ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κανείς δεν μιλάει για τους Έλληνες !!!30.000 (!) παιδιά τον χρόνο εγκαταλείπουν το σχολείο για να βρουν δουλειά στην Ελλάδα του Μνημονίου



Ενός κακού (Μνημόνιο) 
μύρια έπονται. 

Αναρίθμητα είναι τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν τα Μνημόνια, ακόμη και στην Δημόσια παιδεία. 

Δραματική είναι η εικόνα της ελληνικής δημόσιας παιδείας εξαιτίας των οδυνηρών επιπτώσεων της υποχρηματοδότησης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου Αναπτυξιακής Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ για την «ταυτότητα της ελληνικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2002 έως το 2014».

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης, η Χώρα μας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανισοκατανομής πόρων ανάμεσα σε προνομιούχα και μη προνομιούχα σχολεία, με τα πιο σημαντικά προβλήματα να εντοπίζονται στην προσχολική αγωγή. Την ίδια ώρα, περίπου 30.000 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, κάθε χρόνο, λόγω κρίσης, καθώς αναγκάζονται να βρουν δουλειά για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά μαθητικής διαρροής, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Παιδιού, εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα και στη Ροδόπη (8%), ενώ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε 4,85% και 4,25%. 

Ανησυχητική, όμως, είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ΝΕΕΤs, δηλαδή των νέων που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης ή εργασίας. Δυσάρεστα είναι τα νέα και για τους μαθητές των ελληνικών σχολείων οι οποίοι μένουν μετεξεταστέοι όσον αφορά την επίδοσή τους στα βασικά γνωστικά αντικείμενα (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες), καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων συμμαθητών τους.

Η ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: 

"Βρισκόμαστε προ των πυλών μια πανεθνικής εκπαιδευτικής τραγωδίας, με την ασφυκτική πολιτική της λιτότητας να δημιουργεί έναν «στρατό» νέων χωρίς επαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση και με χαμηλές δυνατότητες ανταγωνισμού. Όλο αυτό το σκηνικό μας γυρνάει πίσω, στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, όταν η οικονομική ανέχεια οδηγούσε πάρα πολλά παιδιά (ειδικά στην επαρχία) να σταματούν το σχολείο προκειμένου να μπουν στην βιοπάλη από πολύ μικρή ηλικία".

Αυτές οι θλιβερές καταστάσεις, οι οποίες θεωρούνταν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αναβιώνουν στις ημέρες μας δίνοντας μια ζοφερή εικόνα για το παρόν και το μέλλον της Χώρας και των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ




















ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ?


ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ...
ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,ΤΟΥΣ ...
ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ[ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ],ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ?ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ?





ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ,ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ,ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΒΡΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ?ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ?





Ε ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ....................






ΑΥΤΟ TO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 

ΧΡΕΩΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ 

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!





Για να μπορέσει να λειτουργήσει το αστικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα (έστω και αν αυτό είναι ολιγαρχικό), χρειάζεται να πατάει σε ένα υπόβαθρο ισχυρής αστικής βιομηχανικής κοινωνίας με εθνικούς καπιταλιστές και ισχυρό ανεξάρτητο “εργατικό” κίνημα.

Τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (όπως υπήρξαν τουλάχιστον στο παρελθόν στη Δ. Ευρώπη, που είναι και το λίκνο αυτού του συστήματος) γι’ αυτό και το ελληνικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, από την αρχή της εφαρμογής του, αυτονομήθηκε από την κοινωνία με διάφορα τεχνάσματα και συνταγματικούς θεσμούς και κατέληξε σε ένα απλά «κλεπτοκρατικό» σύστημα που κατέτρωγε και σπαταλούσε τα δανεικά και χρέωνε την ανήμπορη να αντιδράσει διασπασμένη και διχασμένη τεχνητά κοινωνία. 


Ορίστε και η απόδειξη σε αριθμούς:

Όταν έπεσε η επταετία, το δημόσιο χρέος ήταν 24,7% του ΑΕΠ. 

Μετά την πτώση της χούντας και την επαναφορά του κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, έχουμε:

1. Περίοδος Κωνσταντίνου Καραμανλή 1975-1981 το δημόσιο χρέος ανέβηκε στο 34,5% του ΑΕΠ.

2. Περίοδος Ανδρέα Παπανδρέου 1981-1988, ανέβηκε στο 66,8% του ΑΕΠ.

3. Περίοδος κυβερνήσεων συνεργασίας (Τζανετάκη και Ζολώτα) 1989-1990, ανέβηκε στο 69,9% του ΑΕΠ.

4. Περίοδος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990-1993, εκτοξεύτηκε στο 111,6% του ΑΕΠ.

5. Περίοδος Ανδρέα Παπανδρέου 1994-1995, κατέβηκε στο 110,1% του ΑΕΠ.

6. Περίοδος Κωνσταντίνου Σημίτη 1996-2003, κατέβηκε στο 107,8% του ΑΕΠ.

7. Περίοδος Κώστα Καραμανλή 2004-2008, ανέβηκε στο 115% του ΑΕΠ.

8. Περίοδος Γιώργου Παπανδρέου 2009-2010 (πριν το μνημόνιο), ανέβηκε στο 129,7% του ΑΕΠ, μόνο σε τρεις μήνες!!!!

9. Περίοδος μνημονιακή (Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Πικραμένου, Α. Σαμαρά) 2010-2013 εκτοξεύτηκε στο 175% του ΑΕΠ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ 53%!!!!!!!



Τι λέτε λοιπόν τώρα; 



Είναι ή όχι υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας το διαπλεκόμενο κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο, μη έχοντας κοινωνικά ταξικά ερείσματα, στηρίζεται μόνο στη διαπλοκή και στην εκλογική πελατεία, τις οποίες πρέπει να ταϊζει συνεχώς για να επιβιώνει; 

Σήμερα, που ο κύκλος των δανεικών έσπασε, το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα δείχνει το εντελώς ανάλγητο και αντιλαϊκό πρόσωπό του, προκειμένου να επιβιώσει το ίδιο, αδιαφορώντας πλήρως για την κοινωνία, την οποία χρεοκόπησε.

Μόνη λύση για τον ελληνικό λαό, που επί 200 σχεδόν χρόνια ζει σε έναν ιδιότυπο πολιτικό ραγιαδισμό, κάτω από πολιτικούς κοτζαμπάσηδες, είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ αυτού του πολιτικού συστήματος. 

Ακόμη και σήμερα, 
συνεχίζουν το θέατρο 
των δήθεν διαπραγματεύσεων 
με τους ξένους τοκογλύφους. 

Η «λογική συμφωνία» που διαφημίζουν αφορά νέα αιματηρά μέτρα λιτότητας και ύφεσης. Μοναδική λύση για τη χώρα μια εθνική ηγεσία που θα διαγράψει το παράνομο χρέος και θα στραφεί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2016

ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

Δεν μας είπαν ποτέ: 
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;;;;;
Γιατί υποδουλώσατε την χώρα;;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου