ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ… ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ… ΠΟΛΗ

Τον τελευταίο καιρό, διαβάζουμε και ακούμε από διάφορα «παπαγαλάκια» για τους… φίλους μας τους Αμερικανούς, που μας… αγαπάνε πολύ και που σχεδόν είναι έτοιμοι να… εξαφανίσουν την Τουρκιά (γιατί «τα έχουν σπάσει με τον Ερντογάν», κ.τ.λ.) και θα μας δώσουν ακόμα και την… Πόλη!

Πάντα βέβαια, έρχεται ο καιρός να φανεί στην πράξη η… αγάπη του καθενός.

Έτσι έγινε χθες και με τους… φίλους μας τους Αμερικανούς, κατά τη διάρκεια των απανωτών τουρκικών προκλήσεων στην ελληνική περιοχή των Ιμίων. Ποια θέση πήραν οι… φίλοι μας; Αυτήν που παίρνουν πάντα σε τέτοιου είδους καταστάσεις: του Πόντιου Πιλάτου!

Απαντώντας, λοιπόν, σε ερώτηση της ιστοσελίδας mignatiou.com, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών… ένιψε τας χείρας του:

«Έχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Σ’ αυτό το πνεύμα, λίγο μετά την παραπάνω δήλωση, οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί περενέβησαν για την «αποκλιμάκωση» της έντασης, κρατώντας πάντα ίσες αποστάσεις από θύτη και θύμα στην υπόθεση των Ιμίων (να μην πλησιάσουν ελληνικά πλοία και να αποχωρήσουν σταδιακά τα τουρκικά).

Άμα έχουμε τέτοιους «φίλους», τι τους θέλουμε τους εχθρούς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου