ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Οι δυνάμεις του Άσσαντ κατέρριψαν δύο ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που υποστήριζαν τους τζιχαντιστές



Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων και κατόπιν πληροφοριών του Ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων, οι μονάδες αεράμυνας των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ κατέρριψαν πριν από λίγες ώρες δυο ισραηλινά μαχητικά στην επαρχία Κουνέϊτρα της νοτιοδυτικής Συρίας.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας και αφού εντοπίστηκαν καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικούς πυραύλους του συριακού στρατού. Εισέτι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τύπο των καταρριφθέντων αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Τα ισραηλινά μαχητικά είχαν παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο για να προσφέρουν κάλυψη στους τζιχαντιστές της περιοχής, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Συρίας. 

Πολλές φορές οι Ισραηλινοί έχουν προστρέξει για να βοηθήσουν τους μισθοφόρους της Ουάσιγκτον, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας από την εξολόθρευση, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το κανιβαλικό τους έργο στο έδαφος της Συρίας. 

Εξ άλλου είναι γνωστό ότι ισραηλινά κρατικά νοσοκομεία περιθάλπουν τζιχαντιστές τραυματίες του συμμοριτοπολέμου, ενώ μέσω των υψωμάτων του Γκολάν που κατέχουν οι Ισραηλινοί διακινούνται καθημερινά πολεμικό υλικό και τρόφιμα προς τους ισλαμοσυμμορίτες.

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην ανάλυση του ισραηλινού think tank BESA με τίτλο «The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake». Το ισραηλινό κρατικό think tank διατείνεται ότι η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους από την οπτική γωνία της Δύσης θα ήταν ένα τραγικό λάθος, ένα λάθος στρατηγικής. 

Ένα αποδυναμωμένο αλλά υπαρκτό Ισλαμικό Κράτος το οποίο θα μπορούσε να επιτίθεται και να αποσταθεροποιεί μη αρεστά κράτη και κυβερνήσεις στην Μέση Ανατολή είναι πολύ περισσότερο χρήσιμο για την Δύση από ένα εξουδετερωμένο Ισλαμικό Κράτος.

Το Τελ Αβίβ με τις πολεμικές του πράξεις εναντίον της Συρίας επιβεβαιώνει την συνεργασία και συμπαιγνία της Δύσης με τους κανίβαλους τζιχαντιστές και τα σκοτεινά σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών να αποσταθεροποιήσουν την Μέση Ανατολή χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως έχουμε τονίσει δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των Ρώσων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην Συρία και ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ αυτών μέρα με την μέρα μεγαλώνει. Οι παραβιάσεις του συριακού εναερίου χώρου από ισραηλινά μαχητικά σίγουρα δεν ευνοεί το εκρηκτικό μίγμα που έχει δημιουργηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου