Διώκουν τη Χρυσή Αυγή γιατί δηλώνει ότι "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"


Το ίδιο έπρεπε να συμβεί και με τα κόμματα εκείνα που δεν έχουν υποβάλει στον Άρειο Πάγο υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. 



Δικαίως, λοιπόν, διαμαρτύρονται και απορούν οι τρείς βουλευτές για την δίωξή τους, αφού στο σχετικό έγγραφο των εισαγγελικών Αρχών «δεν αναφέρονται ποιες συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις θεωρούνται μεμπτές, ούτε καν ο λόγος για τον οποίο κρίνεται ότι μέσω αυτών διεπράχθη υποκίνηση βίας ή μίσος κατά αλλοδαπών».


Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας "Εμπρός"



Σε μεθόδους ολοκληρωτικών καθεστώτων παραπέμπει η επιχείρηση φίμωσης της ελευθερίας του λόγου στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, η νέα επίθεση αφορά ομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον ρατσισμό που ασκείται σε βάρος των Ελλήνων. 

Από την δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να αρθεί για πολλοστή φορά η ασυλία των Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου, πουθενά δεν συνάγεται ότι οι εν λόγω βουλευτές υπέπεσαν στο αδίκημα της «υποκίνησης σε πράξεις ρατσιστικής βίας». 

Και ο πιο αδαής περί τα νομικά θα αντιληφθεί διαβάζοντας το έγγραφο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος προτροπής προς την κατεύθυνση αυτή από τα τρία μέλη της Κ.Ο. των Ελλήνων Εθνικιστών.


Το κατηγορητήριο είναι ασαφές κι αόριστο εσκεμμένα γιατί οι δικαστικοί λειτουργοί που το συνέταξαν παρ’ ό,τι έκαναν φύλλο και φτερό τις ομιλίες των βουλευτών στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 21-3-2015 δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν ότι παραβιάστηκε ο αντιρατσιστικός νόμος. Επιπλέον ερωτηματικά εγείρονται για τον χρόνο υποβολής του αιτήματος στο Κοινοβούλιο, αφού από την επίμαχη συγκέντρωση έχουν περάσει 13 μήνες! Από το απομαγνητοφωνημένο υλικό που χρησιμοποιήθηκε ως «αποδεικτικό μέσο» προκειμένου να στηριχτεί η προσχηματική κατηγορία πουθενά δεν προκύπτει το παραμικρό επιλήψιμο στοιχείο.


Εκτός βέβαια, αν διώκεται η έκφραση γνώμης και η διατύπωση διαφορετικής άποψης από αυτή που πρεσβεύουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και όσοι τους περιβάλλουν. Προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να απομονωθούν συγκεκριμένες φράσεις των ομιλητών. Πρόκειται για καθαρά αντιδημοκρατική μεθόδευση που καταστρατηγεί βασικά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος, τα οποία υπερασπίζουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό που διώκονται τώρα οι Έλληνες Εθνικιστές έπρεπε να ασκηθεί δίωξη και κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για την γνωστή φράση του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».


Έωλη η δικογραφία

Μια απλή ανάγνωση της υπ’ αριθμόν Δ 2015/522 δικογραφίας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως «στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν υπάρχουν αποδείξεις για τέλεση αδικήματος, αλλά ούτε καν απλές ενδείξεις που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης». Σε αυτό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναρωτιούνται για ποιο σημείο της ομιλίας τους, ο εισαγγελέας τους κατηγορεί ότι «εξέθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια τάξη». 

Επικαλούνται, μάλιστα, και τον αντιρατσιστικό νόμο που ρητά ορίζει ότι διώκεται «όποιος υποκινεί σε πράξεις ή ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις μίσους ή βίας κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή, το χρώμα και την εθνική ή εθνοτική καταγωγή». Ένα άλλο σημείο της δικογραφίας που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το απομαγνητοφωνημένο υλικό του τμήματος Αντιμετώπισης Αντιρατσιστικής Βίας που περιλαμβάνει στοιχεία της ομιλίας του πρώην βουλευτού Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Και αυτό γιατί, ο συγκεκριμένος αναφέρεται σε αυτήν, στην προσπάθεια των τουρκόφωνων να αποσπάσουν την Ελληνική Θράκη από τον Ελληνικό κορμό.


Πρόκειται για το άκρον άωτον του παραλογισμού, αφού σε λίγο καιρό θα κάθεται στο σκαμνί του κατηγορουμένου, όποιος Έλληνας διαμαρτυρηθεί δημοσίως για τις θέσεις του DEB που απροκάλυπτα δηλώνει ότι επιθυμεί την ενσωμάτωση της ακριτικής μας περιοχής στην «μητέρα Τουρκία». Αλλά και από όσα είπαν οι υπόλοιποι ομιλητές, πουθενά δεν συνάγεται ότι είναι ένοχοι για υποκίνηση ρατσιστικής βίας. Είναι «προτροπή» η διαπίστωση που συνάγεται από τα γεγονότα ότι οι αλλοδαποί θα αρχίσουν να αντιμάχονται και να πολεμούν μεταξύ τους, εντός της Ελληνικής επικράτειας; Αυτό συμβαίνει καθημερινά, με συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών σ’ όλα τα «Κέντρα Φιλοξενίας» που έχουν στηθεί ανά την χώρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς παρέστη στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για την συζήτηση της άρσης ασυλίας των βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ιωάννη Λαγού. Αρχικά, ο κ. Παππάς διένειμε το υπόμνημα του Ηλία Παναγιώταρου το οποίο συντάχθηκε από κοινού με τους άλλους δύο βουλευτές, στα κόμματα που παρέστησαν στην επιτροπή.

Ο κ. Παππάς άρχισε τον λόγο του λέγοντας:

«Ακούστε με προσεχτικά! Έξω τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Πάνω απ’ όλα η Ελλάδα! Μπορεί να διωχθώ ποινικά γι’ αυτές τις εκφράσεις; Τελικά, διώκεται ο πολιτικός λόγος;» 

Πρόκειται βεβαίως για άλλη μια μεθόδευση κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, μεθόδευση που μας γυρνά σε εποχές, όταν και πάλι διώκονταν η πολιτική έκφραση και η ελευθερία του πολιτικού λόγου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, υπενθύμισε το σύνθημα το οποίο βρίσκεται εγγεγραμμένο στο τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου και το οποίο αναφέρει: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Ένα σύνθημα που θα έπρεπε να… σβηστεί, αφού υπόκειται στον νέο αντιρατσιστικό νόμο. Η ερμηνεία του νόμου, όμως, απ΄ ό,τι φαίνεται, επηρεάζει μόνο τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο καταστατικό του ΚΚΕ που μιλάει για την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου και για το γκρέμισμα της αστικής δημοκρατίας. Αυτό, άραγε, υπόκειται στον νέο αντιρατσιστικό νόμο; Οι περισσότεροι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα ποινικό θέμα, αλλά ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας λόγω «πολιτικής γραμμής». 

Ένα ακόμα περιστατικό που φανερώνει πως η Δημοκρατία και η ελευθερία της άποψης πλήττονται βάναυσα στην χώρα μας. Παρά ταύτα, ο νομικός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε ότι δεν υπάρχει κατηγορία κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά ψηφίζει υπέρ, λόγω ύπαρξης εισαγγελικής παραγγελίας. Η δικαιολογία του, βέβαια, μοιάζει αστεία, καθώς καμία αίτηση άρσης ασυλίας δεν έρχεται στην Βουλή, χωρίς εισαγγελική παραγγελία.

Ο κ. Παππάς ρώτησε, αν έρθει εισαγγελική παραγγελία για τον Μητσοτάκη για τα σκάνδαλα Siemens, τους λογαριασμούς της συζύγου του Μαρέβας, αλλά και για τον γνωστό Παπασταύρου για τις διάφορες λίστες, Λαγκάρντ, Παναμά κτλ., αν θα βρεθεί έστω και ένας βουλευτής του «συνταγματικού τόξου» να ψηφίσει υπέρ. Ως απάντηση έλαβε την απόλυτη σιωπή του εκπροσώπου της ΝΔ. Μετά το πέρας των εργασιών, ακούστηκαν οι φορτισμένες φωνές των βουλευτών από την Επιτροπή: «Κι εμάς μπορεί να μας διώξουν ανά πάσα στιγμή, δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε». Με λίγα λόγια, πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια φίμωσης του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής, καθώς είναι γνωστό πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν να μιλούν δημόσια, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, αφού κανένας εισαγγελέας δεν τους έχει ασκήσει ποινική δίωξη. Η πλεκτάνη, η σκευωρία και ο συνεχής δικαστικός πόλεμος γίνεται λόγω της εκλογικής ανόδου της Χρυσής Αυγής, που δεν σταματά να αγωνίζεται για την Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το κόστος του Αγώνα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ηλία Παναγιώταρου του Κωνσταντίνου, Βουλευτή Β΄ Αθηνών Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Στο εν λόγω έγγραφο δεν εξειδικεύεται με κανέναν τρόπο η πράξη η οποία μου αποδίδεται. Ο Εισαγγελέας παραπέμπει γενικά και αόριστα στην απομαγνητοφώνηση και περιορίζεται σε απλή επανάληψη του κειμένου του νόμου: «Από την απομαγνητοφώνηση του εν θέματι υλικού προέκυψε δημόσια προφορική υποκίνηση βίας και μίσους εις βάρος προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή (αλλοδαπών) κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη από τους ανωτέρω Βουλευτές». 

Και αυτή η αναφορά όμως δεν είναι ακριβής, καθώς η διατύπωση του νόμου έχει ως εξής: «όποιος…υποκινεί…σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίας κατά πρόσωπου ή ομάδας προσώπων…». 

Δηλαδή , σύμφωνα με το νόμο πρέπει να υπάρχει υποκίνηση σε πράξεις και δεν αρκεί η απλή έκφραση γνώμης ή άποψης. Δεν αναφέρει ποιες συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις θεωρούνται επίμεμπτες ούτε αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο κρίνεται ότι μέσω αυτών διεπράχθη υποκίνηση βίας ή μίσους κατά αλλοδαπών. Άρα επί ποίου αιτήματος καλούνται να αποφασίσουν τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας και εν συνεχεία της Ολομέλειας;

Χαρακτηριστικά, επισημαίνω το κάτωθι απόσπασμα από την ομιλία μου: «Εμείς σαν Χρυσή Αυγή δεω ζητάμε τίποτα παραπάνω από την πιστή εφαρμογή του νόμου. Δε ζητάμε να γίνει τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι και στο προεκλογικό πρόγραμμα σχετικά με τις θέσεις μας για τη λαθρομετανάστευση, αυτό είναι και στις θέσεις μας που ακούτε στη Βουλή και παντού. Πιστή εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Συντάγματος και τίποτε άλλο.» Είναι απορίας άξιον, πώς η έκκληση για εφαρμογή της νομοθεσίας μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί αξιόποινη πράξη; 

Από τα ανωτέρω συνάγεται ευχερώς ότι το εισαγγελικό αίτημα αφενός μεν είναι παντελώς αόριστο, αφετέρου δε αφορά μία νόμιμη πολιτική ομιλία μου και επομένως συνδέεται άμεσα με την πολιτική και κοινοβουλευτική δραστηριότητά μου.

Συνεπώς, θα πρέπει να απορριφθεί κατ’ άρθρον 62 Συντάγματος και 83 Κανονισμού της Βουλής. Τυχόν άρση της ασυλίας μου για το συγκεκριμένο ζήτημα θα συνιστά φίμωση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Αθήνα, 26-04-2014

Μετά τιμής


Σε γειτονιές της Αθήνας μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΕΕΡΦΑ με προκηρύξεις τους προτρέπουν ανοιχτά στην χρήση βίας κατά αστυνομικών και Ελλήνων πολιτών. Η υπόθεση είναι πρόσφατη, πριν μόλις μία εβδομάδα. Μετά την αποκάλυψη του «ΕΜΠΡΟΣ», αναμένουμε από την Δικαιοσύνη να επιδείξει τα ίδια «ευαίσθητα αντανακλαστικά» που την οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής.

Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η φράση «Θέλουμε μετανάστες σε όλες τις γειτονιές, μπάτσους και φασίστες πνιγμένους στις ακτές» μπορεί να μείνει ατιμώρητη, πόσο μάλλον όταν στοχοποιεί το έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. και όποιον Έλληνα διαφωνεί με τις απόψεις των συγκεκριμένων οργανώσεων που συνδέονται με διεθνή νεοταξικά κέντρα (βλ. Σόρος), τα οποία απεργάζονται την μετατροπή της χώρας μας σε τριτοκοσμική αποικία.

Επομένως, περιμένουμε απ’ την ακηδεμόνευτη Ελληνική Δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα εναντίον όλων αυτών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου