ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Το ΚΚ€ ως στυλοβάτης του συστήματος



Πάνω από 2 μήνες έχουν περάσει από την δημόσια ομολογία του ανεπάγγελτου και παιδιού του κομματικού σωλήνα, νυν σταλινίσκου του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδας, (ΚΚΕ), Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι στην περίπτωση κατά την οποία το κόμμα του αναλάβει την εξουσία στην Χώρα θα καταργήσει τις εκλογές!

Φαίνεται ότι οι Έλληνες δικαστές δεν θα διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή στο σπίτι τους, ούτε διάβασαν (ελάχιστες, έστω) εφημερίδες οι οποίες αναφέρθηκαν στο γεγονός αυτό. Το ίδιο, μάλλον, ισχύει και για όλους τους βουλευτές του «συνταγματικού τόξου» (στο οποίο οι ίδιοι συμπεριλαμβάνουν το ΚΚΕ!), καθώς κανείς δεν βγήκε να καταγγείλει την ομολογηθείσα μελλοντική αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική εκτροπή.

Για να «φρεσκάρουμε» την μνήμη μας και να ενημερώσουμε όλους όσοι τους «ξέφυγε» το περιστατικό, αναδημοσιεύουμε το επίμαχο σημείο του διαλόγου ανάμεσα στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Δημήτρη Κουτσούμπα: 

«Νίκος Χατζηνικολάου: Αν κερδίσετε τις εκλογές, θα ξαναγίνουν εκλογές;». 

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Βεβαίως θα γίνονται εκλογές. Γιατί; Υπάρχει πουθενά καμιά χώρα που να μη γίνονται εκλογές;». 

Ν.Χ.: «Υπήρχαν…» Δ.Κ.: «Ε, όχι, γίνονταν εκλογές. Και μάλιστα πιο γνήσιες. Αυτό που προτείνουμε εμείς, γιατί εμείς δεν λέμε ψέματα…» 

Ν.Χ.: «Ήταν πιο γνήσιες οι εκλογές στην Σοβιετική Ένωση;» 

Δ.Κ.: «Ακούστε με, σας παρακαλώ, τι προτείνουμε εμείς: Δεν θα κάνουμε τις αστικές κοινοβουλευτικές εκλογές με τους καλπονοθευτικούς νόμους κι όλη αυτή την κατάσταση, που είναι παρωδία, στην ουσία, συμμετοχής του λαού – γιατί κάτι τέτοιο είναι. 

Αυτή είναι η άποψή μας. Αυτό το λέει κι ο κόσμος. Γι αυτό γυρνάει την πλάτη στις εκλογές και σου λέει “δεν θα πάω να ψηφίσω”. Ξέρει ότι δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Αλλά η εκλογική δράση, η συμμετοχή του λαού θα ξεκινά μέσα από τους τόπους δουλειάς, στις συνελεύσεις των εργατών στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς. Εδώ, στο κανάλι, για παράδειγμα, θα αποφασίζουν…» 

Ν.Χ.: «Δεν ρωτώ για συνδικαλιστική οργάνωση. Εγώ σας ρωτώ αν θα υπάρχουν εκλογές για να εκλέξω κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα εκλέγω;» 

Δ.Κ.: «Δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση. Θα υπάρχουν νέες μορφές λαϊκής εξουσίας».

Πριν συνεχίσουμε, ας σταθούμε λίγο στην στιχομυθία των δύο ανδρών. Καταρχάς, χωρίς ο Χατζηνικολάου να ονοματίσει τις χώρες στις οποίες δεν γινόντουσαν εκλογές ο μοσχοαναθρεμμένος (επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, εκ της Μόσχας όχι του μοσχαριού) Κουτσούμπας «τσίμπησε» και αναφέρθηκε στις «εκλογές» που γινόντουσαν στην Σοβιετική Ένωση και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. 

«Εκλογές», οι οποίες ήταν τόσο αληθινές και γνήσιες ώστε τα ποσοστά τα οποία «ελάμβαναν» τα κομμουνιστικά κόμματα (τα οποία, άλλωστε, ήταν και τα μόνα που επιτρεπόταν να συμμετάσχουν σ΄αυτές), κυμαινόντουσαν από 99% - 99,9%, με την Αλβανία του Ενβέρ Χότζα να αποτελεί την πιο χαρακτηριστικά κραυγαλέα περίπτωση. 

Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι όταν ο θρασύδειλος ανεπάγγελτος σταλινίσκος του ΚΚΕ είπε, επί λέξει, ότι «δεν θα κάνουμε τις αστικές κοινοβουλευτικές εκλογές», καθώς και ότι «θα υπάρξουν νέες μορφές λαϊκής εξουσίας», ο Χατζηνικολάου αντί να τον στήσει στον τοίχο και να του πει με αυστηρό ύφος «τι είναι αυτά που λέτε κύριε Κουτσούμπα; Θα καταργήσετε τις εκλογές και θα φέρετε δικτατορικές μεθόδους; Δεν ντρέπεστε λίγο;», προτίμησε να χαζογελά και να αλλάξει περιεχόμενο στο ερωτηματολόγιό του, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον Κουτσούμπα για τις ξεκάθαρες απόψεις του για κατάλυση του Πολιτεύματος. 

Πέρα απ΄αυτό, όμως, θα είναι παράδοξο για όποιον γνωρίζει έστω και ελάχιστα από τις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις του ΚΚΕ να του προκληθεί έκπληξη για το ότι το κόμμα αυτό επιθυμεί σε μόνιμη βάση, εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, να μετατρέψει την Ελλάδα σε εγχώρια σοβιετία. Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος αιφνιδιάζεται όταν ακούει σκύλο να γαυγίζει και εκπλήσσεται όταν βλέπει ένα σκουλήκι να σέρνεται…

Όπως, επίσης, θα ήταν παράδοξο (άντε, και ρομαντικό) να περιμένει ο οποιοσδήποτε να κινητοποιηθούν οι Αρχές του Τόπου ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες κυρώσεις για τον εκπρόσωπο ενός κόμματος, ο οποίος με απύθμενο θράσος να λέει ότι θα καταλύσει το Πολίτευμα. 

Αυτό, φαίνεται, ότι ισχύει μόνο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όχι γιατί προτίθεται φυσικά να καταλύσει το Πολίτευμα, αλλά γιατί έτσι θέλουν συγκεκριμένα ξένα κέντρα αποφάσεων και οι εγχώριοι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους στον χώρο της Βουλής και της Δικαιοσύνης.

Πιο πιθανή θα ήταν η ανακάλυψη κάποιου «αντιρατσιστή ακτιβιστή» , ο οποίος θα έχει κολλήσει έστω και ένα ένσημο πραγματικής εργασίας στην ζωή του, ή έστω κάποιου επιζώντα δεινόσαυρου στις ημέρες μας, από το να έχει έστω και την ελάχιστη ποινική κύρωση ένα κατεξοχήν καθεστωτικό κόμμα, το οποίο λέει ό,τι θέλει και κάνει ό,τι του γουστάρει, γνωρίζοντας ότι η όλη λειτουργία του βρίσκεται στο απυρόβλητο, ακριβώς επειδή εκτός από την γραφική πλέον παρουσία του στην πολιτική ζωή του Τόπου, μπορεί να δράσει ορισμένες φορές και ως προστάτης του Κοινοβουλίου, το οποίο (στα λόγια, φυσικά) προσπαθεί να καταργήσει. 

Συνδεδεμένο μια ζωή με μια θεωρία αντιφυσική, απάνθρωπη και αντεργατική, η οποία όπου εφαρμόστηκε στον πλανήτη οδήγησε σε εκατόμβες θυμάτων, το ΚΚΕ και η νυν ηγετική κλίκα του θα συνεχίσουν την διαχείριση ενός χρεωκοπημένου κομματικού μαγαζιού, το οποίο όμως μπορεί να θρέψει τις σαπιοκοιλιές κάποιων ανεπάγγελτων που ομιλούν στο όνομα της Εργατικής Τάξης, χωρίς να ανήκουν σ΄αυτήν, αφού δεν έχουν εργαστεί με την ουσιαστική έννοια του όρου ποτέ στην ζωή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου