ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ;



«Μπορεί η πλατεία Βικτωρίας να άδειασε, όμως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν εγκατέλειψαν την περιοχή. 

Όσοι αρνήθηκαν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας εγκαταστάθηκαν στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας, σε όλο το μήκος της οδού Χέυδεν, μέχρι την Αχαρνών, οι είσοδοι των πολυκατοικιών καταλήφθηκαν από οικογένειες προσφύγων, κυρίως μητέρες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. 

Οι σημερινές εικόνες θυμίζουν σκηνές του καλοκαιριού, όπως περιγράφει κάτοικος της οδού, όταν πρόσφυγες κατασκήνωναν ανεξέλεγκτα όπου έβρισκαν». – «Καθημερινή», 10-3-016, σελ. 5

Τις προάλλες έγραφα για το τι θα μπορούσε να συμβεί, τον ερχόμενο χειμώνα, όταν τα κλιμακοστάσια των πολυκατοικιών καταληφθούν από πρόσφυγες. Συνέβη ήδη στην Αθήνα, και δεν αποκλείεται να συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που ζει ανάλογες καταστάσεις. Λογικό και επόμενο είναι από τη στιγμή που οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. 

Επίσης σε αυτό βοηθά και η αριστερά της πρώτης φοράς δια μέσω των αντιεξουσιαστών. 

Οι τελευταίοι, πολλάκις έχουν μοιράσει φυλλάδια στους λαθρομετανάστες, παροτρύνοντάς τους να ασκούν τα «δικαιώματά» τους όπου βρεθούν και όπου σταθούν, με ένα από αυτά τα δικαιώματα να είναι και η «ελεύθερη» εγκατάσταση. 

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι ότι, οι καταληψίες στα κλιμακοστάσια είναι γερόντια και παιδιά, δηλαδή ομάδες που χρίζουν τη μεγαλύτερη βοήθεια. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο να μην θέλουν οι παραπάνω να μετακινηθούν στα hot spot, τη στιγμή που εκεί θα έχουν και τη διατροφή τους, και την υγιεινή τους καθώς και την ιατρική φροντίδα. 

Το να μην «θέλουν» να μετακινηθούν δεν άπτεται των «δικαιωμάτων» των λαθρομεταναστών, αλλά άπτεται των κανόνων υγιεινής, ασφαλείας, πολιτισμού και αξιοπρέπειας της πολιτείας. 

Δεν ζούμε στο 1800, ζούμε στο 2016 και σε ένα κράτος που υποτίθεται ότι ξέρει να λειτουργεί και να δείχνει ένα πρόσωπο αξιοπρεπές. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες καταστάσεις προφασιζόμενοι τον ανθρωπισμό, ας γνωρίζουν ότι, ανθρωπισμός δεν είναι να έχεις γέροντες και παιδιά έξω από την πόρτα σου και να τους πετάς καθημερινά ένα ξεροκόμματο λες και είναι σκυλιά. Ούτε είναι ανθρωπισμός να παίρνεις στο σπίτι σου λαθρομετανάστες, τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα- αν θέλει το κράτος- να τους παρέχει αξιοπρεπή βοήθεια για όσο μείνουν στην Ελλάδα. Αν ένας άγνωστος, που δεν μιλά ελληνικά, χτυπούσε την πόρτα μας μες τα μεσάνυχτα, με σκοπό να διανυκτερεύσει στο σπίτι σου, εμείς θα τους στρώναμε να κοιμηθεί; Δεν νομίζω. Δείτε τι γίνεται στην Ειδομένη όπου διαβιούν κυριολεκτικά μέσα στο βούρκο και τις ακαθαρσίες 15.000 άνθρωποι. Αυτό δεν λέγεται ανθρωπισμός, αλλά ΚΑΤΑΝΤΙΑ η οποία βαρύνει την πολιτεία. 

Ούτε είναι λύση η συνεχιζόμενη προβολή των σκηνών από την Ειδομένη, που σαν σκοπό έχει να κάνει τους Έλληνες πιο ευαίσθητους στο δράμα των αλλοδαπών. Το να στείλει ο καθείς από εμάς ρούχα τρόφιμα κλπ προς βοήθεια, δεν λύνει το πρόβλημα της διαβίωσης των δύστυχων μέσα στα λασπόνερα. 

Η κατάσταση θα περιπλακεί και θα γίνει ακόμη εντονότερη όταν ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυξηθεί, και θα είναι επιβεβλημένη πλέον η εγκατάσταση όλων αυτών σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. 

Με δεδομένη τη μη φύλαξη των hot-spot, με δεδομένη την μη επιβαλλόμενη στέγαση των λαθρομεταναστών σε αυτούς τους καταυλισμούς και με δεδομένη τη στήριξη των αλλοδαπών από τους «ανθρωπιστές» της αριστεράς, μην εκπλαγείτε αν στις πυλωτές των πολυκατοικιών σας, στα χωράφια σας, στις αυλές των σπιτιών σας, στα κλιμακοστάσια των πολυκατοικιών σας, έξω από τα μαγαζιά σας, δηλαδή όπου θα μπορούσε να προσφερθεί μία «στέγη», δείτε εικόνες και σκηνές που θα σας σοκάρουν.

Παιδάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου