ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ, Η «ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝΟΣΥΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

pattakos_ritsos-630x400

Όλη τη χολή τους για τον Στρατηγό Παττακό βγάζουν αυτές τις μέρες τα κομμούνια. 

Προφανώς, διαβάζουν τα κατά συντριπτική πλειοψηφία θετικά προς το πρόσωπό του σχόλια των αναγνωστών ακόμα και στις πιο σκληρές καθεστωτικές ιστοσελίδες, και… σκυλιάζουν.

Μέχρι και η κόρη του γνωστού ποιητή της… σταλινοσύνης (μιας και έγραψε ένα αποθεωτικό ποίημα για τον Στάλιν, το 1953, το οποίο μόλις άλλαξε η γραμμή των σοβιετικών αφεντικών, με την αποσταλινοποίηση, το… εξαφάνισε) Ρίτσου, έγραψε κάτι στο Facebook και το έκαναν «σημαία» τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ας παρακολουθήσουμε την ιστοριούλα της: 

«Έρη Ρίτσου: Ο πατέρας μου άκουγε «Παττακός» και του σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο

Η Έρη Ρίτσου, η οποία είναι συγγραφέας και πεζογράφος, θυμήθηκε την ιστορία της συνάντησης του πατέρα της με τον πραξικοπηματία Παττακό, ο οποίος κατά την Χούντα διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Α’ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με αφορμή την πρόσκληση που έγινε στο Ρίτσο το 1970 να παρευρεθεί ως τιμώμενο πρόσωπο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Λονδίνου, μαζί με τον Πάμπλο Νερούδα.

Το 1970 δίνεται άδεια στον Ρίτσο να ταξιδέψει από τη Σάμο, όπου βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Αθήνα.

Στο Καρλόβασι όπου ζούσαμε περνούσε τις διακοπές του και ο Μιχάλης Περατικός, που την εποχή εκείνη ήταν γραμματέας, αν δεν κάνω λάθος, του συλλόγου Ελλήνων εφοπλιστών στο Λονδίνο. Ο Περατικός ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τις τέχνες και εκτιμούσε ιδιαίτερα το έργο του πατέρα μου. Με πρωτοβουλία και ενέργειες του λοιπόν ήρθε για τον Ρίτσο μια πρόσκληση να πάρει μέρος ως τιμώμενο πρόσωπο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Λονδίνου, μαζί με τον Πάμπλο Νερούδα.

Η πρόσκληση μεταφέρθηκε στους δικτάτορες από τον Σύλλογο Ελλήνων Εφοπλιστών και φυσικά μια τέτοια πρόταση που έρχεται μέσω τέτοιας οδού δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν να την εξετάσουν.

Έτσι, ο Ρίτσος παίρνει άδεια να ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου ο Στυλιανός Παττακός τον καλεί στο γραφείο του για να του κάνει συστάσεις, τί πρέπει να πει στο Λονδίνο εάν ερωτηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Παττακός θεωρούσε τον εαυτό του μέγα θεωρητικό και φιλόσοφο και έπηξε τον πατέρα μου στις μπούρδες στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει από το να καταφερθεί κατά της Χούντας.

Ο Ρίτσος του είπε πως αν ερωτηθεί, θα πει απλώς την αλήθεια.

-Και ποιά είναι η αλήθεια κύριε Ρίτσο; τον ρώτησε ο Παττακός.

-Αυτή που πολύ καλά γνωρίζετε, πως στην Ελλάδα υπάρχει μια στυγνή στρατιωτική δικτατορία.

Κατόπιν τούτου ο Ρίτσος πήρε το δρόμο για Πειραιά, τμήμα μεταγωγών, Καρλόβασι, και οι διοργανωτές στο Λονδίνο πήραν την απάντηση πως ο Ρίτσος αρνείται να ταξιδέψει.

Περιττό να πω πως ο πατέρας μου άκουγε «Παττακός» και του σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο, ενθυμούμενος το θράσος και τις φιλοσοφικές μπούρδες του ανόητου φασιστοδικτατορίσκου».

Ας δούμε τώρα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν αβίαστα από την ιστοριούλα της κόρης του υμνητή του μεγαλυτέρου δολοφόνου λαών που πάτησε επί της γης:

1ον) Η «στυγνή στρατιωτική δικτατορία» δεν εξετέλεσε τον σταλινικό ποιητή, όπως έκανε το ίνδαλμά του σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, ούτε τον εξόρισε στην παγωμένη Σιβηρία για να σπάει πέτρες. Ούτε καν στη Γυάρο! Στο Καρλόβασι της Σάμου τον έστειλε –μέρος παραθαλάσσιο και τουριστικότατο- για να κάνει τις διακοπές του!

2ον) Ένας μεγαλοκαρχαρίας, και μάλιστα ο γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων εφοπλιστών, «εκτιμούσε το έργο» του κομμουνιστή Ρίτσου και παρενέβη για να πάει ταξιδάκι στο Λονδίνο. Η δε «στυγνή στρατιωτική δικτατορία», έγραψε στις… αρβύλες της το αίτημα των πλουτοκρατών. Διότι, βλέπετε, δεν την «είχαν στο χέρι»…

3ον) Ολόκληρος Στρατηγός και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, μιλούσε με το σεις και με το σας σ’ έναν κομμουνιστή, αντί να τον πλακώσει στα… χαστούκια!

Ίσως αυτή η ευγένεια και η μεγαλοσύνη τους, τους έφαγε…

Αντίοχος

«ΕΦΥΓΕ» 

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ…

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ας..είναι ελαφρύ 
το χώμα 
που θα τον σκεπάσει… Αθάνατος!


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ 
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ 
ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... 
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Mερικά από τα έργα της "χούντας" που όχι μόνο κρατάνε και δουλεύουν ακόμη, 40 χρόνια μετά, αλλά φτιάχτηκαν χωρίς μίζες και υπερτιμολογήσεις και με τα μέσα της εποχής. 

Τα στοιχεία είναι από το ιστορικό σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα"

Μόνο οι επεκτάσεις του Οδικού δικτύου και του δικτύου Ηλεκτοφωτισμού που αναφέρονται παρακάτω επιγραμματικά θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνα τους ολόκληρο σύγγραμα... 

Στην φωτογραφία "χρυσό μυστρί" που είχε τιμητικά αποδωθεί στον Στυλιανό Παττακό που θεμελίωσε απίστευτο αριθμό έργων με το θρυλικό του μυστρί...


Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής

Αλιάκμονος 
Καστρακίου 
Πολυφύτου 

Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων 

Ερετρίας 
Πτολεμαϊδος 
Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών 
Μέγδοβα 
Ρυμνίου (Αλιάκμονος) 
Σερβίων (Αλιάκμονος) 

Κατασκευή Αεροδρομίων 

Ζακύνθου 
Καβάλας 
Κυθήρων 
Λήμνου 
Μυκόνου 
Πάρου 
Ρόδου 
Σάμου 
Σκιάθου 
Χίου 

Αρδευτικά Έργα 

Αγρινίου - Μεσολογγίου 
Έβρου 
Νέστου 
Πηνειού Ηλείας 
Σερρών

Κτίρια 

Κρατικά Μέγαρα 
Διοικητηρίου ΟΛΠ 
Εθνικού Νομισματοκοπείου 
ΕΙΡΤ 
ΟΣΕ 
ΟΤΕ 
Πολεμικού Μουσείου 
Υπουργείου Εξωτερικών

Δικαστικά Μέγαρα 

Αθηνών 
Θεσσαλονίκης 
Ιωαννίνων 
Λαρίσης 
Πατρών

Επεκτάσεις Νοσοκομείων 

Αντικαρκινικού 
Βενιζελείου 
Γενικού Κρατικού 

Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων

Αθηνών 
Θεσσαλονίκης 
Πατρών 

Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού 

Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών

Επέκτασις Οδικού Δικτύου

Εντός τού 1970 αποπερατουμένη εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών ώς συνέχεια τής εθνικής αρτηρίας Αθηνών - Κορίνθου, Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Χανίων - Ηρακλείου, Θερμοπυλών - Ιτέας - Ναυπάκτου - Αντιππίου, Διδυμοτείχου - Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης - Σερρών - Σιδηροκάστρου, Ξάνθης - Παρανεστίου - Δράμας, Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Πετριτσίου, Κυκλώματος - Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Ηγουμενίτσης - Πρεβέζης, Ιωαννίνων - Τρικάλων, Κυπαρισσίας - Πύργου, Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου, Σπάρτης - Γυθείου - Αρεοπόλεως - Δυρού κ.ά.

Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά 

Βελτίωση 
και εκσυγχρονισμός λιμένων

Πολυάριθμα υπήρξαν τά έργα διά τήν βελτίωσιν καί τόν εκσυγχρονισμόν τών πολυαρίθμων - λόγω τής γεωγραφικής της δομής - λιμένων τής χώρας, ώς τής Ηγουμενίτσης, Πατρών, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.


ΣΗΜΕΡΑ 
 
ΤΟ 
ΕΝΟΧΟ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΦΟΥ
 
ΧΡΕΩΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ 
ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ 
ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 
ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΚΑΙ  ΤΟΝ 
<< ΣΩΣΙΑ >>

Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ 
ΣΕ ΡΟΛΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ.

ΡΕ << ΣΩΣΙΕΣ >>...............
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ !!!!!!!!!!

Έτσι μεθοδεύτηκε η σημερινή κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας..

Εν ονόματι της Δημοκρατίας !.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου