ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ: ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 42 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!




Πολλά και διάφορα ακούγονται για το πραξικόπημα στην Τουρκία, αλλά εκείνο που είναι ανεξήγητο, είναι τα παιδαριώδη λάθη των επικεφαλείς του, από ένα σημείο και μετά.

Πάντως, στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και η πρώτη επίσημη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, από την Μόσχα που βρισκόταν, ενθάρρυνε την κίνηση των στρατιωτικών, μιας και δεν περιείχε ούτε λέξη περί «δημοκρατίας», «εκλεγμένης από το λαό κυβέρνησης», κ.τ.λ. («Ελπίζουμε πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και συνέχεια στην Τουρκία»). Ομόιως ενθαρρυντική για τους στρατιωτικούς, ήταν και η σιωπή των Ευρωπαίων τσάτσων των Αμερικανών, τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος.

Αλλά, μετά την απροσδόκητη εμφάνιση του Ερντογάν στο CNN Turk, το οποίο… παρέλειψαν να καταλάβουν εγκαίρως οι στρατιωτικοί (ή κάποιοι τους είχαν πείσει ότι δεν χρειάζεται να το καταλάβουν, γιατί αφού τους προηγούμενους μήνες είχε άγρια κόντρα με τον Ερντογάν, οπωσδήποτε θα λέει υπέρ τους…), γύρισαν όλα τούμπα!

Μήπως, λοιπόν, το πραξικόπημα έγινε με την προτροπή των ΗΠΑ, με σκοπό όχι να πέσει ο Ερντογάν (γιατί είναι λαοφιλής και τους χρειάζεται…), αλλά να «πειστεί» πως ότι ώρα θέλουν τον ρίχνουν και σε αντάλλαγμα για την παραμονή του στην εξουσία να δεσμευτεί απέναντί τους για κάποια πραγματάκια; Κι όταν «επείσθη» και δεσμεύθηκε, ξαφνικά τελείωσαν όλα;


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ… ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ



Aς μιλήσουμε, λοιπόν, για το κίνημα των στρατιωτικών στην Τουρκία – το πρώτο παγκοσμίως που μεταδίδεται σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση στα πέρατα του κόσμου! 

Το οποίο απέτυχε, όπως ήταν φυσικό κι επόμενο! Πολλοί οι λόγοι…

Κατ’ αρχάς, το καλοκαίρι δεν είναι καλή εποχή για να εκδηλωθεί ένα κίνημα. Η καλύτερη εποχή είναι σίγουρα ο χειμώνας, που ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του. 

Επίσης, τα κινήματα δεν αρχίζουν στις 09:30 μ.μ., αλλά τουλάχιστον στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, για να πιαστούν όλοι στον ύπνο. 

Δεν μπορεί να κυκλοφορούν στους δρόμους άρματα μάχης, μαζί με χιλιάδες αυτοκίνητα, αυτό είναι παρωδία! 

Πρέπει δε, να προτιμούνται εργάσιμες μέρες, κι όχι παραμονές Σαββατοκύριακου…

Το πρώτο πράγμα που οφείλουν να κάνουν οι σοβαροί κινηματίες, είναι να συλλάβουν τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο, τους υπουργούς και τους βουλευτές – κι αν ακόμα δεν το καταφέρουν να ανακοινώσουν ότι τους συνέλαβαν. Οι Τουρκαλάδες κινηματίες δεν συνέλαβαν κανέναν από δαύτους… Και να φανταστείτε ότι ο Ερντογάν ήταν σε διακοπές, άρα πολύ ευάλωτος!

Το δεύτερο, να καταλάβουν και να σφραγίσουν όλα τα κανάλια -κι όχι μόνον τα κρατικά όπως έγινε στην Τουρκία- και να αφήσουν ένα μόνο κανάλι, που θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους, να εκπέμπει και να μεταδίδει με σιγουριά που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι όλα τελείωσαν. 

Παράλληλα, οφείλουν να «κατεβάσουν τους διακόπτες» των ραδιοφωνικών σταθμών, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπλακ-άουτ!

Κι αν παρ’ όλα αυτά συμβεί το απίθανο και βγουν στους δρόμους οπαδοί της κυβέρνησης, πυροβολείς τους πρώτους που θα εμφανιστούν και οι υπόλοιποι επιστρέφουν στα σπίτια τους τροχάδην… 

Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Φτάνει μέχρις εδώ – νομίζω πως έγινα κατανοητός!

Πως τα θαλάσσωσαν έτσι οι Τούρκοι αξιωματικοί, που εν αντιθέσει με τους φαντάρους τους, τα «Μεχμετζίκ», φημίζονται για την οξυδέρκεια, την σοβαρότητα και την μεθοδικότητά τους; 

Εδώ, κάποιο λάκκο έχει η φάβα και το πιθανότερο είναι πως το κίνημα ήταν στημένο από τον Ερντογάν Πασά, για να διαιωνίσει το πασαλίκι του!

Αντίοχος





















ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΜΜΕ ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ 
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Oποιος παρακολούθησε τα ελληνόφωνα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του κινήματος στην Τουρκία –που μεταδιδόταν σε… ζωντανή σύνδεση- σίγουρα θα παρατήρησε την μεγάλη διαφορά της γραμμής τους, στην αρχή και στο τέλος.

Ενώ, λοιπόν, στην αρχή όλοι οι «έγκριτοι ενημερωτές» μας έριχναν αβέρτα καρφιά στον Ερντογάν, για «αυταρχισμό», «φίμωση των ΜΜΕ», κ.τ.λ., και γενικά περνούσαν την ιδέα ότι δεν διαφέρει και πολύ από τους επίδοξους ανατροπείς του (δικτάτορας αυτός, δικτάτορες και οι άλλοι), από ένα σημείο και μετά εντελώς ξαφνικά μετατράπηκαν σε θερμούς υποστηρικτές του!

Παρατήρησα ότι αυτό συνέβη μόλις άρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους και τις πλατείες οι υποστηρικτές του, για να υπερασπιστούν την… α λα Τούρκα «δημοκρατία» (εδώ γελάνε!) του Πασά. Κι όσο αυξάνονταν οι υπερασπιστές της… δημοκρατίας και σταματούσαν τα τανκς, τόσο θερμότεροι γίνονταν υπέρ του οι μεγαλοδημοσιογράφοι μας! 

Γιατί άραγε;

Είναι προφανές: όλοι αυτοί οι… δημοκράταροι της σαπίλας, της ρεμούλας και της διαπλοκής, μπορεί να μην το ομολογούν, αλλά τρέμουν στην ιδέα ενός στρατιωτικού κινήματος… α λα Γκρέκα. Και με την υποστήριξή τους στους κάφρους οπαδούς του Ερντογάν, θέλησαν να περάσουν την ιδέα στον ελληνικό λαό, πως αυτή είναι η πρέπουσα αντίδραση σε περίπτωση που γίνει κι εδώ κάτι ανάλογο!

Βρε τους καψερούς! 

Που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αν ποτέ γίνει στρατιωτικό κίνημα στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει κανείς να βγει να υπερασπιστεί τους Τσιπραίους, τους Καμμένους, τους Κούληδες, τις Φώφες κι όλο το κακό συναπάντημα της μνημονιακής δυστυχίας μας!

Αντίοχος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου