ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Νέο μνημόνιο ή τα εμβάσματα των 300 δισ. ευρώ;



Όπως από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει η Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες να προδώσει την λαϊκή εντολή φέρνοντας ένα νέο μνημόνιο, πολύ πιο σκληρό από τα μέχρι σήμερα μνημόνια που έφεραν στην χώρα μας οι προδοτικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. 

Η κυβέρνηση όμως έχει και μια άλλη επιλογή για πρόσβαση σε εξασφαλισμένη ρευστότητα, δίχως να χρειαστεί να φοροεπιτεθεί στους σχεδόν φτωχοποιημένους πολίτες της χώρας. Μια πρόσβαση σε ρευστότητα που υπερβαίνει μάλιστα τα… 300 δισ. ευρώ την ώρα που το νέο μνημόνιο θα φέρει δυσβάσταχτα μέτρα για μόλις… 8 δις ευρώ!

Πρόκειται για τα περίφημα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 έως το 2009.
Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα εμβάσματα αυτά μπορούν να ελεγχθούν και όσα δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν θα επιφέρουν αυστηρές ποινές φυλάκισης στους κατόχους τους σε περίπτωση μη επιστροφής.

Λόγο για τα συγκεκριμένα εμβάσματα έχουν κατά καιρούς κάνει διάφοροι πολιτικοί, ωστόσο οι κυβερνήσεις που πέρασαν αλλά και η σημερινή, κάνουν ότι δεν ακούν.

Ανάμεσα σ΄ αυτούς που έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό με αυτό τον τρόπο είναι και πολλά από τα βαριά ονόματα των εγχώριων ΜΜΕ και φυσικά δεκάδες πολιτικοί.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διαθέτει έστω λίγη… «τσίπα», έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον Νόμο του 2013 περί αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια από εμβάσματα του εξωτερικού και να προχωρήσει στα δέοντα με συνοπτικές διαδικασίες.

Η παραγραφή με νόμο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων για εννέα ολόκληρα χρόνια, όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην κρίση την ώρα που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα.

Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (πρόταση που απέρριψε ο Β. Βενιζέλος το 2012) τον αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο τουλάχιστον από το έτος 2000 και μετά για όλους όσους έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό και να ελεγχθεί εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ. 

Η κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης η οποία αφορά μεγαλοκαταθέσεις που συνήθως δεν αποκτούνται με… «ιδρώτα» ή υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι αφορολόγητο, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.

Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι του έτους 2013 από την ελεεινή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

- Μεγάλος αριθμός από τα συγκεκριμένα δισ. ευρώ, εκτός από εξωτικούς προορισμούς, αναπαύονται σε τράπεζες των «εταίρων» μας οι οποίοι μας κουνούν το δάχτυλο…

Σταύρος Καρεφυλλάκης 
μέλος ΚΕ Χρυσής Αυγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου