ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Για να μην ξεχνιόμαστε... Σεπτέμβριος 1944: Σύμφωνο Μελισσοχωρίου μεταξύ Βουλγάρων και Εαμοβουλγάρων!


Μας… διέφυγε προ ημερών, κατά την επέτειο, αλλά είναι πάντα επίκαιρο το σύμφωνο μεταξύ Βουλγάρων και εαμοβουλγάρων. Για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί πολύ αέρα έχουν πάρει οι… κληρονόμοι τους!

Σύμφωνο Μελισσοχωρίου Μακεδονίας μεταξύ ΕΛΑΣ-Βουλγαρικού Στρατού-ΚΚΒ, 20 Σεπ 1944

Tην 20ην Σεπτεμβρίου 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και διά την μελλοντικήν μας συνεργασία.

Άμεσος υποστήριξις του ΕΛΑΣ με πολεμικόν υλικόν, υπό του Βουλγαρικού στρατού.

Ο Βουλγαρικός στρατός δεν θα επιθετεθή...

κατά του ΕΛΑΣ και θα υποστηρίξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων και εναντίον εθνικιστικών σωμάτων.


Κατά την αγγλοαμερικανικήναπόβασιν εν Ελλάδι, ο ΕΛΑΣ υποχρεούται να συμπεριλάβη ε ι ς  τ α ς  τ ά ξ ε ι ς  τ ο υ  β ο υ λ γ α ρ ι κ ά  σ τ ρ α τ ε ύ μ α τ α   και να τα υποστηρίξη.

Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα βουλγαρικά στρατεύματα και ο ΕΛΑΣ.

Ο ΕΛΑΣ, υποχρεούται, εν περιπτώσει υποχωρήσεως, να υ π ο σ τ η ρ ί ξ ε ι  τ α  β ο υ λ γ α ρ ι κ ά  σ τ ρ α τ ε ύ μ α τ α μέχρι των βουλγαρικών συνόρων.

Όλο το βουλγαρικό πολεμικό υλικό, το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην, θα παραχωρηθή ανέπαφον εις τον ΕΛΑΣ.

Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον ανεφοδιασμόν του βουλγαρικού στρατού.

Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την προστασίαν της βουλγαρικής μειονότητος και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη, εφ’ όσον αύτη θα ζητήσει την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσία της.

Από κοινού αγών εναντίον εκείνων οι οποίοι εναντιούνται εις τον ΕΛΑΣ και Κ.Κ.Ε.

Το ΕΑΜ, το Κ.Κ.Ε και ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνουν να σ χ η μ α τ ί σ ο υ ν μ ί α ν  δ ι ε θ ν ή   μ α κ ε δ ο ν ί α ν, μετά το τέλος του πολέμου.

Κατάργησις των συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδος και Σερβίας.

Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθεί εν Μακεδονία και Θράκη υπό του ΕΛΑΣ.

Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944 


Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος» 


Ποιος είπαμε ξεπουλάει 

τη χώρα του??? Το ΚΚΕ λοιπόν συμφωνεί με τους Βουλγάρους για μία «Διεθνή Μακεδονίαν» (!) και φυσικά ουδείς Βούλγαρος κατακτητής θα συλληφθεί στη Μακεδονία και Θράκη από τον ΕΛΑΣ! 

Για όσους δεν πείστηκαν ακόμα για τις σχέσεις μεταξύ κομμουνιστών και Βουλγάρων ενημερώνουμε και για τα παρακάτω περιστατικά: 

1) Χαρ. Κατωπόδης (καπετάν Αράπης, υπολοχαγός) στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ Καϊμακτσαλάν: 

Στις 5 Ιουνίου 1944, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, τον δολοφόνησαν γιατί σε σύσκεψη στελεχών κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρόδωσε την αντίσταση και συνεργάζεται με Βουλγάρους. 

2) Ζαχαρίας Ζαγορίτης από την Αρναία Xαλκιδικής, στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ Χολομώντος: 

Εκτελέστηκε μετά από ενέδρα γιατί αντέδρασε στις εκτελέσεις Εθνικών στελεχών Χαλκιδικής. 

3) Περίπτωση 28ου Συντάγματος ΕΛΑΣ: 

Όταν ιδρύθηκε το Σ.Ν.Ο.Φ. (Σλαβικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) από τον ΕΛΑΣ και στο οποίο μπήκαν και Βούλγαροι κομιτατζήδες που είχαν σταλεί στην Δυτική Μακεδονία, οι τελευταίοι άρχισαν να διακηρύττουν ότι «η Μακεδονία ανήκει στους Βουλγάρους» και να προκαλούν. 

Η στάση αυτή των κομιτατζήδων προκαλεί αγανάκτηση στους Εθνικιστές Ελασίτες. Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ταγματάρχης Χρήστος Λαζαρίδης συνεννοείται με τους ανθ/γους Θεόδωρο Ευφραιμίδη και Πέτρο Δάγκα και αποφασίζουν να χτυπήσουν και να εξοντώσουν το κομιτατζήδικο τάγμα. 

Το ΚΚΕ το αντιλαμβάνεται, τους συλλαμβάνει και με «στρατοδικείο» τους καταδικάζει σε θάνατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου