ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΕΠΕΣΕ ΤΡΕΛΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ... ΜΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ... ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ....


Με μπουνιές, κλωτσιές και σπρέι πιπεριού επιτέθηκαν μέλη «χριστιανικής» οργάνωσης σε μικρή ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Οι ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Μόσχας, με τη σημαία του ουράνιου τόξου, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μην δοθεί άδεια για τη διοργάνωση του gay pride.
Στο σημείο βρέθηκαν αντιδιαδηλωτές από την ομάδα «Το θέλημα του Θεού», οι οποίοι επιτέθηκαν στους ακτιβιστές με γροθιές και σπρέι πιπεριού.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, οι αρχές προχώρησαν σε 15 συλλήψεις, χωρίς να είναι γνωστό αν θα ασκηθούν αγωγές.
Να θυμίσουμε πως η Ρωσία έχει ποινικοποιήσει την «προπαγάνδα» υπέρ των ομοφυλοφίλων, ενώ οι αρχές συνήθως αδειοδοτούν κινητοποιήσεις, όπως το gay pride για λόγους ασφάλειας, καθώς παλιότερα υπήρχαν συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας.
 iefimerida.gr 



ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ... ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ...


Λίστα με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία έχει καταρτίσει η Μόσχα. Την ύπαρξη της λίστας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία. 


Στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Ελληνα Θεόδωρου Μαργέλλου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων, που είχε δραστηριοποιηθεί μεταξύ άλλων και στην Ουκρανία και είχε κατηγορηθεί από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS. 

Πρόκειται για το άτομο με το οποίο ο ΓΑΠ είχε βρεθεί ικόγκνιτο να τρώει στο Λονδίνο και τον είχαν φωτογραφίσει να τρώει σουσι στο πανάκριβο εστιατόριο ZUMA μαζί με τη σύζυγό του Άντα. Χαραγμένες στη μνήμη μας ήταν οι αντιδράσεις των ανθρώπων που τρώγανε εκεί μαζί του όταν τον κατάλαβαν. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για γιουχαίσματα

Συμφώνα μάλιστα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τον Οκτώβριο του 2011, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ΓΑΠ χρησιμοποιεί το σπίτι του Θεοδωρου Μαργελλου στη νότια Γαλλία ως στρατηγείο για τις ιγκογνιτο συναντήσεις και συμφωνίες του, ενώ ...δανείζεται ακόμη και το ιδιωτικό αεροπλάνο του στενού του φίλου για να μεταβεί στο Λονδίνο και να επισκεφτεί την κόρη του που σπουδάζει εκεί.

Ο Μαργέλλος ή Ντορής όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, είναι ο επιχειρηματίας τον οποίο κάποτε η πιάτσα αποκαλούσε... καλαμποκανθρωπο, λόγω της εμπλοκής του το 1989 μαζί με τους κ.κ. Αποστόλοπουλο και Αθανασόπουλο στην περιβόητη υπόθεση ελληνοποίησης γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Συγκεκριμένα, είχε κατηγορηθεί ότι εισέπραξε παράνομα επιδοτήσεις αλλά απαλλάχθηκε με βούλευμα το 1994.

Έκτοτε το όνομά του δεν ακούστηκε ξανά μέχρι τον Μάιο του 2011 όπου κατηγορήθηκε από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι ο ίδιος και η εταιρεία του αγόρασαν ασφάλιστρο κινδύνου επί ελληνικού ομολόγου (CDS) από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στοιχηματίζοντας στην πτώχευση της Ελλάδας. Ο κ. Καμμενος τον κατηγόρησε ότι γνώριζε –λόγω της φιλικής του σχέσης με τον τότε πρωθυπουργό- ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ και η τιμή των CDS θα ανεβεί.

Εκτός των άλλων ο κ. Μαργέλλος είναι επικεφαλής της εταιρείας IJ Partners (Informed Judgment Partners), που διαχειρίζεται χρήματα ιδιωτών μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Χοσέ Μαρία Φιγκουέρες, ο οποίος επίσης διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια του Γεωργίου Παπανδρέου (συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή του ινστιτούτου i4cense, που ασχολείται με θέματα πράσινης ανάπτυξης και το οποίο ίδρυσε ο Αντρίκος Παπανδρέου).

Στην IJ Partners, που ιδρύθηκε στα μέσα του 2009 με έδρα τη Γενεύη, εργάζονται κι άλλοι Ελληνες και συνολικά 25 επαγγελματίες με πλούσια βιογραφικά (σπουδές και εμπειρία).

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ στην αγοραπωλησία για τα CDS, ψευδείς και συκοφαντικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου