ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΑΡΙΑΣ;


Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1961, οι μέχρι τότε διάσπαρτες δυνάμεις του λεγομένου «κέντρου», ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν, σχηματίζοντας την «Ένωση Κέντρου», υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. 

Επρόκειτο για το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Γεωργίου Παπανδρέου, το Λαϊκό Κοινωνικό του Στέφανου Στεφανόπουλου, το Προοδευτικό Εργατοτεχνικό του Παυσανία Κατσώτα, την ΕΠΕΚ του Σάββα Παπαπολίτη, το Δημοκρατικό Κέντρο-Αγροτική Φιλελευθέρα Ένωσις του Ηλία Τσιριμώκου, την Φιλελευθέρα Δημοκρατική Ένωση του Σοφοκλή Βενιζέλου και το Κόμμα Αγροτών και Εργαζομένων (ΚΑΕ) υπό τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή.


Ποιος ήταν ο συνεκτικός κρίκος όλων αυτών των κομματιδίων; Σύμφωνα με όλους τους σοβαρούς ιστορικούς, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. 

Ο λόγος ήταν, ότι στις προηγούμενες εκλογές –του 1958- η ΕΔΑ (όπισθεν της οποίας κρυβόταν το τότε παράνομο ΚΚΕ…), είχε αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση, εκμεταλλευόμενη την πολυδιάσπαση των κεντρώων.

Αυτές τις μέρες, βλέπουμε μια κινητικότητα στον χώρο της λεγομένης «κεντροαριστεράς», με ευρύτερη συσπείρωση γύρω από την «Δημοκρατική Συμπαράταξη» – όπως πλέον ονομάζεται το κακόφημο κλεφτο-ΠΑΣΟΚ. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες…μεταγραφές και πιθανότατα η απορρόφηση του Ποταμιού και άλλων διάσπαρτων κομματιδίων.

Λέτε να έχουμε επανάληψη της ιστορίας κι όλα αυτά να γίνονται και πάλι με παρέμβαση της αμερικανικής πρεσβείας; 

Αυτή τη φορά για να μην παραμείνει στις προσεχείς εκλογές η Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση ή ακόμα χειρότερα, να μην γίνει αξιωματική αντιπολίτευση;

Αντίοχος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου