ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΠΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚ… ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤ’ ΑΠΟΣΚ… ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Στα βήματα του Αντρέα Παπανδρέου κινείται πρωθυπουργός μας, που δεν χάνει ευκαιρία να μας λούζει στα ψέματα. 

Έτσι έκανε και ο αλήστου μνήμης Αντρέας που τα ψέματά του άφησαν εποχή. «Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ», ήταν το σύνθημα της πασοκαρίας το 1981, που βέβαια δεν έγινε πράξη γιατί σκοπός του Αντρέα ήταν να καπηλευτεί ψήφους της αριστεράς, όπως και έγινε. 

Δεν είναι τυχαία η ρήση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του State Department όταν έλεγαν :«δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Παπανδρέου, αλλά τι κάνει»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σημερινός μας πρωθυπουργός, που μπήκε στη διαδικασία να μας φλομώσει πάλι στα ψέματα. Δοθείσης ευκαιρίας, μιας και συνεδρίασε χθες το υπουργικό συμβούλιο, μπήκαν σε εφαρμογή και τα ψέματα του Τσίπρα: «Να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν όσο πιο καλά μπορούν, υπηρετώντας ένα όραμα με το πρόσημο της κοινωνικής προστασίας, ζήτησε από τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός». 

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι, με πρόσχημα την κοινωνική προστασία να σηκώσουν τα μανίκια και να φάνε ό,τι έχει μείνει αφάγωτο. 

Άλλο ψέμα : «τα δύσκολα η κυβέρνηση τα έχει αφήσει πίσω, και ανοίγεται η δυνατότητα για ένα ξέφωτο». 

Μεταφράζοντας την παραπάνω πρωθυπουργική ρήση το ξέφωτο αναφέρεται στις ορέξεις των επικυριάρχων της Πατρίδας μας μιας και με το τελευταίο νομοσχέδιο των 7500 σελίδων δεν έμεινε απούλητο τίποτε. 

«Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κυβερνητική επιτυχία του μεγάλου ποσού της δόσης που θα εκταμιευθεί, καθώς και στη σπουδαιότητα του κόφτη που θα απελευθερώσει σημαντικά κονδύλια για την πραγματική οικονομία». 

Αντί λοιπόν το χρέος να μειώνεται, με τις κυβερνητικές ενέργειες αυτό αυξάνεται μιας και θα εκταμιευτεί αυτή η μεγάλη δόση. 

Όσον αφορά τον κόφτη, πραγματικά θα έχουμε οικονομική ανάπτυξη αλλά όχι στην Ελλάδα, μιας και με το κόψιμο θα μεταφερθούν τα λεφτά των Ελλήνων στους δανειστές μας. 

«Στη συνέχεια του πρωθυπουργικού αφηγήματος δεν λησμονήθηκε να ειπωθεί ότι ο πλούτος θα διανέμεται με δίκαιο τρόπο, με προστασία της εργασίας και των μισθών.» 

Με την έννοια ότι ο πλούτος θα διανέμεται δίκαια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο αυτονόητο, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι, τα λεφτά θα πάνε στα λεφτά. Ποια λεφτά όμως; Μα τα λεφτά που θα προκύψουν από την «προστασία» των μισθών και των συντάξεων. 

Όλο το αφήγημα του πρωθυπουργού, είναι το ίδιο και το ίδιο ένα και πλέον χρόνο. 

Είδατε εσείς κανέναν από το εξωτερικό να διαμαρτύρεται για τα λεγόμενα του Τσίπρα; 

Γιατί εξάλλου να διαμαρτυρηθούν; Τους νοιάζει τι κάνει ο Τσίπρας και όχι το τι λέει. 

Δεν συμφωνείτε ότι από τα σκατά του ΠΑΣΟΚ πέσαμε στ’ απόσκατα του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και οι ενδιάμεσοι πολιτικοί σταθμοί είναι εκτός συναγωνισμού.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου