ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ο Μοχάμεντ Άλι ( Κάσιους Κλέι ) και η σιωπή των αντιρατσιστών,Η ιστορία του ρατσισμού.




Ένα σκληρό «ρατσιστικό παραλήρημα» δημοσιεύθηκε την Δευτέρα στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Στην στήλη του Παναγιώτη Λιάκου, κάτω από τον τίτλο «Μοχάμεντ Αλι και αντιρατσισμός» και υπότιτλο «Τα ισχυρότερα πλήγματα στα νεοταξικά σακιά, που είναι παραγεμισμένα με ρητορείες περί πολιτικής ορθότητας, τα έχει δώσει μποξέρ» γράφει τα εξής:

«Ο αείμνηστος Μοχάμεντ Άλι, σε συνέντευξή του στο BBC το 1971, μίλησε με ειλικρίνεια – κάτι που θεωρείται εξωφρενικό σε τόσο μεγάλα ΜΜΕ. Ακολουθεί απόσπασμα από όσα είπε: 

«Οι μαύροι πρέπει να κάνουν κάτι για τους εαυτούς τους και όχι να παρακαλούν τους λευκούς να έρθουν στις γειτονιές τους, τις καθαρές παλιές γειτονιές. Κι ένα άλλο θέμα: Όταν λέτε «μετανάστευση» οδηγεί στους διαφυλετικούς γάμους. Σωστά; Όλοι να είναι μαζί. Και είμαι σίγουρος ότι ουδείς ευφυής λευκός που παρακολουθεί αυτή την εκπομπή και η λευκή σύντροφος που του αρμόζει δεν θα ήθελαν τα μαύρα αγόρια και τα μαύρα κορίτσια να παντρευτούν τα δικά τους λευκά παιδιά. Αντιστοίχως δεν θα ήθελαν τα εγγόνια τους να είναι… σχεδόν καφετί, αφύσικοι μαύροι».

Ο δημοσιογράφος σερ Μάικλ Πάρκινσον είπε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με αυτό και ο Μοχάμεντ Άλι απάντησε: «Δεν σου έχει συμβεί, γι’ αυτό το λες. Αν σου συνέβαινε, θα εξοργιζόσουν. Είναι απλώς μέρος της εκπομπής και πρέπει να τα λες αυτά».

Ο Πάρκινσον ανταπάντησε ότι δεν είχε δίκιο και ότι όλοι είναι ίσοι, αλλά η κοινωνία τούς έκανε διαφορετικούς. 

Ο Μοχάμεντ Άλι σχολίασε: 

«Όχι. Ο Θεός μάς έκανε διαφορετικούς. Τα γαλαζοπούλια (είδος σπουργιτιού) πετούν με γαλαζοπούλια, τα περιστέρια θέλουν να είναι με τα περιστέρια, οι γύπες με τους γύπες. Όλα είναι πουλιά, αλλά έχουν διαφορετικές νοοτροπίες. Οι αετοί θέλουν να βρίσκονται ψηλά στα βουνά. Οι γύπες στην έρημο. Τα γαλαζοπούλια στα δέντρα ή στο γρασίδι. Δεν βλέπω μεικτά ζευγάρια στις ΗΠΑ ή στην Αγγλία να βολτάρουν περήφανα με τα παιδιά τους». Ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι για αυτό φταίει η κοινωνία και ότι οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευτούν για να το ξεπεράσουν, και ο Μοχάμεντ Άλι με την αφοπλιστική λογική του είπε: «Έχω μια όμορφη κόρη, μια όμορφη σύζυγο, μου μοιάζουν, είμαστε ευτυχισμένοι, δεν έχω προβλήματα. […] Κάθε νοήμων άνθρωπος θέλει το παιδί του να του μοιάζει».

Εννοείται, φυσικά, ότι πουθενά στα αφιερώματα των συστημικών ΜΜΕ δεν είδαμε κάποια αναφορά στα συγκεκριμένα λεγόμενα του Κάσιους Κλέι (ο οποίος άλλαξε το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι όταν έγινε μουσουλμάνος), ακριβώς επειδή τα όσα υποστήριζε ερχόντουσαν σε πλήρη αντίθεση με την επιβαλλόμενη χούντα της παγκόσμιας «πολιτικής ορθότητας». 

Δεν συζητάμε τι θα γινόταν, αν τα όσα υποστήριζε ο Άλι τα έλεγε κάποιος Έλληνας. 

«Ρατσισμός», «μισαλλοδοξία», «μνησικακία» θα ήταν οι χαρακτηρισμοί που θα του αποδιδόντουσαν, ενώ ο «αντιρατσιστικός νόμος» θα είχε ένα ακόμη θύμα.

Ευτυχώς, για τον Μοχάμεντ Άλι, δεν υπήρχαν στην εποχή του οι αναμορφωτές της κοινής γνώμης προκειμένου να τον «νουθετήσουν» για δηλώσεις μη «πολιτικής ορθότητας», σαν αυτές που παρατέθηκαν στην συνέντευξη που παραθέσαμε, και αν η επιχειρηματολογία αυτή δεν είχε την… ευτυχή κατάληξη, να τον οδηγήσουν με… δημοκρατικές διαδικασίες στα κελιά της φυλακής, για επίδειξη «ρατσιστικού μίσους»… 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Η ιστορία του ρατσισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου