Το θερμό μετεωρολογικά βράδυ της Δευτέρας προσέφερε λύσεις δροσιάς σε όσους είχαν την φαεινή ιδέα να συνδεθούν τηλεοπτικά με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και να παρακολουθήσουν για πολλοστή φορά την συνέντευξη που έδωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων (γνωστή και ως Ένωση Φραπέδων) στον Νίκο Χατζηνικολάου. Έχουμε χάσει τον… λογαριασμό, αλλά πρέπει να είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που ο «προφήτης» βγαίνει στη συγκεκριμένη εκπομπή.
Να πούμε, πάντως, στον Χατζηνικολάου ότι αν «γραφικοί» είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν με πολιτικούς όρους τον ηθοποιό Κλούνεϊ, για την ξεκάθαρη υποκριτική του στάση στο θέμα των «προσφύγων», τότε «σοβαρότητα» είναι να καλείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα για… πολιτική συνέντευξη τον θεωρητικό του… φραπέ, ο οποίος έφερε τις σατιρικές καλοκαιρινές επιθεωρήσεις στο Κοινοβούλιο…
Κατά τ΄άλλα, νέες δόσεις γέλιου και δροσιάς μέσα στην ζέστη της Δευτέρας προσέφερε ξανά ο Βασίλης Λεβέντης.
Με πέντε υπουργεία θα βρισκόταν στην κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος, αν δεν προέτασσε το καλό της πατρίδας πάνω από το δικό του όφελος! Μιλώντας προχθές στην εκπομπή «στον ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου, επικαλέστηκε συζητήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. «Αν είχα δεχθεί, θα μπορούσα τώρα να είμαι στη θέση του Καμμένου με πέντε υπουργεία.
Η πρόταση έγινε απευθείας από τον ίδιο και όχι διαμέσου του Αλέκου Φλαμπουράρη, και έγινε την περίοδο που με θεωρούσαν δεδομένο ότι θα μπω στην κυβέρνηση» είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι επέμεινε να συμμετάσχει και η Ν.Δ. για να μπει και αυτός, «αλλά ο Τσίπρας δεν ήθελε».
Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτημα αν έχει φιλοδοξία να αναλάβει υπουργική θέση, απαντούσε επικαλούμενος το παρελθόν. Έλεγε, δηλαδή, ότι θα μπορούσε να είναι στην κυβέρνηση, αν αποδεχόταν την πρόταση Τσίπρα.
Τώρα, όμως, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι… αλλιώς!
Λίγο αργότερα άλλαξε το «τροπάριο» της οικουμενικής, βάζοντας πλέον και τον εαυτό του σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα σώσει τη χώρα, έστω κι αν μέχρι τώρα εμφανιζόταν «υπεράνω», προτείνοντας οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της Ε.Κ., παρέχοντας απλώς στήριξη.
Δεν ξέρουμε αν σ΄αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το ότι «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Το γεγονός, όμως, ότι ένας φαιδρός πολιτικά τύπος καλείται σε μόνιμη βάση απ΄όλα τα συστημικά κανάλια για να αναπτύξει τις ανεκδιήγητες «σοφίες» και «προφητείες» του, δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας και την κρίση ταυτότητας που διέπει το σύστημα, τόσο στην πολιτική όσο και στην δημοσιογραφική του διάσταση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου