ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα ΕΛΑΜ ενόψει Προεδρικών εκλογών: Τούτη η γη έχει φωνή! Η πρώτη δημοσκόπηση εκτοξεύει τους Κύπριους Εθνικιστές στο 5,1%


Ισχυρό προεκλογικό μήνυμα έστειλε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του υποψήφιου για τις Προεδρικές Εκλογές, Χρίστου Χρίστου, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ίδια αίθουσα προ λίγων εβδομάδων κατάφεραν να γεμίσουν για λογαριασμό του Νικόλα Παπαδόπουλου, έξι κόμματα μαζί (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι, Πλατφόρμα Πολιτών, Μήνυμα Ελπίδας), πράγμα που κατάφερε χθες το βράδυ να πράξει και το «μικρότερο» (βάσει των ποσοστών των βουλευτικών του ’16) κοινοβουλευτικό κόμμα, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα προς όσους διαδίδουν, για προεκλογικές σκοπιμότητες, ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ξεγραμμένο.


Τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστο Χρίστου, παρουσίασε ο Βουλευτής του Κινήματος, Λίνος Παπαγιάννης, σε χαιρετισμό του ανέγνωσε το βιογραφικό του κ. Χρίστου, ενώ συνεχίζοντας είπε ότι «η μοναδική υπόσχεση που μπορούμε να σας δώσουμε, κοιτώντας σας στα μάτια είναι ότι ο Αγώνας μας για δικαίωση αυτού του λαού θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα».



Η πρώτη δημοσκόπηση εκτοξεύει το ΕΛΑΜ στο 5,1%

Η πρώτη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και αναφέρει μέσα τον υποψήφιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, Χρίστο Χρίστου, εκτοξεύει τα ποσοστά του ΕΛΑΜ, από το 3,71% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στο 5,1%.

Τα πιο πάνω ποσοστά, λίγες μέρες μετά την συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, όπου λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση για να κατέλθει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στις επερχόμενες εκλογές με τον Πρόεδρο του, Χρίστο Χρίστου. Μάλιστα την ίδια μέρα, που είδε το φως της δημοσιότητα η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ήταν και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Υποψήφιου του Κινήματός για τις Προεδρικές εκλογές.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μόλις έχει ξεκινήσει, είναι ευκόλως κατανοήτο στο καθένα την απήχηση που έχουν στην κοινωνία οι θέσεις του Κινήματός μας και την δυναμική που έχει αποκτήσει μετά από 1,5 χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας. Στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το μέλλον μας ανήκει.


Την δημοσκόπηση, που εντοπίσαμε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» διενήργησε η εταιρεία Strategico Marketing Intelligence, με εντολέα όπως αναφέρει ανεξάρτητο, με δείγμα 600 άτομα, μεταξύ 23-30 Οκτωβρίου σε παγκύπρια κλίμακα τηλεφωνικά. Στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει 30,3% σε απόσταση από τον δεύτερο υποψήφιο που είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος και εξασφαλίζει ποσοστό 18,7%. Πολύ κοντά με διαφορά μιάμιση μονάδας βρίσκεται ο Σταύρος Μαλάς, που συγκεντρώνει 17,2%. Ο Γιώργος Λιλλήκας συγκεντρώνει 7,7%. 

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου παρουσιάζεται με ποσοστό 5,1% και ο υποψήφιος των κατόχων αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης με 1%. Το λευκό/άκυρο ανέρχεται σε 7,6%.

Τώρα όσον αφορά τις γενικότερες ερωτήσεις, ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι στη χώρα μας ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι. Το Κυπριακό παρουσιάζεται ως το βασικό θέμα, ποσοστό 34% με βάση το οποίο θα ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα. Ακολουθεί η οικονομία με 28,4%, η διαφθορά/θεσμοί με 19,6%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου