Αρκετές ημέρες μετά την δημοσκόπηση – σοκ της Metron Analysis που αναδείκνυε την Χρυσή Αυγή ξεκάθαρα Τρίτη πολιτική δύναμη, δίνοντας μάλιστα ποσοστά που πλησίαζαν ή και ξεπερνούσαν το 10%, ήρθαν άλλα δύο γεγονότα για να αναδείξουν τον τρόμο του καθεστώτος.
Το πρώτο εξ αυτών ήταν η δημοσκόπηση άλλης εταιρείας και συγκεκριμένα της Alco, η οποία άνευ αναγωγής έδινε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στην Χρυσή Αυγή.
Το δεύτερο ήταν η δημοσίευση την ποιοτικών στοιχείων της Metron Analysis, η οποία δημιουργούσε τις απαραίτητες συνθήκες για ένα μακρόσυρτο κλάμα σε ολόκληρο το κτήριο του ΔΟΛ, το οποίο με την σειρά του αποτυπώθηκε σε δύο μακροσκελή άρθρα στην ναυαρχίδα του μνημονίου, εφημερίδα «Το Βήμα».
Η τραμπάλα του πολιτικαντισμού
Το πρώτο άρθρο άνηκε στον πρόεδρο της Metron Analysis, ο οποίος αφότου εξήγε με όρους επιστημονικούς ότι το σκάνδαλο της Novartis ανασύρθηκε άρον άρον από τα συρτάρια για να απαλείψει τις απώλειες του Σύριζα από το Μακεδονικό, εν τέλει παραδέχεται ότι «ο συνδυασμός των δύο θεμάτων που κυριάρχησαν στη δημόσια συζήτηση (εθνικά και Novartis) ενίσχυσαν ιδιαίτερα τη ΧΑ η οποία ανέκαμψε ραγδαία και στην εκτίμηση ψήφου επέστρεψε στην τρίτη θέση με εκτίμηση ψήφου 9,4%, σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το 6,6% του Ιανουαρίου».
Πράγματι, έχουμε πολλές φορές αναλύσει πως η «αριστερά» και η «δεξιά» είναι στην πραγματικότητα οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με την μία να κοροϊδεύει τον λαό ότι είναι δήθεν «κοινωνικά ευαίσθητη» και η άλλη ότι δήθεν αποτελείται από «εθνικόφρονες», ενώ την ίδια στιγμή αποτελούνται και οι δύο από βαθύπλουτους ανάλγητους πολιτικάντηδες, οι οποίοι θεωρούν τα εθνικά θέματα, στην καλύτερη περίπτωση, ως «βαρίδι» ή ως εργαλείο προσωπικής ανέλιξης.
Έως τώρα είναι συνηθισμένο κόλπο του δικομματισμού να δημιουργείται μια ιδιάζουσα τραμπάλα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πυλώνες, τον εθνικό και τον κοινωνικό, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να τον σπρώξουν στον ένα ή τον άλλο δήμιό του.
Μόνο που αυτή τη φορά η «τραμπάλα» απέτυχε, διότι υπάρχει μία δύναμη αντισυστημική και πραγματικά κοινωνικά, αλλά και εθνικά, ευαίσθητη, προκειμένου να χαλάσει το μικροπολιτικό παίγνιο.
Στο δεύτερο άρθρο της δημοσιογράφου Κρουστάλλη, η παραπάνω αλήθεια αποτυπώνεται με αριθμούς, αφού όπως γράφει η δημοσιογράφος «η κυβέρνηση έχασε από τη διαχείριση στο ονοματολογικό, σημειώνοντας ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στη Μακεδονία (12,6% – 14,8%) και η αξιωματική αντιπολίτευση επλήγη από τη σκανδαλολογία, καθώς οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από 21% τον Ιανουάριο στο 19%», σημειώνοντας παράλληλα πως «η μόνη που βελτίωσε σημαντικά το ποσοστό της ήταν η Χρυσή Αυγή, που από 6,5% εκτινάχθηκε στο 9,4%».
Η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων
Επιπροσθέτως των παραπάνω, έχουμε την ουσιαστική επανάληψη στοιχείων που δημοσιεύτηκαν σε δημοσκόπηση για τα Συλλαλητήρια, μόνο που πλέον αυτά αφορούν όλο τον Ελληνικό Λαό, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας και την Εκκλησία και απεχθάνονται κόμματα, ΜΜΕ και συνδικαλιστές.
Πρόκειται για ένα προφανές χάσμα μεταξύ των Ελλήνων και των πολιτικάντηδων, αφού οι Έλληνες στηρίζουν ακριβώς τους θεσμούς που θέλουν να απαξιώσουν οι πολιτικάντηδες και το αντίθετο.
Επιπλέον των παραπάνω, η Χρυσή Αυγή και ο Αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος απολαμβάνουν της θετικής ψήφου του 12% των Ελλήνων, παρά τις διώξεις, την συνεχή λασπολογία και την τρομοκρατία, ενώ 11% των Ελλήνων βλέπουν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα.
Είναι σαφές ότι το πολιτικό σύστημα έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα που δεν δύναται να κερδίσει με πολιτικούς όρους. Είναι προφανές ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αύξηση της προκλητικότητας των αναρχοκομμουνιστών υπηρετών του πολιτικού συστήματος, αλλά και διαρκείς προβοκάτσιες κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου