ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ

 
Προ της 21ης Απριλίου

Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα με αφορμή το γεγονός ότι βγήκε σε πλειστηριασμό μία πολυτελής έπαυλη την οποία είχε πριν την 21η Απριλίου ήταν ένας καλός κομμουνιστής, δημοσιογράφος στην “Αυγή” και μέλος του Ελληνοσοβιετικού συνδέσμου φιλίας. Αυτά μέχρι την 21η Απριλίου του 1967.

Σταύρος Ψυχάρης επί της 21ης Απριλίου

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο κομμουνιστής Ψυχάρης επί 21ης Απριλίου. Όχι μόνον έγραφε κανονικά στα “ΝΕΑ”, αλλά έγινε και κουμπάρος με τον υφυπουργό τύπου της 21ης Απριλίου Βύρωνα Σταματόπουλο, ο οποίος του βάφτισε το πρώτο παιδί. Είχε μάλιστα συμμετάσχει και στο επίσημο ταξίδι του πρωταγωνιστή της 21ης Απριλίου Νικολάου Μακαρέζου στην Κίνα (Δείτε φωτογραφία). Όμως, η 21η Απριλίου τέλειωσε. Δεν τέλειωσε όμως ο Ψυχάρης.

Κουμπάρος του Α. Παπανδρέου



Μετά την μεταπολίτευση του 1974, το ανερχόμενο αστέρι ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο κάποτε κομμουνιστής και στην συνέχεια κουμπάρος του υπουργού της 21ης Απριλίου, αποφάσισε να κάνει κουμπάρο τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος βάφτισε τον δεύτερο γιο του, στον οποίο έδωσε το όνομα Ανδρέας.




Με Λαμπράκη και Κόκκαλη

Τα χρόνια πέρασαν, ο Σταύρος Ψυχάρης ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες. Την μία την βάφτισε ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης και την άλλη ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης. Όλα τα παραπάνω με τον βίο και την πολιτεία του Σταύρου Ψυχάρη είναι μία ακριβής εικόνα του νεοελληνικού τρόπου προσαρμογής ή εάν θέλετε του νεοελληνικού χαμαιλεοντισμού με σκοπό πάντοτε μία επιβίωση όχι για το ψωμί, αλλά για το παντεσπάνι.


Αυτός είναι ο παλαιός πολιτικός κόσμος, τον οποίον δήθεν εξορκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί γνήσια συνέχειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου