ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΚΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ!


Αναβρασμός προκλήθηκε στους πολιτικάντηδες των Αθηνών από τη δήλωση του τούρκου ΥΠΕΞ Μουφτούογλου, σχετικά με το θέμα των βραχονησίδων που βρίσκονται επί του Ελληνικού θαλασσίου χώρου. 

Ο αναβρασμός προήλθε από το την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός στον βουλευτή μας κ. Κούζηλο, σχετικώς με την κατοίκηση και εκμετάλλευση των βραχονησίδων μας μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Όπως είναι «φυσικό» σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γείτονες εξ ανατολών βρίσκουν πάντα ευκαιρία να εκφράσουν την επεκτασιμότητα τους, μιας και από εδώ μεριά υπάρχουν πάντα οι πολιτικάντηδες που θα ενεργήσουν φοβισμένα. 

Δεν θα είναι εξάλλου η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, μιας και το βιώνουμε «επάξια» τα τελευταία σαράντα χρόνια. Βρήκαν μάλιστα ευκαιρία να μειώσουν και το ρόλο του κινήματός μας, ως συνυπεύθυνο για την αντίδραση που προκλήθηκε από πλευράς Τουρκίας, ιδού τι έγραψε σήμερα μεγάλη αθηναϊκή φυλλάδα: 

«Σε γραπτή δήλωσή του αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεΐν Μουφτούογλου επισήμανε, αρχικά, ότι η Τουρκία δεν γνωρίζει σε ποια 28 νησιά ή βραχονησίδες αναφερόταν ο υφυπουργός. 

Ο κ. Μουφτούογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο «που μπορεί να προκαλέσει η πολιτική της Ελλάδας σε αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς»

/ Ενώ και ο υπουργός αντιμετώπισε τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την πρωτοβουλία του να προχωρήσει «ελαφρά τη καρδία» σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις που εμπεριέχουν πτυχές οι οποίες άπτονται ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας. 

Ένα από τα περαιτέρω στοιχεία που αξιοποιεί (και) η τουρκική πλευρά είναι ότι η κοινοβουλευτική απάντηση του κ. Σαντορινιού απευθυνόταν σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής.».

Η στάση των κυβερνώντων, αλλά και των αξιωματικώς αντιπολιτευομένων, ξεπερνά κάθε όριο αξιοπρέπειας και ευθύνης που πρέπει να έχουν οι κρατούντες όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ανάλογα θέματα. 

Δεν φτάνει που η στάση της Τουρκίας, από τη μία, δείχνει ότι θέλει να έχει λόγο σε ζητήματα που άπτονται της εσωτερικής μας πολιτικής σκηνής , από την άλλη, η στάση των κρατούντων δείχνει ότι εμμέσως αποδέχονται ότι οι βραχονησίδες μας πρέπει να τις έχουμε από κοινού με τους απέναντι. Ο παραλογισμός και η βλακεία σε όλο τους το μεγαλείο.

Η απάντηση του Έλληνα υφυπουργού έχει λογική, αλλά για να εκπληρωθούν τέτοιοι στόχοι εκτός από σοβαρό σχεδιασμό, χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι οι απέναντι δρουν πάντα μέσω γεωπολιτικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδος. 

Τέτοιου είδους σχέδια που έχουν να κάνουν με κατοίκηση και εκμετάλλευση των βραχονησίδων μας, σε χέρια αριστερών και ψοφοδεξιών πολιτικάντηδων, είναι σαν να δίνεις σε μικρό παιδί να παίζει με χειροβομβίδες. 

Δεν το ευχόμαστε, και κανείς δεν το εύχεται, να έχουμε νέα Ίμια με τους αλλοπρόσαλλους που μας κυβερνούν. Δεν χρειάζεται μόνο θέληση για να επιτευχθεί κάτι- σχέδιο Σαντορινιού- αλλά χρειάζονται επίσης οι γνώσεις, η τόλμη, και η πολιτική βούληση. Αυτά είναι προνόμια μόνο της Χρυσής Αυγής, κάτι που δεν επιδέχεται συζητήσεως και περαιτέρω αναλύσεως.

Σ. Παιδάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου