ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ερντογάν, Νετανιάχου και Σαλμάν υποσκάπτουν την εκεχείρια στην Συρία

Ερντογάν, Νετανιάχου και Σαλμάν υποσκάπτουν την εκεχείρια στην Συρία


Το 2011 η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ ξεκίνησαν την αποσταθεροποίηση της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού με πρόσχημα την «αραβική άνοιξη» και την «δημοκρατία». Τα γεγονότα που επακολούθησαν έως την πρόσφατα επιτευχθείσα κατάπαυση του πυρός στην χώρα αυτή είναι γνωστά και έχουν πολλάκις αναλυθεί από την ιστοσελίδα μας. Τονίζουμε ότι η εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν περιλαμβάνει τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα και τις παραφυάδες αυτών, κάτι που σημαίνει ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία και ο συριακός κυβερνητικός στρατός θα συνεχίσουν να εξολοθρεύουν τους κανίβαλους μισθοφόρους της Ουάσιγκτον και των Σιωνιστών.
Η εξέλιξη της κατάστασης στην Συρία και ιδιαιτέρως η παραμονή του Ασαντ στην εξουσία είναι βέβαιο ότι δεν συμφέρει στους ορκισμένους εχθρούς αυτού Ερντογάν, Νετανιάχου και Σαλμάν. Ο Νετανιάχου και ο Σαλμάν προσδοκούσαν μέσω των τζιχαντιστών στην εξάλειψη του περιφερειακού τους αντιπάλου Ασαντ και στην απομόνωση του Ιράν, ενώ ιδιαίτερα το Τελ Αβίβ σχεδίαζε η διάλυση της Συρίας να επιφέρει και αναδιάταξη των συνόρων στην Μέση Ανατολή σύμφωνα με το σχέδιο Yinon. Η απομόνωση του Ιράν και η αναδιάταξη συνόρων θα ήταν επωφελής και για τα σχέδια της Ουάσιγκτον και τις γεωπολιτικές της επιλογές. Ο Ερντογάν προσδοκούσε ότι ο συμμοριτοπόλεμος θα του έδινε την δυνατότητα να ενσωματώσει συριακά εδάφη όπου ζει η φυλή των Τουρκμένιων και ταυτόχρονα να αποσοβήσει τον κίνδυνο δημιουργίας κουρδικής αυτόνομης ζώνης στα νοτιοανατολικά του σύνορα.
Η Ουάσιγκτον, η σουνιτική Αγκυρα, το Τελ Αβίβ και το σουνιτικό-βαχαμπιστικό Ριάντ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο δρόμος προς την Τεχεράνη, ήτοι το σχέδιο αποσταθεροποίησης του σιιτικού Ιράν και η αναχαίτιση του ως περιφερειακή δύναμη, έχει ενδιάμεση στάση στην Δαμασκό. Οι αμερικανοσιωνιστικοί σχεδιασμοί για την διάλυση της Συρίας ανεκόπησαν μετά την επιτυχή στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας και οι ΗΠΑ για να μην εκτεθούν περαιτέρω ως εντολείς των τζιχαντιστών συμφώνησαν σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός. Ομως η Ουάσιγκτον και οι πρόθυμοι σύμμαχοι της Αγκυρα, Τελ Αβίβ και Ριάντ θέλουν την συνέχιση του πολέμου και προς τούτο όλοι μαζί θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να υποσκάψουν την εκεχειρία. Μόνο η συνέχιση του πολέμου με επέμβαση χερσαίων τους δυνάμεων μπορεί να διασώσει τα σχέδια τους, έστω και αν κάτι τέτοιο δημιουργήσει τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης με την Ρωσία.
Τις 2-3 τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετά γεγονότα που υποδηλώνουν την προσπάθεια της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της να ακυρώσουν την εκεχειρία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε την Αγκυρα ότι παρά την κατάπαυση του πυρός εξακολουθεί να εφοδιάζει τους ισλαμοσυμμορίτες με πολεμοφόδια μέσω της δήθεν ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Τουρκμένιους, οι οποίοι ως γνωστόν είναι σύμμαχοι των τζιχαντιστών. Από την άλλη πλευρά το Ριάντ έχει δηλώσει ότι προετοιμάζεται να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία για να προστατεύσει τον σουνιτικό πληθυσμό, στην πραγματικότητα για να διασώσει από τον αφανισμό τους τζιχαντιστές.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εκεχειρία στην Συρία δεν θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια. Αγκυρα, Τελ Αβίβ, Ριάντ με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον θα προσπαθήσουν να τορπιλίσουν την διαφαινόμενη ειρήνη, κάτι που θα επιφέρει ανάφλεξη του πολέμου με κίνδυνο ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.
Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου