ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών δρουν μέσω των ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες.Τι γύρευε ο τούρκος πρόξενος στην Ειδομένη;

Τι γύρευε ο τούρκος πρόξενος στην Ειδομένη;


Μια πολύ περίεργη επίσκεψη είχαμε χθες στην Ειδομένη, που πέρασε στα «ψιλά» των ΜΜΕ και χωρίς σχόλια. Επρόκειτο για την επίσκεψη του προξένου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Ορχάν Γιαλμάν Οκάν.
Σύμφωνα με το «φτωχό» ρεπορτάζ, ο Τούρκος πρόξενος περιηγήθηκε, τόσο στο οργανωμένο τμήμα του καταυλισμού των προσφύγων, όσο και στις σκηνές που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, που παραμένουν κλειστές για περισσότερο από δύο εβδομάδες και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Τι γύρευε άραγε ο Τούρκος στην Ειδομένη; Να ήταν ο πρόξενος των Σκοπίων, θα το καταλαβαίναμε, εφόσον ενδέχεται να επηρεαστεί και η χώρα του από την εκεί κατάσταση.
Αλλά γιατί ο Τούρκος; Τι του προκαλεί το ενδιαφέρον για τον καταυλισμό -που χαρακτηρίζεται ως «βόμβα έτοιμη να εκραγεί»; Μήπως πήγε ν’ ανάψει το… φυτίλι;
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή έχει αναφερθεί πολλάκις και έχει αναδείξει στην βουλή το ζήτημα των παράνομων ΜΚΟ που έχουν καταντήσει κράτος εν κράτει και πλουτίζουν στην χώρα μας πρόσχημα τους λαθρομετανάστες.
Το ζήτημα της ύποπτης δράσης τους ανακίνησε με ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος ερώτησε τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στους οποίους επισημαίνει:

''Εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας λειτουργούν πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.).  Στο παρελθόν και, συγκεκριμένα, το 2011, σε έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, διαπιστώθηκε ότι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) είχαν λάβει από διάφορα υπουργεία και οργανώσεις ποσά που ξεπερνούσαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση στη χώρα μας, ακούμε και διαβάζουμε ότι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε ολόκληρη τη χώρα και, υπό τον μανδύα της παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, επιδεικνύουν ύποπτη, επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη δράση. Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. υπουργοί:

- Γνωρίζουν τα αρμόδια υπουργεία πόσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και συμμετέχουν στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος και εάν ναι, ποιος ο αριθμός τους, ποια η προέλευσή τους, ποια η ονομασία τους, ποια η έδρα τους και ποια τα ακριβή στοιχεία των διοικούντων-ιθυνόντων; Εάν όχι, προτίθεστε να μεριμνήσετε άμεσα για την ακριβή και συστηματική καταγραφή αυτών;

- Ποια η χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που εμπλέκονται στο προσφυγικό, από ποιους φορείς και τι ύψους κονδύλια διαχειρίζονται;

- Πόσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα ως προς τη δράση τους, την οικονομική διαχείριση και τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν; ''.

Κραυγή Αγωνίας από τους Αξιωματικούς του Λιμενικού - Ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα

Στο μεταξύ η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.) ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τις ενέργειες ατόμων που δηλώνουν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι κινήσεις των οποίων δυσχεραίνουν την διαχείριση των λαθρομεταναστών.

Αναλυτικά, το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Λ.Σ. σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρει:

Ένα διαρκές θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες στο λιμάνι του Πειραιά, ο χαρακτήρας του οποίου έχει αλλοιωθεί. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες τοποθετούν σκηνές, χωρίς κανείς να τους εμποδίσει, σε κάθε σημείο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Καθημερινά πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποιούνται ως «φύλακες-διαιτητές» ενώ θα έπρεπε να διατίθενται για άλλους σκοπούς. Επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και την στάση ορισμένων ατόμων που δηλώνουν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, θεωρούν το λιμάνι ως χώρο αποκλειστικής τους ευθύνης και παρεμποδίζουν συστηματικά το έργο των συναδέλφων, παροτρύνοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες να μην επιβιβαστούν σε λεωφορεία για άλλες δομές φιλοξενίας!

Μια σειρά από ερωτήματα προκύπτουν και πρέπει να απαντηθούν:

• Ποιοι και γιατί επέτρεψαν επί μακρό χρονικό διάστημα να μετατραπεί το Λιμάνι του Πειραιά σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών;
 
• Ποιοι ελέγχουν τα άτομα - Έλληνες και ξένους - που δηλώνουν εθελοντές, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι και τι επιδιώκουν;
 
• Γιατί χρησιμοποιούνται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και δεν αναλαμβάνουν το έργο αυτό αποκλειστικά στελέχη του αρμόδιου  Υπουργείου  Μεταναστευτικής Πολιτικής;
 
• Ποιος θα φέρει την ευθύνη εάν συμβεί ατύχημα μέσα στο λιμάνι;
 
Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν μας απομένει καμία άλλα δυνατότητα παρά να ζητήσουμε την παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τις ενέργειες ατόμων, οι κινήσεις των οποίων δυσχεραίνουν την διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών'' καταλήγει η ανακοίνωση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου