ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πανικός στα “Νέα”: Σε έναν διαγωνισμό διαφθοράς μόνο η μη διεφθαρμένη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βγαίνει κερδισμένη


Ο εκνευρισμός και ο πανικός που έχει κυριεύει σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο για την συνεχιζόμενη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι έκδηλος όσο και αναμενόμενος.

Το άρθρο του Μιχαήλ Μήτσου στα ‘’Νέα’’, με τίτλο ‘’Δεν ξεχνώ’’, είναι ενδεικτικό αυτού του κλίματος: Να ένα από τα χαρακτηριστικά απόσπασμα από το άρθρο: «Πώς εξηγείται ότι στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες στο ‘’Βήμα’’ η ΧΑ επέστρεψε στην τρίτη θέση με εκτίμηση ψήφου 9,4% έναντι 6,6% τον περασμένο Ιανουάριο; Ο Στράτος Φαναράς αποδίδει εν μέρει το φαινόμενο αυτό στο ότι το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να είναι σε κρίση και οι ‘’αντισυστημικές’’ δυνάμεις επωφελούνται από τη δυσαρέσκεια και τη μειωμένη πολιτική εμπιστοσύνη.

Η κρίση αυτή επεκτείνεται από τον αδίστακτο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το φάκελο Novartis και από τη χυδαιότητα που χαρακτηρίζει εν γένει τις τοποθετήσεις πολλών στελεχών της. 

Αν όλο το παλιό σύστημα είναι σάπιο και διεφθαρμένο, δεν δικαιώνεται η Χρυσή Αυγή που πάντα το κατήγγειλε; Ευθύνη φέρουν όμως κι εκείνοι που συνοδεύουν τη δίκαιη οργή τους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις με αήθεις χαρακτηρισμούς και απειλές. Να το θυμόμαστε: από τον διαγωνισμό για το ποιος είναι ο πιο διεφθαρμένος κερδισμένοι βγαίνουν οι φασίστες. Η πτώση του επιπέδου της αντιπαράθεσης αυτούς ευνοεί». 

Όσο κι αν προσπαθεί να αποδομήσει το εμφανές, είναι τα ίδια του τα λόγια του αρθρογράφου που αναγκάζεται να το παραδεχτεί. Ό,τι δηλαδή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δικαιώνεται, επειδή είναι αυτή που καταγγέλλει «το σάπιο και διεφθαρμένο παλιό σύστημα», καθώς και ότι ο «διαγωνισμός διαφθοράς» των καθεστωτικών δυνάμεων ευνοεί τους μόνους μη διεφθαρμένους, δηλαδή την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Κάνοντας στο άρθρο του αναφορά και στην πρόσφατη κινηματογραφική ταινία –«μπουρούχα», με τίτλο «Μαζί ή τίποτα», ο συγγραφέας τελειώνει ως εξής: «Ο Φατίχ Ακίν έκανε ό,τι μπορούσε, παρά την εμφανή απαισιοδοξία που διακατέχει την ταινία του. Καλό είναι όμως να το θυμόμαστε κι εμείς-και κυρίως να το θυμούνται οι συμπατριώτες μας που ετοιμάζονται να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή: ένα εκλεγμένο κόμμα δεν είναι κατ΄ανάγκη δημοκρατικό. Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν».

Θα τελειώσουμε κι εμείς με την σειρά μας, εμπνεόμενοι από το σκεπτικό του Μήτσου. Ένα εκλεγμένο κόμμα δεν είναι κατ΄ανάγκη ούτε πατριωτικό ούτε έντιμο. Και ο Σημίτης και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας εκλεγμένοι ήταν ….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου