ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μαίνεται ο πόλεμος για τις… καρέκλες στο ρημαγμένο κλεφτοΠασόκ

Μαίνεται ο πόλεμος για τις… καρέκλες στο ρημαγμένο κλεφτοΠασόκ


Εικόνες πολιτικής γελοιότητας διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση πλέον στο παρακμιακό και ετοιμοθάνατο (από)κόμμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην φυλλάδα των συντακτών:
«Ηλεκτρισμένη είναι και πάλι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Όπως προκύπτει από τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, η καταλλαγή και η ενότητα ανάμεσα στην ηγεσία και τους διαφωνούντες είναι λέξεις παντελώς άγνωστες. Αποτέλεσμα είναι να σημειώνονται θλιβερά περιστατικά που πολλαπλασιάζουν την εσωστρέφεια, επιτείνουν τον διχασμό στο κόμμα και απωθούν τους πολίτες από το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
Το νέο επεισόδιο του “πράσινου” εμφυλίου είχε πρωταγωνιστές τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Στέφανο Ξεκαλάκη και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη. Αντικείμενο του τραγελαφικού επεισοδίου ήταν η παράδοση του γραφείου του κ. Ξεκαλάκη στον 5ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, αίτημα που μεταφέρθηκε στον ίδιο από τον κ. Σαλαγιάννη, κατόπιν εντολής της Φώφης Γεννηματά.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε για να εγκαταλείψει τον χώρο είναι ότι έχει παυθεί από γραμματέας και οφείλει να φύγει, προκειμένου να εγκατασταθεί ο διορισθείς διάδοχός του και συντονιστής της ΚΟΕΣ του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Η πρώτη ενημέρωση -σύμφωνα με πληροφορίες- του έγινε την περασμένη Πέμπτη, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα ο κ. Σαλαγιάννης επανήλθε, θέτοντας με μεγαλύτερη ένταση το ζήτημα της “έξωσης” του γραμματέα.
Ο κ. Ξεκαλάκης απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι παραμένει γραμματέας αφού ούτε η ημερομηνία του συνεδρίου έχει οριστεί ούτε έχουν διευκρινιστεί τα βασικά διαδικαστικά ζητήματα. Κατήγγειλε απόπειρα εξοστρακισμού του ιδίου και των συνεργατών του, την οποία συνάρτησε με την πολιτική του διαφωνία με την κ. Γεννηματά. Ταυτόχρονα, με επτασέλιδη επιστολή προς τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε σειρά από πολιτικά ερωτήματα σχετικά με το είδος του κόμματος που πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ “και αν όλα θα τα αποφασίζει ο πρόεδρος και το περιβάλλον του”.»
Στην συνέχεια, η φυλλάδα αναφέρει και άλλα τραγελαφικά περιστατικά, όσα όμως αναφέρθηκαν προηγουμένως αρκούν για να δείξουν την εντελώς εμφυλιοπολεμική και διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο (από)κόμμα που έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης. Φαίνεται ότι η απομάκρυνση από την εξουσία έχει οδηγήσει τους κοιλιόδουλους και αδηφάγους πασόκους στο μεταξύ τους αλληλοφάγωμα, με την κατάσταση να δείχνει μη αναστρέψιμη και την διάσπαση αναπόφευκτη σ’ αυτό το κομματικό απόβρασμα που έχει ίσως την μεγαλύτερη ευθύνη ανάμεσα στ’ άλλα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» για την σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου