ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Οι σκοπιανοί μας επιστρέφουν τους λαθρομετανάστες που καταφέρνουν να περάσουν από τον διπλό φράχτη

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Οι σκοπιανοί μας επιστρέφουν τους λαθρομετανάστες που καταφέρνουν να περάσουν από τον διπλό φράχτη

Όχι μόνο έκλεισαν τα σύνορα με την υπογραφή Τσίπρα, αλλά και επιστρέφουν τους λαθρομετανάστες που καταφέρνουν να περάσουν τον διπλό φράχτη!
Για γέλια και για κλάμματα είναι η κατάντια της συγκυβερνήσεως Τσίπρα - Καμμένου. Όχι μόνο «κατάφεραν» να κλείσουν τα σύνορα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να καταστεί η χώρα μας ένα απέραντο Hot Spot, αλλά και δέχονται πίσω τους λαθρομετανάστες που καταφέρνουν να περάσουν από την Ειδομένη.
Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσαν σκοπιανικές πηγές το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη επέστρεψαν στην Ελλάδα 800 ατόμα από τα 1.400 που είχαν καταφέρει να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων. Το πρωί της Τρίτης το Reuters έκανε λόγο για επιστροφή 600 ατόμων, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο των Σκοπίων, για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αίτημα επανεισδοχής.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της αρνείται για άλλη μία φορά την αλήθεια, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι και ότι θα εξετάσει τυχόν αιτήματα από τα Σκόπια για επανεισδοχή λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βίτσας είπε «Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω των συνηθισμένων διπλωματικών μέσων» ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters. «Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για να το διαψεύσω ή να το επιβεβαιώσω» είπε.
Εκ μέρους του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, ο Γ. Κυρίτσης είπε μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης: «Στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής, θα το εξετάσουμε»
Ποιά είναι η αλήθεια; Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή του Playstation είχε βάλει  την υπογραφή της και σε σύμφωνο επανεισδοχής λαθρομεταναστών μεταξύ Ε.Ε. και Σκοπίων. Με βάση αυτή τη συμφωνία οι σκοπιανοί θα μας στέλνουν πίσω όποιον καταφέρει να περάσει το διπλό φράχτη, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση.
Τελευταία εξέλιξη στο ζήτημα ήταν το εκ νέου ξεφτίλισμα της κυβερνήσεως Τσίπρα - Καμμένου, η οποία επέμενε να αρνείται την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών. Τελικώς οι κυβερνώντες αποδείχτηκαν για άλλη μία φορά ψεύτες. Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις ενός εκ των «προσφύγων», οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα:
«Αφού καταφέραμε να διασχίσουμε το ποτάμι και να περάσουμε τα σύνορα στη συνέχεια συνεχίσαμε με τα πόδια μέχρι που φτάσαμε σε ένα χωριό των Σκοπίων. Εκεί όμως μας περίμενε ο στρατός των Σκοπίων. Κάποιοι προσπάθησαν να φύγουν αλλά τους έπιασαν.
Επειδή ήμασταν πολλά άτομα, μας χώρισαν σε ομάδες. Για τουλάχιστον 5-6 ώρες μείναμε στο δρόμο. Ημασταν βρεγμένοι, επειδή διασχίσαμε το ποτάμι και κρυώναμε πολύ. Κάποιοι άναψαν φωτιές, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν να τις σβήσουμε. Κάποιες έσβησαν, αλλά ανάψαμε άλλες πιο μετά γιατί είχε πάρα πολύ κρύο.
Μετά από 5-6 ώρες ήρθαν στο σημείο που μας κρατούσαν στρατιωτικά φορτηγά. Μας ζήτησαν να μπούμε μέσα. Αφού μπήκαμε όλοι τα φορτηγά κατευθύνθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα, κοντά στην Ειδομένη. Μας άφησαν σε μία απόσταση περίπου 20 λεπτών. Στη συνέχεια Σκοπιανοί στρατιώτες έκοψαν τα συρματοπλέγματα και μας ανάγκασαν να περάσουμε ξανά στο ελληνικό έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου