ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Θριάμβευσε η πολιτική ορθότητα των συριζαίων: Ψαλίδι στην... σεξιστική φράση της Άντζελας Δημητρίου

Θριάμβευσε η πολιτική ορθότητα των συριζαίων: Ψαλίδι στην... σεξιστική φράση της Άντζελας Δημητρίου


Είχαμε αναφερθεί και προσφάτως στο πώς η παράνοια της “πολιτικής ορθότητας” πήρε μια τηλεοπτική διαφήμιση εταιρείας παιχνιδιών, η οποία χαρακτηριζόταν απλώς από το γελοίο περιεχόμενό της και την κατέστησε συνώνυμη του σεξισμού και της... βίας κατά των γυναικών!
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ: “Την ομόφωνη απόφαση να αποσυρθεί η φράση «Χτύπα, χτύπα σαν άνδρας» από τη διαφήμιση γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών έλαβε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Από την πρώτη στιγμή προβολής του διαφημιστικού σποτ με πρωταγωνίστρια τη λαϊκή αοιδό Άντζελα Δημητρίου, η γενική γραμματεία είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο απόσπασμα της διαφήμισης «σεξιστικό και επικίνδυνο» στον βαθμό που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία». Με την απόφαση της επιτροπής κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση προσκρούει στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης-Επικοινωνίας και, συνεπώς, πρέπει να τροποποιηθεί από σήμερα σε όλα τα μέσα. Σημειώνεται ότι, παρόλο που η εταιρία μπορεί να προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή, η απόφαση δεν αναστέλλεται. Η επιτροπή ελέγχου επισημαίνει στην απόφασή της ότι η επίμαχη φράση, ακόμη «κι αν κριθεί εντός του συνολικού περιεχομένου που διατυπώνεται και δεν εκληφθεί μεμονωμένα και κυριολεκτικά, μπορεί να έχει διφορούμενη σημασία, να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, να δημιουργήσει διαφορετικούς συνειρμούς και να εκφράσει σεξιστικό υπονοούμενο»”.
Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ασχολούμασταν με αυτή την υπόθεση, αν δεν βλέπαμε ότι η απαγόρευση μιας φράσης σε μια γελοία διαφήμιση σκοπεύει στην πραγματικότητα σε μια γενικότερη λογοκριτική στάση των διαφόρων “Ιεροεξεταστών” της “πολιτικής ορθότητας”. Πίσω από τις φαιδρότητες του τύπου “η απόφαση αποτελεί νίκη ενάντια στην έμφυλη βία”, όπως είδαμε στην “Αυγή”, κρύβεται μια γενική πρόβα απαγόρευσης όσων δεν συνάδουν με τα γούστα των “προοδευτικών”.
Υπό το πρόσχημα του “ρατσισμού”, της “ξενοφοβίας”, της “ανισότητας”, του “σεξισμού”, της “ομοφοβίας” και δεν συμμαζεύεται, οι αμύντορες της “πολιτικής ορθότητας” δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να γελοιοποιούν δραματικές καταστάσεις και να δραματοποιούν γελοιότητες...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου