ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ

syriza2

Ίσως ιστορικά να είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός Χαμαιλέων που πέρασε από την Ελλάδα. 

Σίγουρα πάντως είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης και υποκριτής πρωθυπουργός που κατ εξακολούθηση επιπίπτει στα ίδιο τραγικό σφάλμα

Υποτιμά τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Εν τέλει περισσότερο θα ταίριαζε στον Αλέξη για υιός του Ανδρέα Παπανδρέου, παρά στον Γιώργο Τζέφρυ.

Όπως λοιπόν ο Ανδρέας ως αντιπολίτευση απειλούσε θεούς και δαίμονες, δήλωνε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην Ευρώπη των μονοπωλίων και διατυμπάνιζε ότι θα ξαποστείλει τις Αμερικανικές βάσεις, αλλά ως κυβέρνηση και οι Αμερικάνοι έμειναν για πολλά χρόνια στις βάσεις τους και στην Ευρώπη των μονοπωλίων παραμείναμε, με τους συνεχιστές της πολιτικής του να μας εντάσσουν στο ενιαίο νόμισμα, έτσι και ο Αλέξης που ενώ στην προεκλογική του εκστρατεία ομιλούσε για τέλος του Μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ελάφρυνση της επαχθούς φορολογίας και επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα πρό του 2009 απεδείχθη ο πλέον πιστός θεράπων των Ευρωπαίων, το σκυλάκι στην κυριολεξία των Eurogroups που απλά λαμβάνει εντολές και τις υλοποιεί. 

Εκτός αυτού η πολιτική και ιδεολογική του στροφή προς το κέντρο προκειμένου να στρατολογήσει πολιτικά χρεωκοπημένα στελέχη από το τέως ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ –αυτούς που προ δυο ετών επέκρινε για την οικονομική υποδούλωση της Χώρας μας- απέχει μακράν από τους λεονταρισμούς του ως αντιπολίτευση και από την υπερφίαλη επαναστατική διαλεκτική του.

Χαρές λοιπόν και γέλωτες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η απαραίτητη γελοιότητα, που πάντα συνοδεύει ανθρώπους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες που η βασική τους αρχή είναι ότι εκεί που φτύναμε εχθές, σήμερα γλύφουμε.

Όλοι μαζί εκεί, όλοι «σύντροφοι», νεόκοποι και τέως, εν μέσω μειδιαμάτων και χειραψιών με τους Συνέδρους να καλωσορίζουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Στέφανο Τζουμάκα.

Και μην βιαστείτε να αναρωτηθείτε όλοι εσείς οι αφελείς που πιστέψατε στα λόγια του Αλέξη για την υλοποίηση της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης εν Ελλάδι, αν κάπου τα έχασε.

Σας πληροφορούμε ότι ο κύριος Τσίπρας τα έχει τετρακόσια.

Για ποιο λόγο λοιπόν ανοίγει τις αγκάλες τους δεξιά και ζερβά; 

Κατ αρχάς διότι διαπιστώνει ότι τόσο η δημοτικότητά του, όσο και η δήθεν ριζοσπαστική πρακτική της κυβέρνησής του, έχουν αρχίσει να απομυθοποιούνται και να κατακρημνίζονται. Ο κύριος Τσίπρας σε λίγο καιρό θα είναι το πλέον μισητό πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα, κάτι που εύκολα κατόρθωσαν κατά καιρούς, όλοι οι αριστεροί ηγέτες σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν, οπότε στρεφόμενος προς τον κεντρώο χώρο ευελπιστεί να αποσπάσει ψηφοφόρους από εκεί.

Επιπλέον ως γνωστό μετά τον εκ διωγμό της φράξιας Λαφαζάνη, στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν και παραμένουν αρκετά σημαντικά στελέχη που ευαγγελίζονται την οριστική ρήξη με τους δανειστές και συγχρόνως βρίσκονται σε ιδεολογικό αδιέξοδο, λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί το Μαξίμου.

Πιθανά λοιπόν ο παμπόνηρος Αλέξης με τον ανασχηματισμό, να προετοιμάζει και μια νέα έξοδο, εσωκομματικών αντιφρονούντων και για αυτό πρέπει να εξασφαλίσει εκ των προτέρων άλλα πιο συντηρητικά στελέχη.

Πάντως είναι αναμφισβήτητο, ότι ο άνθρωπος εμπαίζει το σύμπαν, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου που ενέπλεκε την παρούσα κατάσταση με την παραδοξολοξία, κινδυνολογώντας πάνω σε φανταστικούς εχθρούς.

Με τον ίδιο τρόπο ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι η νύκτα είναι ημέρα, χαρακτηρίζοντας την γονυκλισία προς τους ευρωπαίους δανειστές και την αποδοχή των μνημονιακών συμβάσεων, ως τόλμη. 

Ο άνθρωπος ειλικρινά είναι «αξιοθαύμαστος» για την αναισχυντία και τη χυδαιότητά του. Αυτός που διατυμπάνιζε την έξοδο της Χώρας από την ευρωπαϊκή ένωση και επέκρινε τις προγενέστερες κυβερνήσεις που ενέπλεξαν την Ελλάδα στο άρμα της Ευρώπης, αυτός που ομιλούσε για εθνικό νόμισμα, τώρα δηλώνει ότι η έξοδος από το ενιαίο νόμισμα, δεν είναι προοδευτικό σχέδιο.

Αυτό όμως που μας κάνει να διαρρήξουμε τα ιμάτιά μας, είναι η παραδοχή, ότι μετά το ηρωικό ΟΧΙ της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα του 2015, η κυβέρνηση προχώρησε αντίθετα σε νέα δανειακή συμφωνία, την πλέον επαχθή, διότι αν δεν το πραγματοποιούσε και έθετε τη Χώρα εκτός ευρωζώνης, θα εξυπηρετούσε το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με άλλα λόγια αυτοαπαγχονίζομαι για να μην υλοποιηθεί το σχέδιο ενός δολοφόνου που θέλει να με στραγγαλίσει. 

Το γεγονός πάντως είναι ότι η στροφή προς τα δεξιά εξ υπακούει απόλυτη αποδοχή των εντολών της Ευρώπης κάτι που ο «επαναστάστης» θα κάνει, ενισχυμένος πλέον από την κεντροδεξιά.

Συμπερασματικά το δεύτερο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, δεν αποτελεί φορέα προβληματισμού και σχεδιασμού της οικονομικής ανακούφισης των Ελλήνων Πολιτών, δεν θέτει αναπτυξιακά προγράμματα και προτάσεις αναζωογόνησης της οικονομίας, απλά και μόνο φροντίζει να ισχυροποιήσει την εξουσία του κυρίου Τσίπρα και της κλίκας του.

Νικόλαος Παπαδιονυσίου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου