ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αλήθεια, γιατί δεν είχαν έρθει στην Ελλάδα «πρόσφυγες» από την Σερβία το 1999;



«Τα προσφυγάκια έρχονται στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και τους βομβαρδισμούς», μας λένε οι «αλληλέγγυοι».

Ωστόσο, πόλεμος και βομβαρδισμοί έχουν γίνει στο παρελθόν και στη… γειτονιά μας. Ήταν πριν από 17 χρόνια, το 1999, που οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί και 12 σύμμαχοί τους άρχισαν να βομβαρδίζουν την Σερβία, μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας, για το καθεστώς αυτονομίας του Κοσσυφοπεδίου, αποτυχία που χρεώθηκε στο καθεστώς Μιλόσεβιτς. 

Οι βομβαρδισμοί εκείνοι κράτησαν...78 ολόκληρες ημέρες και σε πολλές περιπτώσεις επλήγησαν και μη στρατιωτικοί στόχοι, με εκατόμβες νεκρών και τραυματιών.

Η κυβέρνηση της Σερβίας υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν 2.500 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.008 ήταν ένστολοι (αστυνομικοί και στρατιωτικοί), ενώ τραυματίστηκαν 12.500, μεταξύ των οποίων 2.700 παιδιά.

Επίσης, σοβαρές ζημιές υπέστησαν 19 νοσοκομεία, 20 κέντρα υγείας, 18 παιδικοί σταθμοί, 69 σχολεία και 176 πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία.

Αλλά, ούτε ένα «προσφυγάκι» από την Σερβία δεν ήρθε τότε στην Ελλάδα, παρότι η πρόσβαση –μέσω Σκοπίων- ήταν πανεύκολη και σχετικά ανέξοδη και υπήρχε πολύ φιλική διάθεση απέναντί τους, από τον ελληνικό λαό και την Εκκλησία. Γιατί άραγε; 

Μήπως γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν χειραγώγησε τους Σέρβους να φύγουν από την πατρίδα τους και να πλημμυρίσουν την Ευρώπη, όπως χειραγωγεί σήμερα Σύριους, Ιρακινούς και λοιπούς;

Αντίοχος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου