ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο Σύριζα υπογράφει την ραγδαία πολιτική αποδόμησή του.



Ο κατήφορος και ο εξευτελισμός της κυβέρνησης με τις προτάσεις που έφερε σήμερα στην Βουλή επιβεβαιώνεται ακόμη και από τους ίδιους τους εκφραστές της. Ο ιστότοπος iskra, ο οποίος εκφράζει τους «σκληρούς» της «Αριστεράς Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημείωνε χθες βράδυ αναφερόμενος στην πρόταση της Ελληνικής πλευράς, ότι «Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ και πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroupτου Σαββάτου».

Βλέποντας σήμερα το πρωί δημοσιοποιημένη την πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης βλέπουμε ότι, όντως, είναι σχεδόν παρόμοια με αυτήν του Γιούνκερ. Μόνο που το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής είχε απορρίψει με 61% την πρόταση Γιούνκερ… Το θέμα, επομένως, είναι τι θα πράξουν οι «σκληροί» της «Αριστερής Πλατφόρμας» και όλοι όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «έσκουζαν»  μέχρι τώρα για την συνεχή υποχωρητικότητα της κυβέρνησης.

Η λογική λέει ότι κάποιοι θα καταψηφίσουν αυτή την πρόταση. Πόσοι θα είναι όμως; Τι είδους αντιμετώπιση θα υπάρξει απέναντί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ; Και το κυριότερο: Θα ξεπεράσουν τον «μαγικό αριθμό» των δώδεκα, οπότε χάνεται η δεδηλωμένη; Σε μια τέτοια περίπτωση οι εκλογές δεν αποτελούν απαραίτητα μονόδρομο (η συμφωνία θα περάσει ούτως ή άλλως), είναι όμως σίγουρο ότι ακόμη και εάν δεν πάμε σε εκλογικές διαδικασίες, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δύο προηγούμενα Μνημόνια σήμαναν την συρρίκνωση της ΝΔ και την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ. Κάτι ανάλογο θα σημάνει τώρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, με την έναρξη του τρίτου Μνημονίου. Η παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σύμφωνα με την οποία «απαιτείται βίαιη ωρίμανση» θα σημάνει και την έναρξη της ραγδαίας πολιτικής αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ και της πλήρους ρήξης με το αντιμνημονιακό στρατόπεδο.

Γιώργος Μάστορας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου