ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ρωσικό φλογοβόλο TOS-1A λιώνει τους τελευταίους θύλακες των τζιχαντιστών στο Χαλέπι

Το Ρωσικό φλογοβόλο TOS-1A λιώνει τους τελευταίους θύλακες των τζιχαντιστών στο Χαλέπι

Οι τζιχαντιστές των οργανώσεων Αλ Νούσρα, FSA, Αχράρ αλ Σαμ και Νουρ ελ Ντιν Ζίνκι (όλες παρακλάδια της Αλ Κάιντα) που έχουν εγκλωβιστεί στο βόρειο Χαλέπι, το μόνο τμήμα της μεγάλης πόλης που δεν έχει απελευθερωθεί από τον συριακό στρατό, περνούν δύσκολες ώρες και η τελική τους εξόντωση είναι θέμα ολίγων εικοσιτετραώρων
Όσο και αν προσπαθεί η δυτική προπαγάνδα που βρίσκεται σε έξαρση και παροξυσμό τις τελευταίες ημέρες, η προπαγάνδα της Ουάσιγκτον, του ΝΑΤΟ και των γνωστών ΜΚΟ, να πείσει ότι το βόρειο Χαλέπι το υπερασπίζονται «αντάρτες» της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης της Συρίας, η πραγματικότητα είναι ότι στο τμήμα αυτό της πόλης έχουν περιχαρακωθεί τα τελευταία κατακάθια των κανιβάλων ισλαμοσυμμοριτών και οι υποστηρικτές και συνοδοιπόροι τους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είχαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν την πόλη αλλά δεν το έπραξαν για ιδεολογικούς-θρησκευτικούς λόγους.
Οι μάχες στις συνοικίες του Χαλεπίου απαιτούν από την Δαμασκό την χρήση οπλικών συστημάτων που θα εξασφαλίζουν την κατά το μέτρο του δυνατού πρόληψη παράπλευρων απωλειών, αλλά και την αποφυγή απωλειών από την πλευρά του συριακού στρατού, ο οποίος μάχεται τα τελευταία έξι χρόνια ακατάπαυστα εναντίον των μισθοφόρων της Δύσης και η λειψανδρία του είναι υπαρκτή και αδιαφιλονίκητη.
Ένα από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο στρατός του Άσαντ στο Χαλέπι είναι και το ρωσικό βαρέως τύπου φλογοβόλο TOS-1A Soltsepek, που στα ρωσικά σημαίνει «καυτός ήλιος». Το ρωσικό αυτό οπλικό σύστημα προορίζεται για την άμεση στήριξη της προώθησης πεζικών τμημάτων και αρμάτων μάχης. Το TOS-1A είναι ένα ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα 24 εκτοξευτών (MLRS) το οποίο βάλλει εμπρηστικές και θερμοβαρικές ρουκέτες (πυραύλους) μικρής ακτίνας δράσης (από 400 μέτρα έως περίπου 6 χλμ). Οι ρουκέτες είναι διαμετρήματος 220 mm και φέρουν δυο τύπους κεφαλών, εμπρηστικές ( βαρύ φλογοβόλο) και θερμοβαρικές (εκρηκτικές καυσίμου-αέρα). 
Οι θερμοβαρικές κεφαλές απελευθερώνουν στον στόχο εύφλεκτα αέρια τα οποία προκαλούν τεράστιες εκρήξεις και χρησιμοποιούνται στην εκκαθάριση ελαφρών οχυρώσεων και αποθηκών οπλισμού, ενώ οι εμπρηστικές κεφαλές προκαλούν τεράστιες πυρκαγιές σε ακτίνα 200 μέτρων και χρησιμοποιούνται εναντίον προσωπικού. Οι εμπρηστικές και θερμοβαρικές κεφαλές είναι βάρους 45 kg και το σύνολο των 24 πυραύλων εκτοξεύονται εντός 12 δευτερολέπτων από τους λοβούς των.
Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών του TOS-1A  είναι ενσωματωμένο σε ένα τροποποιημένο άρμα Τ-72Α το οποίο κινείται με κινητήρα diesel 840 ίππων και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός. Το πλήρωμα εκ 3 ανδρών είναι προστατευμένο από εχθρικά πυρά, καθώς όλες οι διαδικασίες στόχευσης και βολής γίνονται εντός του τεθωρακισμένου οχήματος. Το TOS-1A συνοδεύεται από τεθωρακισμένο όχημα επαναφόρτωσης, το οποίο χρησιμοποιείται για την μεταφορά και επανατοποθέτηση των ρουκετών. Μεταφέρει ένα πλήρες σύνολο ρουκετών και γερανό για την τοποθέτηση των λοβών στο όχημα εκτόξευσης, ενώ φέρει και 400 λίτρα καυσίμου για το κυρίως όχημα.
Η χρήση αυτού του ρωσικού οπλικού συστήματος στις μάχες του συριακού στρατού για την ανακατάληψη των τελευταίων θυλάκων των τζιχαντιστών στο βόρειο Χαλέπι είναι εξ όσων συμπεραίνουν οι στρατιωτικοί αναλυτές άκρως αποτελεσματική και συνδράμει στην τελειωτική νίκη εναντίον των μισθοφόρων της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου