ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Χ. Παππάς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν διαχρονικά πυλώνα του Ελληνικού Έθνους - ΒΙΝΤΕΟ

Χ. Παππάς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν διαχρονικά πυλώνα του Ελληνικού Έθνους - ΒΙΝΤΕΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην επιτροπή Εθνικής Αμύνης σχετικά με την επίσκεψη της Σχολής Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α.). Στην αρχή ο βουλευτής αναφέρθηκε στην Τιμή που του έχει δοθεί να μπορεί να μιλάει στους σπουδαστές Σ.ΕΘ.Α. Μια ιδιαίτερη Τιμή, καθώς και ο πατέρας του έχει φοιτήσει στην Σχολή το εκπαιδευτικό έτος 1972-73.
Στη συνέχεια, επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικό γεωστρατηγικό σημείο και αυτό αποτελεί ακόμα ένα λόγο για να μην θεωρούμαστε «δεδομένοι» σε οποιαδήποτε διπλωματική συμφωνία. Μίλησε για την Κύπρο λέγοντας πως είναι Ελλάδα, ενώ δυστυχώς πλέον θεωρείται ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος του ΟΗΕ. Διαφορετικό, όμως, ήταν το όραμα του Γρίβα Διγενή και των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Όραμα και Αγώνες που η Χρυσή Αυγή και ο ελληνικός Λαός δεν ξεχνούν και εκφράζονται με τις λέξεις: Κύπρος - Αιγαίο - Μέτωπο Ενιαίο.
Επιπλέον, μίλησε για τον Ευάγγελο Αβέρωφ που μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έθαψαν κυριολεκτικά την Κύπρο, έθαψαν τα όνειρα του κυπριακού Λαού και συνυπέγραψαν τις κατάπτυστες συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου. Ο Αβέρωφ ξεθεμελίωσε τον ελληνικό στρατό το 1974 μετά από οριζόντιους διωγμούς στο ελληνικό στράτευμα. Τόνισε, επίσης, την πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου να φοιτούν στην Σχολή Εθνικής Αμύνης και γυναίκες από τα 18 χρόνια με εξαίρεση αυτών που είναι μητέρες ή εγκυμονούσες. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού.
Ο ελληνικός στρατός επιβιώνει βασιζόμενος στο ελληνικό φιλότιμο, μετά από τις πολλαπλές περικοπές που έχουν γίνει στις δαπάνες και στα εξοπλιστικά. Την ίδια στιγμή η Τουρκία, που είναι μια απειλή για την Πατρίδα μας εξοπλίζεται. Ένα άτυπος πόλεμος που ζούμε στις μέρες μας είναι η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στην Χώρα μας και αν υπήρχε σωστή άμυνα και περιπολία στα νησιά του Αρχιπελάγους δεν θα πέρναγε κανείς. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, ο στρατός να φυλάει τα σύνορα.
Τέλος, έκλεισε τον λόγο του αναφερόμενος στον όρκο των εφήβων Αθηναίων για την σημασία του Έλληνα: 
«Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον παραστάτη μου με όποιον κι αν στοιχηθώ και αμύνομαι περί ιερών και οσίων και μόνος και με πολλούς και την Πατρίδα δεν θα παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και πολεμικότερη απ’ όση θα μου παραδοθεί. Θα συντάσσομαι με τους αιώνιους κριτές και θα πειθαρχώ στους θεσπισμένους θεσμούς και σε όποιους άλλους το πλήθος θεσπίσει ομόφωνα. Και αν κάποιος αναιρέσει ή αμφισβητήσει τους θεσμούς δεν θα το επιτρέψω και θα αμυνθώ και μόνος και με όλους. Και τα Πάτρια ιερά θα τιμήσω. Μάρτυρες αυτών οι θεοί Άγλαυρος, Ενυάλιος, Άρης, Ζευς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου