ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΙΛΟ και ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ


Η αποκλειστικότητα της Χρυσής Αυγής για την συγκρότηση της Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης

Πώς τα φέρνει ο καιρός. Πριν από λίγες ημέρες ο Τσίπρας αναφερόμενος στον Μητσοτάκη τον κατηγόρησε για λαϊκισμό (!), τον ρώτησε πού θα βρει τα λεφτά για να υλοποιήσει αυτά που τάζει, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος αυτοπροβαλλόταν σαν υπόδειγμα... ρεαλισμού και υπευθυνότητας, σαν την “ήρεμη δύναμη” που χρειάζεται ο Τόπος. 

Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι, δεν πέφτετε έξω. Όλη η συνθηματολογία, όλες οι πολιτικές ατάκες, το βασικό περιεχόμενο όλων των αντεγκλήσεων ανάμεσα στα συστημικά κόμματα, έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν, με άλλες συνθήκες, με διαφορετικά λόγια. Οι βασικοί πρωταγωνιστές αλλάζουν θέσεις σ' ένα αέναο “γύρω γύρω όλοι”. 


Το 2014 οι γαλαζοπράσινοι ρωτούσαν τον Τσίπρα πού θα βρει τα λεφτά. Το 2016, με την σειρά του ο Τσίπρας ρωτάει τους γαλάζιους πού θα βρουν τα λεφτά, ενώ οι πράσινοι περιθωριοποιημένοι στο καθεστωτικό πολιτικό σκηνικό, προσπαθούν απεγνωσμένα να δείξουν την παρουσία τους, γνωρίζοντας ότι την επόμενη φορά μάλλον θα χρειαστεί να ξαναμπούν ως συμμέτοχοι και συνένοχοι σε νέα συγκυβέρνηση. 

Μπορεί όλος αυτός ο θλιβερός κομματικός θίασος να είναι ηθικά πλήρως απαξιωμένος, χωρίς τα τεράστια ποσοστά του παλαιού δικομματισμού, εξακολουθεί όμως να είναι πολιτικά κυρίαρχος. 

Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, σε περίπου 4,5 χρόνια, έχουμε τέσσερις διαδοχικές συγκυβερνήσεις από δύο πρωθυπουργούς. 

Παρά την διαρκή πολιτική κρίση, τις διασπάσεις και τις επανασυγκολλήσεις, καμία απ' αυτές τις συγκυβερνήσεις δεν αντιμετώπισε πρόβλημα επιβίωσης εκ των έσω. 

Ο αληθινά κρίσιμος παράγοντας, αυτός ο οποίος θα εμπόδιζε την ομαλή αναπαραγωγή των συστημικών λύσεων, αντιμετωπίζει την λυσσαλέα (όσο και ανέντιμα χυδαία) επίθεση όλων των συνιστωσών (κομματικών και εκδοτικών, κεφαλαιοκρατικών) του “συνταγματικού τόξου”, ακριβώς γιατί αποτελεί την μόνη υπαρκτή απειλή για την χούντα των Μνημονίων. 

Αυτή ακριβώς η επίθεση είναι που δίνει στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την αποκλειστικότητα της συγκρότησης ενός Μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου