ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

“Γιατί χαίρεται ο Νίκος και χαμογελάει πατέρα;” Μια απάντηση στον πανικό του καθεστώτος!

Άρθρο στο in.gr έγραψε, όπως είπαμε, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Ηλίας Κανέλλης, σχετικά με την απήχηση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην κοινωνία και την απειλή που νιώθει το ανθελληνικό καθεστώς της κλεπτοκρατίας που ταλανίζει την Πατρίδα μας, εδώ και δεκαετίες.
«Αν είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί τις πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου Συνταγματικού Τόξου, είναι τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή», σημειώνει ο Κανέλλης, έμπλεος ανησυχίας.
Και συνεχίζει ο Κανέλλης: «Προφανώς κάποιοι δεν ανησυχούν ή δεν ενδιαφέρονται για τις μελλοντικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση αγωνιά πώς θα μείνει περισσότερο στην εξουσία, η ΝΔ ράβει ήδη τα κοστούμια των υπουργών, το δε Κίνημα Αλλαγής ψάχνει ακόμη ποιο ποσοστό θα είναι το ιδανικό για να πει η Φώφη Γεννηματά ότι πέτυχε. Το 5%, το 6% ή το 7% όταν πριν από ένα χρόνο έβλεπαν μέχρι και εξουσία. Θλίψη».
Προφανώς, ο Κανέλλης θα ήταν εξόχως χαρούμενος αν το κλεφτοΠαΣοΚ συνέχιζε να «βλέπει εξουσία» την στιγμή που οι μισοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του βρίσκονται εντός ή στα πρόθυρα των φυλακών για απάτες εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
Όμως, δεν μένει εκεί, αλλά έχει και παρατηρήσεις για το όλο ζήτημα:
«Ένα απλό παράδειγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την ψήφο των 17άρηδων, πριν ακόμη πάρουν δίπλωμα οδήγησης. Προφανής ο λόγος: «Η… Αριστερά η δική μας θα πάρει τη μερίδα του λέοντος. Είμαστε νέοι, δεν έχουν τα βαρίδια του παλαιού συστήματος, το παίζουμε και αντισυστημικοί, σε εμάς θα έρθουν οι 17άρηδες».
Αμ δε. Οι έρευνες που γίνονται δείχνουν ότι οι νέοι ψηφοφόροι, αυτοί που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, σε μεγάλο ποσοστό θα επιλέξουν την αποχή. Η δεύτερη επιλογή τους είναι η Χρυσή Αυγή. Γιατί ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του έχουν βάλει γερό «μικρόβιο» στις τάξεις της νεολαίας
Κρίνεται ως λάθος, λοιπόν, η επέκταση της εκλογικής βάσης στους 17άρηδες, επειδή εκεί έχει καλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή και για κανέναν άλλο λόγο. Αν οι νεολαίοι φαινόταν ότι θα ψηφίσουν ΠαΣοΚ τότε ο Κανέλλης θα χειροκροτούσε.
Ανάλογη αντιμετώπιση, θυμίζουμε, έχουν και οι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι παρά τις επί χρόνια υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι θα προβλέπεται να ψηφίζουν στις εκλογές, τέτοια μέριμνα ακόμα δεν έχει ληφθεί, ακριβώς επειδή υπάρχουν... φόβοι ότι δεν θα ψηφίσουν... σωστά.
Και καταλήγει ο Κανέλλης, με μία εικόνα που βλέπει για το μέλλον: «Όταν μας χτυπήσουν την πόρτα δεν θα είναι ο γαλατάς, ο φασίστας της διπλανής γειτονιάς θα είναι που τον αφήσαμε να σπάσει το αυγό του φιδιού».
Αντιπαρερχόμενοι την παρωχημένη φρασεολογία και το υβρεολόγιο του, θα του ανταπαντήσουμε ότι η Χρυσή Αυγή έχει όντως διείσδυση στην γειτονιά του, όπως και σε κάθε γειτονιά, γιατί όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος, υπάρχουν μοιραία και εθνικιστές.
Σε αυτή την κατεύθυνση του θυμίζουμε ένα απόσπασμα από ένα άρθρο της «Καθημερινής», το οποίο θα τον βοηθήσει στο να αντιληφθεί την κατάσταση:
«Ο εθνικισμός δεν εκδηλώνεται πάντα με την ίδια μορφή. Δεν είναι βαγόνι αμαξοστοιχίας κινούμενο σε ράγες. Προσανατολίζεται, εκ περιτροπής, στο ευπαθέστερο σημείου του εθνικού οργανισμού. Οταν το εθνικό κράτος υφίσταται υπονόμευση ή ξένη επιβουλή, παίρνει τον χαρακτήρα της ξενοφοβίας. Οταν τελεί υπό ξένη κατοχή, λαμβάνει τη μορφή απολυτρωτικής κινήσεως. Εχουμε, τέλος, τον ύψιστο εθνικισμό της Επαναστάσεως του 1821 εν Ελλάδι. Αυτά είναι θέματα που διαπραγματεύθηκαν άλλοι απείρως αξιότερα από τον υπογράφοντα, εδώ και αιώνες».
Ο Εθνικισμός, λοιπόν, και η «χαρά του Μιχαλολιάκου» είναι η κραυγή ενός ολόκληρου Λαού, που τελεί υπό κατοχή, για ελευθερία. Για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου