ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ «ΜΕΣΣΙΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Για να πάρουμε δανεικά ως Κράτος , θα πρέπει να πράξουμε αυτά τα οποία έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις των μνημονίων. 

Μέσα σ’ αυτά είναι και τα ξεπουλήματα των ασημικών της Χώρας μας. Μετά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που τα έδωσαν για ένα κομμάτι ψωμί, σειρά είχε προχθές ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αστέρας είναι ένα από τα υπερ λουξ ξενοδοχειακά συγκροτήματα που έχουμε – είχαμε- και το οποίο βρίσκεται στο μαγευτικό κόλπο της Βουλιαγμένης. 

Πουλήθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς, σε εταιρεία αραβικών και τουρκικών συμφερόντων, έναντι του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό μάλιστα που θεωρήθηκε ως επιτυχία από το ΤΑΙΠΕΔ. 

Επειδή έχω επισκεφτεί το συγκρότημα του Αστέρα, μόνο ως αστείο θα θεωρούσα το αντίτιμο της πώλησής του. Πέρα απ’ αυτό, κάποιοι έχουν μέγιστη ευθύνη για αυτές τις αγοροπωλησίες. 

Θυμάστε το περασμένο καλοκαίρι όπου οι νεοδημοκράτες, παρέα με τους ποταμίσιους και τους πασόκους, ωρύονταν εντός του κοινοβουλίου: «φέρτε μνημόνιο και ας είναι ό,τι να’ ναι». Λοιπόν, το μνημόνιο ήρθε, με τη συγκατάβαση όλων τους.

Μάλιστα το μνημόνιο προϋποθέτει και προαπαιτούμενα έτσι ώστε να συνεχιστεί ο επάρατος δανεισμός μας. Τα προαπαιτούμενα είναι η λεγόμενη αναδιάρθρωση ή εξυγίανση του δημοσίου τομέα. Είναι εφαρμογές που έπρεπε να είχαν τεθεί σε ισχύ από χρόνια πριν. Δεν εμφανίστηκαν από του πουθενά όλα αυτά, αλλά ήταν μέτρα που έπρεπε να είχαν πάρει όλες οι παρελθούσες κυβερνήσεις. Μέτρα όμως, που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να ακουμπήσει μιας και θίγονταν τόσο το πελατειακό κράτος ( συντεχνίες, διαπλεκόμενα κλπ) , όσο βέβαια και το πολιτικό μέλλον αυτών που δημιούργησαν αυτές τις καταστάσεις.

Νομίζετε ότι η «συντηρητική» και «φιλελεύθερη» Ν.Δ ή το «σοσιαλιστικό» Πασοκ δεν γνώριζαν τι έπρεπε να γίνει για την εξυγίανση του κράτους; 

Με το λάβαρο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα δεν εκλέχτηκε ο Καραμανλής β΄ πρωθυπουργός; Άμα βέβαια προχωρούσε στην αναδιάρθρωση που ευαγγελίζονταν θα τον είχαν φάει λάχανο την ίδια στιγμή, γι΄αυτό και δεν προχώρησε. Τώρα, ένας εκ των υποψηφίων της ΝΔ υπόσχεται εκσυγχρονισμό, αλλά θα είναι σαν τον εκσυγχρονισμό που πήγε να κάνει κάποτε ο πατέρας του, αλλά δεν είχε ιδέα με το τι πήγε και έμπλεξε. 

Καλές οι προθέσεις κ. Μητσοτάκη νεώτερε, αλλά πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα φόντα. Όποιος βέβαια και αν εκλεγεί στη Ν.Δ μην νομίζετε ότι θα εμπλακεί ο ίδιος προσωπικά ή το κόμμα του στις διαδικασίες ψήφισης για τα προαπαιτούμενα, εφόσον σου λένε, «τώρα είναι ο Τσίπρας πάνω, ας τα τακτοποιήσει αυτός, κι εμείς ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση για το συμφέρον μας».

Έτσι θα γίνει, αγαπητοί αναγνώστες, όπως γίνεται αρκετό καιρό τώρα όπου η κυβέρνηση ψηφίζει ό,τι θέλει και η Ν.Δ λάμπει δια της απουσίας της, ή βρίσκεται παρόν ως κολοβή αντιπολίτευση. 

Είδατε εσείς μήπως καμία δήλωση, από τους υποψήφιους για την αρχηγία μνηστήρες, όσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης; Ούτε εγώ

Μεθαύριο που θα έρθει προς συζήτηση στη βουλή το νομοσχέδιο για το ΦΠΑ των αγροτών, θα σκούζει η «συντηρητική» δεξιά που κλέβουν το μόχθο των βιοπαλαιστών, ανεξάρτητα αν ήταν από τις πρώτες πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με χέρια και με πόδια. Είχαν διαρρεύσει τότε στον τύπο προαπαιτούμενα οσάν και αυτά των αγροτών, όλη η Ελλάδα έμαθε γι’ αυτά τα μέτρα, εκτός από τους νεοδημοκράτες, που γι αυτούς προείχε η παραμονή, τάχα, της Ελλάδος στην ευρωζώνη και όλα τα άλλα να γίνουν στάχτη και μπούλμπερη. Έτσι θα μας παρουσιάσουν μεθαύριο και το νέο αρχηγό τους οι νεοδημοκράτες, σαν να επρόκειτο για τον ερχομό του μεσσία της πολιτικής.

Σ. Παιδάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου