ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πανικός στην ευρωπαϊκή ψευτοδεξιά για την άνοδο των Εθνικών Δυνάμεων στην Ευρώπη

Πανικός στην ευρωπαϊκή ψευτοδεξιά για την άνοδο των Εθνικών Δυνάμεων στην Ευρώπη
Ειδική αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Χρυσή Αυγή
Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί
«Η λαϊκιστική Αριστερά στηρίζεται στον ευρωσκεπτικισμό και τη ρητορική εναντίον των ελίτ, ενώ η λαϊκιστική δεξιά επενδύει στον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον προστατευτισμό. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που αντιμετώπισε και τα δύο είδη λαϊκισμού. Ένα νεοναζιστικό κόμμα εισήλθε στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης»...
Τρέχουν και δεν… φτάνουν οι κοσμοπολίτες φιλελεύθεροι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), οι οποίοι βλέπουν το γιγάντωμα του Εθνικισμού σ’ όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και ο Αντόνιο Λόπεζ-Ιστούριο, Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ και ευρωβουλευτής με άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα που (κι αυτός) υπηρετεί. Ανάμεσα σ’ άλλα, διαβάζουμε και τα εξής:
«Την τελευταία δεκαετία η Ευρώπη βιώνει μια στροφή προς λαϊκιστικά, εθνικιστικά, ξενοφοβικά και «αντισυστημικά» κόμματα. Τα πιασάρικα συνθήματά τους και οι εύκολες λύσεις τους υπόσχονται επιφανειακές και γρήγορες απαντήσεις σε πολύπλοκα και μακροχρόνια προβλήματα. Ο λαϊκισμός δεν είναι μονόπλευρος. Καλύπτει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα από τα δεξιά έως τα αριστερά. Η λαϊκιστική Αριστερά στηρίζεται στον ευρωσκεπτικισμό και τη ρητορική εναντίον των ελίτ, ενώ η λαϊκιστική δεξιά επενδύει στον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον προστατευτισμό. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που αντιμετώπισε και τα δύο είδη λαϊκισμού. Ένα νεοναζιστικό κόμμα εισήλθε στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. […]
Το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι κάτι το μοναδικό και θα πρέπει να το θωρακίσουμε. Δεν είναι απλώς μια ένωση οικονομικών συμφερόντων: στον πυρήνα του αφορά τη δημοκρατία, την ελευθερία, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής. […] Επομένως, καταλήγοντας, θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες της Ε.Ε. να ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές και να μην επιτρέψουν σε άλλους να αποφασίσουν για λογαριασμό τους».
Είναι ολοφάνερη η ανησυχία του Ισπανού φιλελεύθερου για την συνεχιζόμενη άνοδο των Εθνικολαϊκών δυνάμεων σ’ όλη την Ευρώπη, ενάντια σε ό,τι αυτός και οι όμοιοί του εκπροσωπούν, χωρίς φυσικά να λείπει η αναφορά του και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πράγματι, οι πολίτες της Ε.Ε. της Ευρώπης θα ψηφίσουν στις 26 Μαΐου, επιλέγοντας μια Ευρώπη των Εθνών και όχι των καπιταλιστών και των παγκοσμιοποιητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου