ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η ευρωπαϊκή άνοιξη της Χρυσής Αυγής.


Το σύμβολο της Χρυσής Αυγής στο μπουφάν νεαρού Λονδρέζου!
Δεν υπάρχει κανένα άλλο Ελληνικό λαϊκό κίνημα, 
που να είχε ποτέ τη διεθνή απήχηση της Χρυσής Αυγής!
Στην πραγματικότητα, οι φίλοι/ες του Λαϊκού Συνδέσμου 
μετριούνται σε εκατομμύρια, σε όλο τον κόσμο...

1. Η διεθνής απήχηση της Χρυσής Αυγής

Όσο πίσω και αν ψάξετε στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού κράτους, δεν θα βρείτε άλλη περίπτωση Ελληνικού πολιτικού κόμματος, που να έχει μιμητές, θαυμαστές και πιστούς οπαδούς σε ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Χρυσής Αυγής.
Και δεν εννοώ τα παραρτήματα των ελλαδικών κομμάτων, που συστήνονται στην αλλοδαπή, για τις ανάγκες της ομογένειας. Εννοώ αυτοτελώς ιδρυμένα λαϊκά κινήματα, με τους δικούς τους ηγέτες και τα δικά τους στελέχη, που εγκολπώνονται την ιδεολογία, τα σύμβολα και τα πολιτικά προγράμματα της Χρυσής Αυγής και απευθύνονται στον ντόπιο πληθυσμό.
Ορισμένα μάλιστα από αυτά δημιουργήθηκαν χωρίς προηγούμενες συνεννοήσεις με στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου, ακολουθώντας απλώς τη βούληση των πολιτών στην χώρα τους, που διακρίνει στην πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής, ένα καινούριο όραμα για την Ευρώπη των Εθνών

Στην  Ισπανία παραδείγματος χάριν δημιουργήθηκε η  Amanecer Dorado, που χρησιμοποιεί ατόφια τα σύμβολα και το όνομα της Χρυσής Αυγής. Όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ του ιστότοπου iefimerida, αρχηγός της είναι ο Αντόνιο Βισέντο, άνθρωπος με σημαντική δράση στην Ισπανική πολιτική σκηνή. Ωστόσο στελέχη της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τη δημιουργία της amanecer dorado, παρά το γεγονός ότι το ισπανικό κόμμα χρησιμοποιεί απαράλλαχτα τα σύμβολα τους. 
Το λογότυπο της ισπανικής amanecer dorado [χρυσή αυγή] 
Χρησιμοποιεί ατόφια τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής, καθώς και τον αυτοπροσδιορισμό της ως λαϊκού συνδέσμου [movimiento popular
Στην Ιταλία δραστηριοποιείται εδώ και καιρό η Alba Dorata, με ηγέτη τον Αλέξανδρο Γκαρντόζι, ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα, εξελληνίζει τρόπον τινά το όνομα του σε Alexandros αντί του ιταλικού Alessandro,
Ο Γκαρντόζι αξιοποίησε την πλατιά δημοφιλία της Χρυσής Αυγής στη γειτονική χώρα, αντιγράφοντας επακριβώς τα πολιτικά της προγράμματα, προσαρμοσμένα φυσικά στις συνθήκες της σύγχρονης Ιταλικής κοινωνίας.
Μια ιδέα για την απήχηση της Χρυσής Αυγής στην Ιταλία μπορείτε να λάβετε και από τα λεγόμενα ενός βαμμένου αντιχρυσαυγίτη ιταλού πολιτικού, του περίφημου Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, αναπαράγει τα 3/5 του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου.
Στην πρόσφατη συνέντευξη του στον κ. Γιώργο Πρετεντέρη,  ο Μπέπε Γκρίλο κάμει λόγο για την ομερτά των ΜΜΕ, για την καθεστωτική παραπληροφόρηση, για την ανάγκη λαϊκών δημοψηφισμάτων, για την εξόντωση της πολιτικής διαφθοράς, για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, για το πελατειακό κράτος, για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, για την επιστροφή σε πιο απλά και παραδοσιακά μοντέλα ζωής και για τον εφιάλτη της Ευρώπης των τραπεζών.

Ακριβώς δηλαδή τις καίριες θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου, για τον οποίο μάλιστα προβλέπει ότι θα έρθει σύντομα στην εξουσία [κι ας δηλώνει ο ίδιος αντι-χρυσαυγίτης]



Το λογότυπο της ιταλικής Alba Dorata

Δεν είναι όμως μοναχά οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στις οποίες η Χρυσή Αυγή έχει πλατιά απήχηση.

Στον καθεστωτικό βρετανικό ιστότοπο galaxyA, δημοσιεύεται άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της πολιτικής κίνησης New Dawn, από βρετανούς εθνικιστές, τους οποίους κατηγορεί[!] ότι βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή και ετοιμάζονται να οργανώσουν συγγενικό ιδεολογικά κόμμα, στο Λονδίνο.

Αν και οι πολυπολιτισμικοί Εγγλέζοι δημοσιογράφοι δεν κρύβουν τους φόβους τους για μια πιθανή διείσδυση των ιδεών της Χρυσής Αυγής στη Βρετανία [λες και η διακίνηση Ιδεών αποτελεί έγκλημα] ωστόσο μέσα από τη ίδια την ανησυχία τους διαφαίνεται ξεκάθαρα η απήχηση που έχει η Χρυσή Αυγή στις λαϊκές μάζες της γηραιάς Αλβιώνος.

Στη Σουηδία παράλληλα, ανθεί ένα πολύ ισχυρό λαϊκό κίνημα υποστήριξης της Χρυσής Αυγής, για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε από φιλμάκι στο you tube, για το οποίο σας δίδω και συνδεσμούλι


Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι όμως η κίνηση του Νορβηγού σφαγέα Μπρέϋβικ, να ιδρύσει κόμμα, ακριβώς απάνω στους ιδεολογικούς και πολιτικούς άξονες της Χρυσής Αυγής.

Αν και ο Λαϊκός Σύνδεσμος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ταύτιση με έναν άνθρωπο που σκότωσε σαν σκυλιά δεκάδες συμπολιτες του, η κίνηση Μπρέϋβικ, δείχνει τον σεβασμό και την αναγνώριση της Χρυσής Αυγής στη Σκανδιναυική κοινή γνώμη, την οποία φυσικά ο Νορβηγός σφαγέας θέλει να εκμεταλλευτεί.

Εξόν όμως από τη διεθνή απήχηση της Χρυσής Αυγής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες,  αξίζει να κάνουμε λόγο και για την ευρύτατη αποδοχή των ιδεών του Λαϊκού Συνδέσμου, σε χώρες με σημαντικό αριθμό Ελλήνων ομογενών, όπου η ίδια η Ελληνική Χρυσή Αυγή έχει ιδρύσει αδερφά πολιτικά κινήματα.


Ενδεικτικά μονάχα αναφέρω εδώ τη Χρυσή Αυγή Αυστραλίας, τη Χρυσή Αυγή Αμερικής και τη Χρυσή Αυγή του Καναδά, για τις οποίες σας δίδω και συνδεσμούλια από τις κεντρικές τους σελίδες στο διαδίκτυο, να μπείτε και να πληροφορηθείτε για τη δράση τους

Χρυση Αυγη Αυστραλιας 

Χρυση Αυγη Αυστραλιας 


Πυρήνας Αμερικής (Νέας Υόρκης)

Ε-mail: xaameriki@yahoo.com....





Πυρήνας Αυστραλίας (Μελβούρνη)
E-mail:xaaustralia@gmail.com
τηλέφωνο επικοινωνίας +30 697 328 3559 (Ελλάδα)

Πυρήνας Καναδά (Μόντρεαλ)

E-mail:goldendawnmontreal@gmail.com


Χρυση Αυγη Νεας Υορκης


Στον ιστότοπο μάλιστα της Νεοϋορκέζικης Χρυσής Αυγής αναφέρεται ότι η εκεί οργάνωση έχει δύο κυρίως στόχους: να μαζεύει τρόφιμα και φάρμακα για τους πάσχοντες Έλληνες, που διανέμονται εν συνεχεία από την Ελληνική Χρυσή Αυγή και ακολούθως να συγκεντρώνει στοιχεία για την παραπληροφόρηση και τις δικαστικές διώξεις κατά του Λαϊκου΄Συνδέσμου, μεταφράζοντας μάλιστα όλα τα άρθρα της κεντρικης σελίδας της ελληνικής Χρυσής Αυγής στην Αγγλική γλώσσα.


Στην πραγματικότητα, η Χρυσή Αυγή έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και όχι μοναχά Έλληνες στο γένος. Όπως υπολογίζουν και στελέχη του Λαϊκου΄Συνδέσμου, ενδέχεται η δημοφιλία των ιδεών μας, να βρίσκεται πολύ υψηλότερα σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη δημοφιλία των διεφθαρμένων καθεστωτικών κομμάτων.

Άλλωστε οι αρπαχτικές, η διπλολαλιά, η στρεψοδικία, η μαζική εξαπάτηση, ονπολιτικός ακοραλισμός και τα συμβόλαια κάτω από το τραπέζι, μπορούν αν εξασφαλίζουν μια πρόσκαιρη περίοδο εξουσίας [και λεηλασίας] στα συστημικά κόμματα, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν και την πρώτη θέση στην καρδιά των λαών...  

Η προμετωπίδα του ιστότοπου της Νεοϋορκέζικης Χρυσής Αυγής 


2. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή άνοιξη της Χρυσής Αυγής


Για μια ερμηνεία της πρωτοφανούς διεθνούς απήχησης ενός Ελληνικού λαϊκού κινήματος, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τρεις βασικούς άξονες.


Καταρχήν είναι η φύση του εθνικισμού τον οποίον επαγγέλλεται η Χρυσή Αυγή και που διαφορίζεται απολύτως από τη light εθνικοφροσύνη της παραδοσιακής δεξιάς.

Εθνικιστικά κόμματα υπάρχουν και άλλα στην Ελλάδα, ακόμα-ακόμα και μια φράξια πατριδοκάπηλων εντός της Νέας Δημοκρατίας, όπως παραδείγματος χάριν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ. Ωστόσο αυτές οι μάλλον γραφικές φιγούρες κινούνται αποκλειστικά στον μπερντέ της εντόπιας μπουρδολογίας, παραμένοντας εντελώς έξω από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.


Όσο για τους μεταναστολάγνους ημι-εθνικιστές και soft πατριώτες του  τύπου καμμένου ή καρατζαφέρη, δεν απασχολούν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη παρά μόνον ως ανέκδοτα.


Σε αντίθεση με τον γιαλαντζί εθνικισμό των καθεστωτικών κομμάτων, η Χρυσή Αυγή προτείνει πλήρη και ριζική επαναστατική αλλαγή των πυρήνων του καθεστώτος. Ο εθνικισμός της συνδυάζεται με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προτάσεις, που θέτουν φρένο στο πελατειακό κράτος, στη διαφθορά, στην κυριαρχία των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών ομίλων,των πολυεθνικών και των εκμεταλλευτών της Νέας Τάξεως.

Προπαντός, η Χρυσή Αυγή οραματίζεται μια άλλη Ευρώπη των εθνών, στην οποία ο άνθρωπος θα ξαναβρεί τις χαμένες του συλλογικές ταυτότητες,του έθνους, της φυλής και της Κοινής Μοίρας, περνώντας από το άτομο παραγωγό/καταναλωτή, στον άνθρωπο χορευτή/πολεμιστή [κατά τη ρήση του Νίτσε.


Αυτή ακριβώς η επιστροφή σε μια συλλογικότητα, που λείπει τραγικά σήμερα από τις εμπορευματοποιημένες και ατομοκεντρικές κοινωνίες της Δύσης, είναι ένας από τους βασικούς άξονες της γοητείας την οποία ασκεί η Χρυσή Αυγή στους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να κουράζονται από το φορτίο της αδιέξοδης ατομικότητας τους κι αναζητούν ένα νέο συλλογικό όραμα, μακριά από αριθμούς και στατιστικές, μια επιστροφή στην πνευματική διάσταση του όντος, που κλονίστηκε από τα διδάγματα του διαφωτισμού και των υλιστικών ερμηνειών του.


Ο άλλος άξονας της διεθνούς απήχησης της Χρυσής Αυγής, έχει να κάμει με τον πρωτοποριακό τρόπο οργάνωσης του Λαϊκού Συνδέσμου, που κατορθώνει να συνδυάζει κοινοβουλευτική και ακτιβιστική δράση.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να διανέμει τρόφιμα, φάρμακα και πρακτική βοήθεια στον πάσχοντα Έλληνα και ταυτόχρονα να δίνει δημοκρατικές μάχες εντός του κοινοβουλίου. Πρόκειται για το μόνο οργανωμένο πολιτικό κίνημα το οποίο είναι και έμπρακτα πλάι στον λαό και κινείται παράλληλα στα κοινοβουλευτικά κανάλια της εξουσίας προασπίζοντας τα συμφέροντα του.

Ο Νορβηγός σφαγέας Μπρέυβικ σωστά θεώρησε τη Χρυσή Αυγή ως πρότυπο λαϊκού εθνικιστικού κινήματος, όταν είπε πως μοναχά αυτή από όλα τα ριζοσπαστικά ευρωπαϊκά κινήματα, κατορθώνει να έχει κοινοβουλευτική παρουσία και λαϊκή δράση.

Κι αν δεν υπήρχαν οι πολιτικές διώξεις, η Χρυσή αυγή θα μπορούσε να βοηθήσει σε πρακτικό επίπεδο πολύ περισσότερους Έλληνες, κι ας μην παιρνει μία από τον κρατικό κορβανά.


Τρίτο και ίσως πιο σημαντικό στοιχείο της πολιτικής ταυτότητας της Χρυσής αυγής, που προκαλεί το θαυμασμό στους Ευρωπαίους πολίτες [και την ανησυχία στα ευρωαμερικανοσιωνιστικά κογκλάβια] είναι η ειλικρινής, έντιμη και ασυμβίβαστη στάση της, απέναντι στις κάθε λογής σειρήνες της εξουσίας.

Κι αυτό με βαρύ προσωπικό κόστος για τα ηγετικά της στελέχη που φυλακίστηκαν εξαιτίας των ιδεών τους. 


Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα στον δυτικό κόσμο, που η ηγεσία του να βρίσκεται στις φυλακές.

Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν, κλείνοντας έστω κάποιες δευτερεύουσες συμφωνίες με το καθεστώς να είναι ελεύθεροι. Θα μπορούσαν επίσης, αν έριχναν νερό στο κρασί τους, να έχουν πιάσει στασίδι σε όλα τα μεγκάλα κανάλια. Και προπαντός αν εκμεταλλευόντουσαν τη συγκυρία της εκλογής Σταύρου Δήμα, θα μπορούσαν να συμβιβαστούν μετο καθεστώς και τώρα να βρίσκονται έξω, ελεύθεροι [και ενδεχομένως πλούσιοι!]


Το βίντεο Μπαλτάκου αποδεικνύει εκτός των άλλων σε ποιο βαθμό ήταν έτοιμο το καθεστώς σαμαρά, να συνδιαλλαγεί με τη Χρυσή Αυγή, αρκεί να έκαμαν τα στελέχη της κάποια βήματα πίσω στην ιδεολογία τους.

Δεν έκαμαν όμως κανένα!


Πέραν από τους δυο προδότες της Χρυσής Αυγής, που τους φτύσανε κυριολεκτικώς όλοι οι άλλοι χρυσαυγίτες, δεν δέχτηκαν τον παραμικρό συμβιβασμό αλλά αντίθετα προτίμησαν να μείνουν στις φυλακές, πιστοί σε έναν αγώνα που τον πληρώνουν με την προσωπική ελευθερία τους.

Οι πολίτες της Ευρώπης είδαν λοιπόν στη Χρυσή Αυγή μια εικόνα του παλιού ασυμβίβαστου ιδεολόγου, που φαίνονταν ότι είχε χαθεί πια από τη σύγχρονη κερδοσκοπική και εμπορευματοποιημένη Ευρώπη.
Κι αυτό το σέβονται και το αγαπούν.

Η ευρωπαϊκή άνοιξη της; Χρυσής Αυγής, μόλις ξεκινάει.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει το σχέδιο αντικατάστασης τους από αφροασιατικές μάζες και επενδύουν σε αγνούς ιδεολόγους όπως οι Έλληνες χρυσαυγίτες τις ελπίδες τους, για να συνεχίσει να υπάρχει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και τα ευρωπαϊκά έθνη στο προσκήνιο της ιστορίας.

Και δεν το βρίσκω διόλου περίεργο, που ένα Ελληνικό Λαϊκό Κίνημα εμπνέει τους υγιείς πολίτες της Ευρώπης.

Απλώς το Ευρωπαϊκό πνεύμα, με τον τρόπο που το νοηματοδοτούσε ο Χέγκελ, ήταν καιρός να επιστρέψει στις ρίζες του...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Λευτερης Πανουσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου