ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο ανθέλληνας Μούιζνιεκς επιχειρεί και πάλι παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Χώρας

Ο ανθέλληνας Μούιζνιεκς επιχειρεί και πάλι παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Χώρας


Καιρό είχε να μας απασχολήσει ο ανθέλληνας Μούιζνιεκς. Ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος, με το γνωστό θράσος που του έχει δώσει η πλήρης ανυπαρξία εθνικής πολιτικής από πλευράς ελληνικού κράτους και θεωρώντας για πολλοστή φορά ότι απευθύνεται σε κάποιο τσιφλίκι του, ασκεί όπως διαβάζουμε «αυστηρή κριτική στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που θεσπίζει Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας».

Αν αυτό δεν αποτελεί (μια ακόμη) ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Χώρας, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. 

Έχοντας την ιδιότητα του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είχε ζητήσει τον Αύγουστο με επιστολή του στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να είναι δεσμευτικές οι αποφάσεις του Εθνικού Μηχανισμού, οι αρμοδιότητες του οποίου περνούν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο δίνει τον τελικό λόγο όχι στον Συνήγορο αλλά στα πειθαρχικά όργανα των σωμάτων ασφαλείας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μην εφαρμόσουν τις συστάσεις του Συνηγόρου, αρκεί να αιτιολογούν τη θέση τους. Από τότε, «χάσαμε» από το υπουργείο δικαιοσύνης τόσο τον Παρασκευόπουλο όσο και το δεξί του χέρι, γνωστό εθνομηδενιστή Κωστή Παπαϊωάννου. 

Σε δήλωσή του, ο Μουίζνιεκς αναφέρει ότι: 

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι το νομοσχέδιο [...] δεν καταφέρνει να θεσπίσει έναν πραγματικά αποτελεσματικό μηχανισμό. Το παρόν νομοσχέδιο παραβλέπει τις συστάσεις τόσο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσο και τις δικές μου για να διευρυνθεί η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού. Ζητώ από τα μέλη του Κοινοβουλίου να επανεξετάσουν το νομοσχέδιο και να το διορθώσουν σύμφωνα με τις συστάσεις μου και τα διεθνή πρότυπα».

Ένα κράτος με έστω και στοιχειώδη εθνική πολιτική θα έδινε την πρέπουσα απάντηση σ’ αυτόν τον προκλητικό τύπο. 

Μπορεί να έφυγαν τα φιλαράκια του από το υπουργείο Δικαιοσύνης , με δεδομένο όμως ότι ο εθνομηδενισμός συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχη κατάσταση στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική της Χώρας μας, είναι πολύ πιθανόν οι πιέσεις αυτού του ανθέλληνα να πιάσουν τόπο, αφήνοντάς τον έρμαιο των διαθέσεων του κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου