ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ



Το λέγαμε και το επαναλαμβάναμε αμέτρητες φορές, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ακόμη και τότε που ο κύριος Τσίπρας, ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο άνθρωπος αυτός δεν αποτελεί κάποιον άνεμο αλλαγής που θα φυσήξει πάνω από μια Χώρα εξουθενωμένη από την οικονομική ύφεση, ούτε θα ανακουφίσει έναν ταλανισμένο και απελπισμένο Λαό, που συνθλίβεται κάτω από το ανηλεές κούρεμα μισθών και συντάξεων, από τη δυσβάστακτη φορολογία, από την ανεργία, από την απόλυτη απαξίωση του κοινωνικού κράτους. 

Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ο ανυποχώρητος επαναστάτης ή έστω ο σθεναρός μεταρρυθμιστής που θα υψώσει το ανάστημά του απέναντι στο ευρωπαϊκό οικονομικό κατεστημένο, που έχει θέσει την Ελλάδα σε καθεστώς οικονομικής ομηρείας. 

Δεν είναι αυτός που θα ξαναδώσει ζωή στα ναυαγισμένα όνειρα και θα αναπτερώσει την αισιοδοξία προς το μέλλον.

Ο κύριος Τσίπρας δεν είναι άλλο τι, από έναν κατ ανάγκη αντικαταστάτη του λαομίσητου και απόλυτα αποτυχημένου Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την «χοντροκομμένη» και καθαρά δουλική πολιτική του οδηγούσε την κατάσταση σε μια κοινωνική έκρηξη που για τους ευρωπαίους δανειστές θα ήταν μοιραία.

Ήδη οι κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας, διαδεχόμενες η μια την άλλη, είχαν αποτύχει προκαλώντας μόνο την απόλυτη απέχθεια και το μίσος του Λαού. 

Αρχής γενομένης από τον Γιώργο Παπανδρέου και το Καστελόριζο, την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου και κατόπιν την δεξιοκεντροαριστερή συμμαχία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, η Πατρίδα μας έπεφτε από την τραγική περιπέτεια στην τραγικότερη.

Τι έπρεπε λοιπόν να γίνει για να εκτραπεί η προοπτική της κοινωνικής έκρηξης; 

Να κερδίσει η Ευρώπη πίστωση χρόνου, εκτονώνοντας, μέσω μιας ασφαλιστικής δικλείδας, την απόλυτη ένταση. Και ποια είναι αυτή η ασφαλιστική δικλείδα που απομακρύνει την έκρηξη και επιμηκύνει την Λαϊκή ανοχή;

Η ελπίδα! Εκφρασμένη όμως από τα χείλη ενός νέου προσώπου που προβλήθηκε εδώ και πολύ καιρό, ως ο ιδεολόγος επαναστάτης, ο αδιαπραγμάτευτος, ως ο κυματοθραύστης των ευρωπαϊκών απαιτήσεων, ως ο προστάτης των Λαϊκών ονείρων, ως ο διασφαλιστής της κοινωνικής ευημερίας. 

Ενός προσώπου που διαχειριζόμενο ευέλικτα το απόλυτο ψέμα, την ηθελημένη υποκρισία και μια δήθεν αντιδραστική προς τους δανειστές συμπεριφορά, θα αποσπούσε τη Λαϊκή εντολή, συνεχίζοντας όμως το έργο των προκατόχων του το οποίο δεν θ’ αποτελεί άλλο τι από την πλήρη σύγκλιση προς τα συμφέροντα των δανειστών. 

Με άλλα λόγια την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος.

Τα ανωτέρω λοιπόν δηλώναμε, εδώ και πάρα πολύ καιρό και να που επιβεβαιώθηκαν, όχι μόνο από τις πράξεις και την ξενόδουλη πολιτική που ασκεί ο νέος πρωθυπουργός εδώ και πολύ καιρό, αλλά και από τις αποκαλύψεις μιας εκ των πλέον στενών κατά το παρελθόν συνεργατών του, της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Γι αυτή την κυρία έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Θα επαναλάβουμε λοιπόν, ότι πέραν των ιδεολογικών διαφορών μας, θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πλέον έντιμα πρόσωπα που πέρασε ποτέ από το προεδρείο του Κοινοβουλίου, διότι όταν οι πριν από αυτή πρόεδροι ως πειθήνια όργανα του Σαμαρά και αποδεχόμενοι απόλυτα τη σκευωρία του εις βάρος της Χρυσής Αυγής, προωθούσαν προς ψήφιση αποφάσεις και νομοσχέδια, ερήμην των βουλευτών του Κινήματός μας, οι οποίοι ήταν προφυλακισμένοι, εκτρέποντας έτσι το Πολίτευμα, η κυρία Κωσταντοπούλου, όταν ανέλαβε την έδρα κατήγγειλε και κατάργησε το κατάπτυστο αυτό φαινόμενο απαιτώντας την παρουσία όλων των βουλευτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Στις αποκαλύψεις της η κυρία Κωσταντοπούλου, επισημαίνει όλα τα σημαντικά γεγονότα από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έως την διάλυση της Βουλής τον περασμένο Αύγουστο μιλά για τις ελπίδες που προδόθηκαν και καταγγέλλει όλους του αρνητικούς πρωταγωνιστές των πιο δραματικών στιγμών του περασμένου έτος. 

Παραδέχθηκε πως το μεγαλύτερό της λάθος ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος «χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τα πάντα ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα». 

Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση γνώριζε ήδη από τον Μάιο του 2015 πως θα επιβληθούν capital controls και αποκάλυψε πως εκείνη την εποχή ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσία του κυρίου Τσίπρα της παρουσίασε το εναλλακτικό σχέδιο με την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος (IOU). 

Επίσης, επισήμανε ότι σε μια από τις πολλές έντονες συζητήσεις που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη εκείνος της είπε «καμία αριστερή κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμά της».

Η κυρία Κωσταντοπούλου, αποκαλύπτει επίσης την αδυναμία και την απροθυμία του κυρίου Τσίπρα να εφαρμόσει τη Λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος, ότι είχε ήδη «σπάσει» και η αρχική πρόθεσή του ήταν για επίτευξη τρίτης συμφωνίας με τους δανειστές.

Θυμηθείτε ότι είχαμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει, ότι τα περί δημοψηφίσματος καθώς και οι ανούσιοι και άνευ αποτελέσματος λεονταρισμοί Τσίπρα, ήταν καθαρά και μόνο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προς την εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γι αυτό και την ίδια στιγμή που το αποτέλεσμα έδειχνε τον Ελληνικό Λαό να αντιτίθεται στην οικονομική υποτέλεια, ο Βαρουφάκης αποκεφαλίστηκε για να μην το χρησιμοποιήσει ως δεδομένο προκειμένου να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του δουλικού προς τους ευρωπαίους πρωθυπουργού.

Επιπλέον αποκαλύπτει ότι όταν στις 15 Ιουλίου η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήρθε στη Βουλή, υπήρξε ρήγμα με μέλη της κυβέρνησης. 

Το βράδυ λοιπόν της διαπραγμάτευσης εισέβαλαν στο γραφείο της οι Πραιτωριανοί του αυτοκράτορα Αλέξη, Βούτσης, Τζανακόπουλος, Φίλης, Μαντάς και Μπαλάφας και με πολύ έντονο τρόπο ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν επισπεύδει την διαδικασία. 

Βλέπετε τα παιδιά βιάζονταν για να σφραγιστεί η συμφωνία με τους ευρωπαίους πάτρονους τους. Μάλιστα το αηδές θέαμα οφθαλμών που ακούει στο όνομα Φίλης την απείλησε ότι θα την τελειώσει. Μάλλον θα λιμοκτονούσε και υπονοούσε ότι θα την φάει ζωντανή.

Όλη λοιπόν η διακυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα και του πολιτικού εξαμβλώματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ είναι στηριγμένη επάνω σ’ ένα ασύστολο ψεύδος. Ψεύδος όχι μόνο προς τον Ελληνικό Λαό, που άλλωστε είναι ο τελικός αποδέκτης, αλλά και μεταξύ των στελεχών του κόμματος, μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης.

Αλήθεια τι άλλο χειρότερο πρέπει να περιμένει ο Ελληνικός Λαός; 

Πόσο πιο ευτελείς και άθλιους κυβερνήτες περιμένει για να τον καταστρέψουν; 

Γιατί το επόμενο μετά τον ΣΥΡΙΖΑ βήμα προς τον απόλυτο όλεθρο, είναι η γενοκτονία.

Νικόλαος Παπαδιονυσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου