ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το πικρό ποτήρι της ήττας γεύεται η Μέρκελ από την νίκη του Τραμπ


Μην έχοντας, προφανώς, αντιληφθεί το τι συνέβη στις εκλογές των ΗΠΑ, η Μέρκελ θεώρησε ότι μπορεί να κάνει μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς στον θριαμβευτή των αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι, λοιπόν, στην (τρόπος του λέγειν) συγχαρητήρια επιστολή της προς τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, η Μέρκελ δήλωσε ότι «οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι το άτομο που θα φέρει αυτή την ευθύνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Γερμανία και ΗΠΑ έχουν κοινές αξίες: Δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμός για το νόμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικών πεποιθήσεων. 
Στη βάση αυτών των αξιών, προσφέρω στον μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, μια στενή συνεργασία».

Αμετανόητη στον εθνομηδενισμό, την πολυπολιτισμικότητα, την τακτική των ανοιχτών συνόρων και ό,τι άλλο συμβαδίζει με την «πολιτική ορθότητα», η Μέρκελ αδυνατεί να κατανοήσει ότι αυτή ακριβώς η νοοτροπία ήταν που ηττήθηκε στις εκλογές της Τρίτης, παρά την απίστευτη προπαγάνδα των ΜΜΕ υπέρ της Κλίντον και την αντίστοιχη λασπολογία τους κατά του Τραμπ.

Αντί να κάνει «υποδείξεις» στον Τραμπ πάνω στον άξονα στον οποίο θα κινηθεί η πολιτική του, καλύτερο για την πρώην κομμουνίστρια και νυν φιλελεύθερη, αλλά πάντοτε αντιεθνικίστρια, Μέρκελ θα είναι να συνηθίσει σιγά-σιγά στην ιδέα ότι τον Ιούνιο του 2017 θα συντριβεί και αυτή και η πολιτική της ατζέντα στις γερμανικές εκλογές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει με την σειρά της τον δρόμο της συνταξιοδότησης, όπως θα κάνει άλλωστε και η Κλίντον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου