ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Αποχαιρετισμός του συμμαχητού Μάνου Μανωλάκου

Αποχαιρετισμός του συμμαχητού 
Μάνου Μανωλάκου 



Με τον πρωΐμως εκλιπόντα, γνωριζόμεθα προς 40ετίας και αν και ευρισκόμενοι εις διαφορετικάς πολιτικάς παρατάξεις, ανέκαθεν λόγω και κοινών ιδεολογικών καταβολών, υπήρξε αμοιβαία αλληλοεκτίμησις.


Γνωριμία η οποία μετουσιώθηκε εις σχέσιν φιλικήν ταυτιζόμενη και με κοινήν πορείαν εις Εθνικούς και Ιδεολογικούς αγώνας, μετά τα τεκταινόμενα προ 19ετίας, εις το ίδιον παρεκκλήσιον, που ετελέσθη η νεκρώσιμος ακολουθία του τεθνεώτος προ ολίγων ημερών. 

Τότε ο υποφαινόμενος λαμβάνων την εξουσιοδότησιν από την κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, ομού με εκατοντάδας ομοϊδεάτας, δια την προετοιμασίαν, οργάνωσιν, ασφάλειαν και διεξαγωγήν της κηδείας του αειμνήστου Προέδρου κ. Γεωργίου Παπαδοπούλου, αφού υπήρξαν και καλοθεληταί οι οποίοι προσεπάθησαν να ανατρέψουν την μεγάλην προσέλευσιν κόσμου ένεκα προμελετημένων δήθεν επεισοδίων που θα αμαύρωναν την μνήμην του, εξεδήλωσε την βούλησιν του ιδίου αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής, να μην επιτραπή η είσοδος εις το Κοιμητήριον ουδενός εκτός Μανωλάκου, από τους γνωστούς «ακροδεξιούς»-εκμεταλλευτάς των δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων, από την Ν.Δ. με το γνωστόν αποτέλεσμα της ανακοινώσεως την προτεραία εκ μέρους της, περί διαγραφής των τυχόν παρευρισκομένων, όπερ και εγένετο με την παρουσία του εκλιπόντος. 

Έκτοτε ο ίδιος απεμπολεί την τοιαύτην πολιτικήν περίοδον της ζωής του, ως ηγετικόν στέλεχος της Νεολαίας, συμμετέχων ενεργώς μεταξύ άλλων και εις τους πολιτικούς εκλογικούς αγώνες με την Πρώτη Γραμμή, όπου και μας είχε παραχωρήσει δια τις εκλογικές ανάγκες ο πολιτικό του γραφείον, επί της οδού Ακαδημίας και την Χρυσήν Αυγήν. 

Υπήρξε ασυμβίβαστος, ανιδιοτελής, ακραιφνής δεξιός και βασιλόφρων, προσηλωμένος εις ιδεολογικάς αρχάς, ένεκα και της πατρογονικής κληρονομίας, που αφήνει αξιομνημόνευτον πολιτικήν παρακαταθήκην εις τους οικείους του, που τους εύχομαι θερμά συλλυπητήρια.


Τέλος είναι βέβαιον, μετά από τις πολύωρες συζητήσεις που είχαμε, αλλά και τις προσωπικές του εκμυστηριεύσεις, ότι αν είχε αφήσει πολιτικήν διαθήκην α) ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων εις την κηδείαν του, δεν θα ήσαν ευπρόσεκτοι και β) αν αποφασισθή όπως και πρέπει να διεξαχθή φιλολογικόν-πολιτικόν μνημόσυνον, η επιλογή και όσων προτίθενται να αναφέρουν, θα πρέπει να είναι σύμφωνος με την εκπεφρασμένην ιδικήν του βούλησιν. 

Μάνο αν και αργοπορημένος ήσουν πάντα παρών! 

Αιωνία σου η μνήμη! 

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Β. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ 

Υ.Γ. Όσον αφορά την έκπληξιν ορισμένων, δια την μη αποστολή στεφάνου από την Ν.Δ. ήτοι του κυρίως υπευθύνου κόμματος δια τα δεινά, που συσσωρεύθησαν εις την Πατρίδα μας, από την μεταπολίτευσιν και εντεύθεν, είναι γνωστή η απέχθειά της δι’ οιονδήποτε γνήσιον δεξιόν πατριώτην.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου